Sklep w szukajkę nazwę ,dowiesz się wszystkiego.Pani w ogrodniczym może nie umie czytać tego co na ulotce. Agricolle to substancje otrzymane z wodorostów,taki klej.Może nawet z wodorostów nori.Mszyce będą miały japońskie danie
Dziękuję, w prawdzie czytałem informację na opakowaniu, ale wiesz jak to jest jak Ci ktoś zapewne z większym ode mnie doświadczeniem mówi, to się zastanowiłem.
U nas teraz upały ponad 30 stopni. Małe, takie do 3cm ogóreczki brązowieją i usychają, ale nie wszystkie. Prowadzę je na sznurkach i mam już spory gąszcz. Zauważyłam, ze niektóre dolne liście całkowicie zbrązowiały i wyschły, niektóre mają plamy.
Opylam regularnie HT, KSM i MW. Czy to moze być jakaś choroba? Obok mam pomidory i te są ok.
Pozdrawiam :) Marzena
"Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest...."
Marzusia moje są takie same ,niektóre malutkie mi zżółkły,dolne liście zasychają,ale te górne są ok.i wreszcie zaczęły rosnąć.Może to z tego ,że było tak zimno ?
Chodziło mi o to ,że po posadzeniu ,a i póżniej u nas bywało dość zimno jak dla ogórka i może to od tego te starsze liście tak wyglądają ,ale to tylko takie moje pobożne życzenie /lepsze to niż choroba grzybowa /.
Może zinterpretowałeś przedśmiertelne drgawki jako taniec radości ?
Wugugluj sobie jak wyglądają larwy wciornastków i owady dorosłe i będziesz miał jasność.
Nie no wiesz, zanim napisałem to podjąłem się próby identyfikacji, ale postaram się jeszcze zdjęcie zrobić dzisiaj. Tylko obawiam, się, że nie został dużo czasu, bo liście już przebarwione nieźle, a szkoda.