Ogród Marty cz. VI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty cz. VI

Post »

Nie słyszałam o takiej roślince jak Żmijowiec, a ona taka ładna ;:215
Róża urocza, i znowu będą nowe chciejstwa... i te liliowce i ostróżki-masz piękny busz ;:138

Martusiu wysłałam PW czy dotarło? Pozdrawiam cieplutko :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu,Cleome trzeba siać w marcu w domu ,bo jak zasiejesz wprost do gruntu ,to nie zdąży pokazać co potrafi,zakwita skromnie ,ona też sama sie sieje jak już jest w ogrodzie ,ale właśnie wtedy nie rośnie do takich dużych rozmiarów,bo nie zdąży ,a jak wsadzisz po 15 maja sporą sadzonkę to rosną ogromne kępiska i wtedy dopiero jest cudna, ;:108

Alina,te nabytki z wiosny w ogóle nie kwitły 2 szt zgniły ,reszta jest i dość dobrze wygląda,ale czy przetrwa to nie wiem,kwitły moje stare odmiany,ja to mam dopiero spis róż,,żeby to obsadzić przed domem to wyszły ilości no i trochę do ogrodu, ;:198

Violu,cieszę sie ,że moje roślinki będą u Ciebie i miło czytać ,że lubisz ten ogród i że mogę się z Wami nim podzielić pozdrawiam ;:168

Aniu,nie wiem co powiedzieć na takie słowa i zachwyty,aż urosłam :tan dziękuję Ci bardzo,ten chaber jest śliczny , taki dostojny i okazały też go lubię,pozdrawiam i duża buźka ;:79

Marysiu,zapisałam już nasiona kleome ,miałam zapisane tylko maki różowe,niektóre byliny są krótkowieczne i trzeba je odmładzać i jak tak się dziej to weź nóż przekrój na pół i posadź w odległości 30 cm i znowu uzyskasz duże kępy,nigdy nie suszyłam tego chabra,pozdrawiam i moc buziaków ;:196

Krysiu,pw dotarło ,wszystko zapisane,wkrótce sie odezwę,miło mi bardzo ,że rośliny sie podobają i takie wspólne nasadzenia,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

żmijowiec miałam w tamtym roku, tylko nie wiedziałam jak się to nazywa. Przywędrował do mnie z mieszanką nasion kwiatów miododajnych ;:108
Zmartwiłaś mnie informacją o tym, że Cleome lepiej wysiać w domu.. Kupiłam ją ostatnio i wyczytałam, że siejemy wprost do gruntu...a tu jednak pasuje podtuczyć na parapecie :roll: Jakoś nie udają mi się siewy na parapetach, w dużej mierze przez własną niedbałość :oops: , bo czasem zapomnę podlać, czasem wleję "odrobinę" za dużo. w tamtym roku ziemiórki załatwiły sprawę i znowu nic nie miałam... Trudno, spróbuję chociaż część wysiać do pojemniczków, jak znowu coś trafi to resztę wsypię bezpośrednio do ziemi.
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witaj Martuś ;:167 ..warto było dzisiaj wcześniej wstać..wreszcie znalazłam więcej czasu na spacer wśród Twoich cudownych kwiatów pełnych ;:3 człowiek czuje się jak w raju.. ;:108 Masz tak piękne rabatki i tyle na nich przeróżnych kwiatów że dech zapiera.. ;:215 Nadrobiłam zaległości i jestem zachwycona:))))
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W ten śnieżny poranek miło spacerować po Twoim ogrodzie. Cleome rosła u mnie w ogrodzie bardzo długo, nie wiem dlaczego teraz na przydomowym ogródku nie sadzę, chyba muszę do niej powrócić.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

:wit W ogrodzie tony białego puchu, a w Twoim wątku lato w pełni ;:215 Wspaniale wyglądają takie wielkie kępy bylin. Ciekawe, ile lat trzeba czekać na taką kępę anafalisu lub np. przymiotna?
Martusiu, Królewna Śnieżka do kompletu 7 Krasnoludków to Sneprinsesse, można poczytać o niej tutaj lub po angielsku tutaj (po kliknięciu na Photos obejrzysz zdjęcia). Jest jeszcze druga do wyboru - Snow White, niestety na polskojęzycznych stronach nic o niej nie znalazłam, pozostaje tylko HMF.
Którego Krasnala Ci brakuje do kolekcji? Mogę w sezonie spróbować Ci ukorzenić, bo mam wszystkie (obym wiosną też mogła tak powiedzieć :D ).
Miłego dnia Martuś ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Martusiu jestem pod wrażeniem tych cudownych piwonii. Pozwól że będę do Ciebie zaglądać i chociaż na zdjęciach je podziwiać.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Bardzo mi się ten głowaczek podoba. Tylko zastanawiam się, gdzie ja bym go mogła posadzić i chyba nie widzę miejsca :(
Powinnaś otworzyć ogrody dla zwiedzających. Chętnie sama bym pospacerowała wśród tych łanów
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko,z mieszanką roślin miododajnych mogłaś mieć zatrwian ,bardzo miododajna roślina i bardzo podobna do żmijowca kolorem i może kwiatami też ,tylko zatrwian jest niższy ,a żmijowiec ma około80-100cm,jak wysiejesz Cleome do gruntu to będzie dużo mniejsze i będzie mało kwiatów,ja też mam wielki problem z siewkami na parapecie jak Ty ,więc czasem kupię siewki na targu ,albo mi znajoma sieje i u siebie dba ,czasem robię to sama z różnym skutkiem,pozdrawiam ;:168

Reniu,miło,że można rozweselić dzień pięknymi kwiatami,tak miło,że mnie odwiedziłaś,pozdrawiam :wit :lol:

Dorotko,Cleome jest takie reprezentacyjne ,że naprawdę warto mieć go w ogrodzie ,więc wróć do niego,buziaczki ;:196

Milenko,jesteś cudna ,że tak o mnie pomyślałaś i podpowiedziałaś o królewnie ,nie pamiętam jakiego nie mam krasnoludka ,ale jak stopnieje śnieg to przeczytam tabliczki,bo jakaś chyba u mnie odwilż ,śniegu coraz mniej,jak przysypiesz gałązkę to myślę ,że spokojnie się ukorzeni tylko muszę powiedzieć którą,bardzo była bym wdzięczna,one powinny bez problemu przezimować ,dobrej nocki życzę i jeszcze raz dziękuję ;:196

Anuleczko,miło widzieć w ogrodzie nowego gościa ,zawsze zaglądaj ,w tym roku powinno być ich dwa razy tyle jeżeli chodzi o odmiany,pozdrawiam i zapraszam znowu ;:65 :D

Gosiu,Głowaczek wyrasta nad rośliny ,jest ażurowy ,więc nic nie cieniuje,ale przy ziemi ma taką kępę liści ,jak znajdziesz miejsce to napisz,pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Spacerujmy nadal po ogrodzie,żeby nie dopadły nas żadne chandry ,zapraszam, razem zawsze lepiej

Obrazek

Skrzyp Błotny
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chopin
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Krwawnica
Obrazek

Obrazek

Pomponella i krwawnik kichawiec
Obrazek

część krasnoludków
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu ;:196 I znowu pospacerowałam po Twoim pięknym ogrodzie przed snem ;:138 ;:138 Cudne ujęcia ;:215
Piękna Ratibida columnifera ;:333

Jedna rzecz mi daje mi spokoju - czy to nie jest Hyzop Lekarski ??
Ty napisałaś że to żmijowiec .
http://s847.photobucket.com/user/marbru ... 2.jpg.html
Mój jeszcze nie kwitł a wyglądał tak

Obrazek
Zdjęcie zaraz wykasuje ;:108
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Martuś z Tobą można zegarek nastawiać. Po 22.00 ja już grzecznie czekam na kolejną część Twojej opowieści. I nie zawodzę się ;:196 Przepięknie jak zawsze. Maki ;:167
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu, ja mam na pewno żmijowiec,a twoja roślinka jakby trochę inne te liście miała i jaśniejsze ,chyba że słońce tak przekłamało kolor,mój żmijowiec ma ciemnozielone i matowe liście ,a ta roślina na zdjęciu to żmijowiec?chyba że to jakaś inna odmiana,ja nie mam Hyzopu, ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuniu taki spacer przed snem to sama radość. Ten zestaw pomponikowej róży z maruną przypadł mi do gustu i maki.... a czy ratibida rośnie u Ciebie przez wiele lat, bo u mnie po jednym sezonie wyginęła. Życzę cudownych snów i całuję ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Martusiu ;:196
Piękne roślinki ,liliowce róże, jak zwykle nie zapamiętuje wszystkich ,które oglądam :oops: ,ale wszystkie mi sie bardzo podobają ;:138
Mam duże zaległości i nie nadążam wszystkiego przeczytać .
Życzę dużo zdrówka i siły i miłego dnia ;:196 ;:3 ;:167
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”