Sabinko,z mieszanką roślin miododajnych mogłaś mieć zatrwian ,bardzo miododajna roślina i bardzo podobna do żmijowca kolorem i może kwiatami też ,tylko zatrwian jest niższy ,a żmijowiec ma około80-100cm,jak wysiejesz Cleome do gruntu to będzie dużo mniejsze i będzie mało kwiatów,ja też mam wielki problem z siewkami na parapecie jak Ty ,więc czasem kupię siewki na targu ,albo mi znajoma sieje i u siebie dba ,czasem robię to sama z różnym skutkiem,pozdrawiam
Reniu,miło,że można rozweselić dzień pięknymi kwiatami,tak miło,że mnie odwiedziłaś,pozdrawiam
Dorotko,Cleome jest takie reprezentacyjne ,że naprawdę warto mieć go w ogrodzie ,więc wróć do niego,buziaczki
Milenko,jesteś cudna ,że tak o mnie pomyślałaś i podpowiedziałaś o królewnie ,nie pamiętam jakiego nie mam krasnoludka ,ale jak stopnieje śnieg to przeczytam tabliczki,bo jakaś chyba u mnie odwilż ,śniegu coraz mniej,jak przysypiesz gałązkę to myślę ,że spokojnie się ukorzeni tylko muszę powiedzieć którą,bardzo była bym wdzięczna,one powinny bez problemu przezimować ,dobrej nocki życzę i jeszcze raz dziękuję
Anuleczko,miło widzieć w ogrodzie nowego gościa ,zawsze zaglądaj ,w tym roku powinno być ich dwa razy tyle jeżeli chodzi o odmiany,pozdrawiam i zapraszam znowu
Gosiu,Głowaczek wyrasta nad rośliny ,jest ażurowy ,więc nic nie cieniuje,ale przy ziemi ma taką kępę liści ,jak znajdziesz miejsce to napisz,pozdrawiam