Mój zielony świat cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój zielony świat cz.4

Post »

Aneczko tak na trzecim zdjęciu jest przetacznik pagórkowy, jestem z niego ogromnie dumna bo sama go wysiałam :D a na ostatniej fotce jest firletka smółka.

Dorotko ja też niedawno usuwałam zeschłe badyle kwiatowe, nie zdążyłam tego zrobić na jesieni a, że za oknem jesiennie to czemu nie zrobić jesiennych porządków ;:306 z przesadzaniem się powstrzymaj (wiem że to trudne) bo możesz roślinkom zaszkodzić.

Weroniko tak to tytoń ;:108 musimy być cierpliwe za chwile koniec stycznia, luty krótki a potem to już zleci :D

Marysiu wszyscy tęsknimy ale już bliżej niż dalej ;:108 ;:138

Sylwuniu to mnie ucieszyłaś ;:196 twoje odwiedziny zawsze mnie cieszą no i twój śliczny ogród po którym lubię spacerować. Całusy zostawiam, przepraszając, ze cię jeszcze nie odwiedziłam.

Iwonko bardzo proszę ;:196 za oknem buro więc kwiatuszki jak najbardziej wskazane.

Marysiu-Sasanko jeszcze się wstrzymaj, tak w połowie marca dopiero, tytoń jest bardzo ciepłolubny i można go dopiero sadzić po 15 maja. Przed sadzeniem daj dużo kompostu i później tez zasil wieloskładnikiem a odwdzięczy ci się po stokroć.

Karolko cieszę się, ze sprawiłam ci radość i dziękuje z miłe słowa ;:196

Aguś na ostatnim zdjęciu jest firletka smółka, na twoim miejscu bym się nie wahała oczywiście jeśli portfel ci na to pozwala brałabym całość. Posiejesz trawę a zbiegiem czasu zagospodarujesz ;:108 ja mam 2400 m razem z domem, sadem, warzywnikiem i dla nas to mało bo chciałabym mieć jeszcze jakieś budynki gospodarcze i garaż(też myślimy o dokupieniu) więc jeśli jest okazja i dobra cena, kupuj ;:108 a nawet jak nie dasz rady obrabiać to zawsze możesz poczekać i sprzedać. Dobrze to przemyśl nic na hura

Beatko żebyś ty wiedziała jak mnie łapy świerzbią żeby już coś wysiać, wczoraj przyszły zamówione nasiona i przekładam je z kupki na kupkę, czysty obłęd ;:223 ;:306

Pauli o tak kochana by się chciało ale musimy jeszcze trochę poczekać ;:108

Haniu nowy gościu witam cię bardzo serdecznie i zapraszam odwiedzaj mnie będzie mi ogromnie miło :D

Martuś oczywiście będą już zapisałam i pozdrowionka się ;:196

Aniu tak to jest tytoń karłowy i to jego rzeczywisty kolor, chcesz nasionka?

a ja czuję wiosnę

Obrazek

Obrazek

wczoraj przyszły nasiona od miłej forumki w ślicznych, małych kopertach ;:138

Obrazek

Sikorki wiosny chyba jeszcze nie czują ale, że w końcu przyleciały to im wszystko wybaczam

Obrazek
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

\ojej ! jak widzę takie prymulki to też czuję wiosnę , dobrze ,ze gąski je pilnują bo ktoś by zechciał tę wiosenką :) Sikoreczki cudnie złapałaś. A ilością nasion mnie powaliłaś :) hektar obsiewasz ? :;230
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, widzę, że zasiewy się zaczynają :D Ja też grasuję w okolicznym ogrodniczym. Dzisiaj podjechałam kupić nowy kosz do drewna, i wyszłam z koszem i z reklamówką nasionek :D Taką ozdobną kukurydzę też zakupiłam :lol:
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Aniu witaj
Ależ długo mnie u Ciebie nie było, już trochę nadrobiłam w tym wątku, ale jeszcze sporo zostało. Musze nadrobić, bo u Ciebie zawsze są piękne zdjęcia i też roślinki. Już niedługo nowy sezon i wszystko zacznie się od nowa. Teraz to już będę częściej zaglądać
Pozdrawiam i ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu ale nasionek nakupiłaś,ja tez powoli grasuję po regałach,na razie buraki,koperek i słoneczniczek kupiłam ;:333
Koperty od Violi z nasionkami śliczne:)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu też mam w planie kupić pierwiosnki jak tylko na nie trafię, nasionek też nagromadziłam :uszy
A zlot sikorek wygląda uroczo, ja też je karmię mimo że ani śniegu ani ziemia nie zmrożona, przede wszystkim po to żeby je oglądać :roll:
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Aniu jakie już zakupy poczyniłaś. ;:oj Ale śliczne koperty otrzymałaś z niespodziankami w środku. Wiosna już na całego u Ciebie, nie tylko w głowie ale i na parapecie okiennym. Śliczna dekoracja ;:333
A u mnie nie ma skorek. :( Słoninka wisi i nic.
Dziękuje za pochwały ale u Ciebie jest o wiele bajecznie . Pozdrawiam serdecznie i przesyłam buziaki ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Aniu ;:196
Widzę ,że spore zakupy zrobiłaś ;:oj ,Oj będziemy nowości podziwiać ;:108
Pozdrawiam ;:167
Pozdrawiam Alicja
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Zaczynają się zakupy wiosenne ;:138 To już zleci szybciutko ;:306
Byłam wczoraj w Castoramie ale jeszcze nic nie mieli ;:218
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Zachwycił mnie kolor pysznogłówki ;:202 , Aniu Ty masz łapki zdolne do zdjęć , piękne Ci wychodzą ;:173 . Ale nasionek , oj będzie się działo ;:180
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolko sikorek jak nie było to nie było a teraz już przylatują całymi stadkami co mnie bardzo cieszy bo lubię patrzeć jak się uwijają przy jedzonku. Z sianiem to u mnie jest tak co roku i większości są to jednoroczne i dużo takich które można siać bezpośrednio do gruntu. Poza tym lubię to moje sianie :D

Gosiu więc koniecznie się pochwal co za nasionka wpadły ci do reklamówki, z kukurydzy będziesz zadowolona, żeby tylko pogoda sprzyjała bo przy takiej suszy jak była w zeszłym roku to sama widziałaś jakie małe kolby wyrosły.

Uleńko witaj u mnie ;:196 nic się nie przejmuj zaległościami ja też nie do wszystkich zaglądam bo czasami brak czasu by wszystkich ogarnąć. Zapraszam cię kochana odwiedzaj mnie kiedy tylko czas ci pozwoli ;:168

Aniu czyżbyś ty także dostała nasiona od Wiolki? Kochana dziewczyna lubi robić niespodzianki.Jeszcze chcę dokupić minę bo mam jedno wolne miejsce gdzie mogłaby się swobodnie wspinać.

Marysiu pierwiosnki są Biedronce i w Brico po 2.75 i 3 zł. Sikorek u mnie było jak na lekarstwo ale od dwóch tygodni przylatują całymi stadkami i teraz co drugi dzień wieszam im kulki ale co tam, są sympatyczne. Lubię patrzeć jak się tak uwijają jak by nie miały czasu i miałoby zabraknąć.

Sylwuniu wystarczy, że jedna sikorka się dowie o słonince a za nią przylecą koleżanki a może ktoś z sąsiadów co roku dokarmia i się przyzwyczaiły do tego miejsca. Sylwuś wiosnę w głowie to mam zawsze ;:306 ale niestety za oknem jej nie ma ;:145

Aluniu ach...żebym już mogła wysiać te nasionka i patrzeć czy kiełkują, ale się nakręciłam ;:306 również pozdrawiam i słoneczka życzę ;:3 ;:196

Jolu ja kupiłam w sklepie internetowym u Legutki, dużo nasion jest także u Leszka Seredyńskiego, zajrzyj mają duży wybór ;:108 Do wiosny to na pewno zleci ale czy szybko :cry:

Moni chcesz nasiona tej pysznogłówki? Jest jednoroczna i może troszkę za wysoka jak dla mnie ale na tył rabaty nadawałaby się idealnie. Puść tylko oczko a wyślę ;:333

Dziś lelije

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

i taki obrazeczek, chyba sierpniowy

Obrazek
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Aniu ;:196 ;:198 tylko Ty mnie tu zaraz powiedz jak ja Ci się zrewanżuję
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni nie musisz kochana bo ja już nie mam gdzie sadzić chyba, że masz może dzwonka kremowego bo go poszukuje od roku tzn. jest w sklepach internetowych ale nie opłaca mi się kupić bo przesyłka byłaby droższa niż kwiatek.
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

;:185 nie mam ;:145
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44

Post »

Aniu, spróbuję zrobić wiosną sadzonki z mojego dzwonka kremowego i jeszcze zbiorę nasionka jesienią :lol: a może się wysiał :lol:
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”