Aniu, ależ pięknie cały czas u Ciebie Ta Trójsklepka żabia jest przepiękna i widzę ze długo kwitnie
Bardzo mnie zainteresował ten Ogórecznik, fajnie włochaty i kwiatuszek urokliwy
tesia39 -Tereniu; Kasiulko17 Tak trósklepka jest wyjątkowa.
Ogórecznik mam pierwszy rok, mam nadzieję ,że wysieje mi się i już będzie w moim ogrodzie
Róże zawsze są cudne
zostawiam dzisiaj dla was więcej zdjatek, bo wyjeżdżam i będę dopiero w niedzielę wieczorkiem
Przepiękne są Twoje białe zimowity, a kępa taka dorodna. Zdjęcie cynii - świetne - widać nawet aksamitny meszek na płatkach .
Cieszę się, że Twoje róże dobrze wyglądają na słońcu, bo u siebie tak posadziłam. Pokrój Chippendale też mi pasuje, bo posadziłam ją obok Eden Rose, licząc na to, że Eden nie zmarznie i wysili się na pnący pokrój. Augusta też niedaleko posadzona, bo mi kolorkiem pasowała. Dziewczyny piszą, że róże potrafią się bardzo odmiennie zachowywać w poszczególnych ogrodach, więc i tak czas pokaże, co z tego wyrośnie.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków! Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Ależ cudny ten biały zimowit.
Widzę ze u Ciebie na astrach też pełno motyli i bzyczków.
U mnie to samo, a ze dzisiejszy dzień wreszcie ciepły i słoneczny, toteż poleciałam z rana do ogrodu i niedawno dopiero zeszłam.
Padam ze zmęczenia, ale szczęśliwa, że trochę udało mi się już ogród przygotować do zimy.
I powycinać chore liście roślinom.
Aniu co ja widzę wybierasz się do Nałęczowa toż to rzut beretem ode mnie. Szkoda że wcześniej tego nie przeczytałam ale gdybyś jeszcze przeczytała mój post to odezwij się na pw .Zapraszam do siebie.
Ależ piękne jesienne róże...... ogromne, zdrowe, ślicznie wybarwione i niespalone słońcem kwiaty
Niesamowicie kolorowo jest w Twoim ogródku, pogoda też dopisuje, tylko delektować się tym wspaniałym jesiennym czasem
Aniu, przyszłam do Ciebie z rewizytą i oniemiałam! Piękny ten Wasz "zielony azylek", ile kolorów, form, wysokości... Widziałam róże, jeżówki, pelargonie, begonie, hortensje, hosty i setki innych inszości! W dodatku robisz cudne zdjęcia (tego szerszenia to niemal słyszę kątem ucha ). I powiem Ci, że zachorowałam... na różę ze zdjęcia z pierwszej strony nad trytomami - jeśli znasz odmianę, to będę wdzięczna za nazwę, a jeśli nie, będę szukać po obrazkach Będę częściej zaglądać, a w długie zimowe wieczory planuję prześledzić wcześniejsze wątki. Taki spokój bije od Twojego ogrodu...