Florą malowane 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Florą malowane 2

Post »

Z ukrycia zachwycam się hortkami ;:oj ;:138 :wit
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alicjo, ty chyba nie widziałaś zaniedbanego ogrodu ;:224 Twój prezentuje się bajecznie i bardzo kolorowo, jak na jesień przystało. Wdzięczna ci jestem za opisanie rośliny o nietypowej nazwie dziewięćsił. Spotkałam ją w ubiegłym roku na szlaku w Bieszczadach i totalnie mnie zafascynowała, obfociłam, ale niestety nigdzie nie znalazłam nazwy. Dopiero teraz u ciebie ;:168 Czy masz może zdjęcie jak on kwitnie?? Czy od samego początku jest taki "suchołuskowy"?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakie piękne masz te zawilce ;:224 ;:224
Ja mam tylko jednego :cry:
Diamant Rouge cudna, tez ja mam , ale jeszcze mniejsza, mniej okazała niż u ciebie :)
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Alu i Elu ;:196 ;:196 bardzo dziękuję za przemiłe spotkanie w cudownym ogrodzie Eli.
Alu :lol: , jak wiesz , spotkanie powtórzyłyśmy u Eli i tym razem nie obyło się bez wyjścia z kolejnymi darami.
Elu ;:196 dziękuję za wszystko i za możliwość spędzenia czasu w Twoim zaczarowanym ogrodzie.
Sama nie mogę wyjść z podziwu dla siebie samej, że już zdążyłam znaleźć miejsca i wszystkie te dary posadzić . :lol:
:wit
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Bardzo przepraszam moich przemiłych gości za tak długi brak odpowiedzi. Na usprawiedliwienie podam jedynie fakt, że w miejsce wizyt wirtualnych odbyłam kilka spotkań "w realu".

Obrazek

Odwiedziłam przecudny ogródek ASMY, a w ogródzie mojej mamy ELAM spotkałam się z Ignis05 i JagiS

Obrazek

Obrazek

Odwiedziłam też wspaniałą rabatę bylinową Izaziem (nie mogę sobie wybaczyć że zapomniałam apartatu foto.). U siebie gościłam Madziagos. ;:4
No a teraz w końcu znalazłam czas na moich wirtualnych gości
Edyta1 Twoj miskant Memory i rozplenice podbiły moje serce, a hortensji wcale nie masz mniejszych. Jedyne co mogę Ci jeszcze wirtualnie podarować to hortensję dębolistną, która rośnie na działce mojej mamy.

Obrazek

slanka-
slanka-flora pisze:I masz w nim wszystko,co potrzeba;jak w dobrym supermarkecie :!:
:;230
Ze względu na finanse w moim ogrodzie wiele roślin jest z supermarketu. Dereniówka to męska robota, nieprawdaż? Pozwalam się więc wykazać mojemu M. Ostatnio zainteresował się też, w podobnej materii, winogronami, które w tym roku obrodziły. Ciekawe czy coś z tego będzie?

Obrazek

Ignis05 Oj jak bardzo się ciesze że udał nam się pogawędzić "na żywo" i ;:162 Dla Ciebie moja chyba-Alinka.

Obrazek

klarysa Wielka szkoda, że nam się w tym roku nie udało spotkać. Na nic nie mamy czasu, wszystko w biegu. Dobrze, że chociaż ogród na chwile potrafi zatrzymać czas. Aby do ferii, potem będzie już z górki. Dla Ciebie w Twoich kolorach róża Chopin.

Obrazek

Izaziem Na Twoje pytanie udało mi się szybciej odpowiedzieć bezpośrednio. Dzisiaj był piękny dzień, ale rano często już u nas świat spowity jest mgłą.

Obrazek

Asma Czemu z ukrycia? U mnie zawsze będziesz gościem honorowym.

Obrazek

Nifredli Najbardziej głupio mi, że tak długo nie odpowiadałam na Twoje pytanie. Dziewięćsił kwitnie cały czas. Na początku nie tak "suchołuskowo" Tak wyglądał w sierpniu.
Obrazek
Obecnie choć kwiaty wyglądają jakby były zasuszone to jednak żyją. Co dzień otwierają do słońca, a gdy go nie ma zamykają się. I tak już drugi miesiąc.

Anabuko Cieszę się z Twoich odwiedzin, tym bardziej, że wiem jak zabiegana jesteś między dwoma ogródkami. Do naszych ogródków przyszła kolorowa jesień. Rzeczywiście szkoda, że dzień coraz krótszy.

Obrazek
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Co za piękny, sielski obrazek na tej fotce gdzie winogrona górują nad kwiatami :D
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Śliczne fotki i piękna ta hortensja dębolistna, ale jak dla mnie, to faktycznie jedynie wirtualnie, bo zapewne przemarzłaby w moim ogrodzie i nie kwitła :wink: .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Alicjo ;:196
Dziękuję jeszcze raz za przemiłą wizytę i fotki.Pochwalę się ,że ja również zostałam szczęśliwie obdarowana słynnymi lelyjami ;:138 ;:cm Miło było poznać Twoją niezwykłą Mamę elam .Żałuję BARDZO,że nie skorzystałam z zaproszenia i wizyty w elamowym królestwie,że nie spotkałam się w tym wyśmienitym gronie :oops:

Fotki jesieni są przepiękne.Czerwień zapala się w wielu miejscach-uwielbiam te ogniste akcenty.
Twoje płonące miejscami ogrodzenie mnie zachwyca ;:108
Życzę nam wielu ;:3 ;:3 ;:3 dni i pięknej dłuuuugiej jesieni :wit
3 KOTY
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2010, o 11:08

Post »

Ogród - Marzenie!

Zmyślne te głazy przy piaskownicy.

A ogród mamy :shock: To są moje klimaty!
Marta
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

kilka spotkań "w realu"--ale ci fajnie...Ja byłam tylko raz, na takim, i to nie w ogrodzie,Tylko zimą w kawiarence,Też fajnie,alew ogrodach to już coś innego, fajniejszego i to duzo ;:215

Twój też jest piękny ogród, nawet bardzo piękny piękny ogród ;:180
I jaka hortensja dębolistna ,piękna duża, kwitnąca.
Moja jeszcze nie kwitła.Także na żywo jeszcze nie widziałam jej kwituszków. :|
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu, piękny ten Twój ogród i piękne zdjęcia mgliste ;:333
Bardzo spodobały mi się kolorowe plamy na ostatnim foto nie z kwiatów, a z liści - cudo ;:167
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Alicjo pełna rehabilitacja, pokazałaś piękny ogród w jesiennej szacie przyćmiony mgłą :D
Spotkania na żywo to ta dobra strona naszych wirtualnych spotkań. I ja miałam kilka tego lata, a jeszcze parę przede mną.
Serdecznie pozdrawiam! :wit
Awatar użytkownika
elam
100p
100p
Od: 28 paź 2012, o 12:31

Post »

Alu
komputer już działa i mogę oglądać piękną jesień w Twoim ogrodzie. Jesienna szata Twoich krzewów robi wrażenie. Cieszę się, że zdążę to jeszcze zobaczyć na żywo. Zostawcie mi trochę winogron do skonsumowania na surowo, choć przerobionymi ... zimą też nie pogardzę. (Musisz mnie nauczyć wstawiać uśmieszki, tam, gdzie ... miał być uśmieszek).
Pozdrawiam Ela
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Elu czy to taki wypasiony wilczomlecz? Chyba takiego nie widziałam :wit
Jestem przy sadzeniu tulipanów a pogoda sprzyja ;:3
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Przyłączam się do pochwał Twojej hortensji dębolistnej. Na twoim krzewie idealnie widać, jak jej liście podobne są do dębowych. Poza tym jakże cudnie wybarwione.
Na ogród kładzie się jesienna mgła i stwarza refleksyjny nastrój.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”