Moje marzenia -maniusika część IV
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje marzenia -maniusika część IV
Iwonko i po pracowitym dniu ,znowu deszczyk mnie wygnał z ogrodu a w oddali słychać burzę .. Dobrze że popaduje tylko dlaczego w południe i przerywa pracę w ogrodzie .. Może pod wieczór znowu wyjdzie słoneczko to narobię sadzenie dalii .
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janeczko u mnie nie pada. Muszę podlewac świeżo posadzone roślinki
- maniusika
Kasiu u mnie wczoraj ładnie popadało na mój suchy ogródek i nie musiałam podlewać nowo posadzonych dali . Dzisiaj może uda mi się posadzić chociaż te średnie dalie a jutro wysokie .. Jeszcze mam do siania astry i cynie , tylko rabatki nie skopane . Dobrze że wreszcie zrobiło się ciepło to szybko kwiaty zaczną wschodzić ..

tawułki ładnie poszły do góry ..
Przesadzane w tamtym roku w mokrzejsze miejsce też już łądnie wypuszczają listki ..

i kilka jeszcze kwitnących tulipanów ..

tawułki ładnie poszły do góry ..
Przesadzane w tamtym roku w mokrzejsze miejsce też już łądnie wypuszczają listki ..

i kilka jeszcze kwitnących tulipanów ..
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No widzisz Janeczko jak deszczyk ciepły współpracuje z Tobą, Ty sadzisz, on podlewa 

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Na szczęście powoli się ociepla! Irysy masz piękne! U mnie tez te wczesne w sporych pąkach. Niestety nie mam zbyt dobrego miejsca na irysy i niechętnie współpracują. Ale coś wymyślę. Problem polega na tym, że mam mało słońca, bo słoneczne miejsca zaanektowały dalie.
Piękna kępa floksa szydlastego! Te narcyzy pod mim, to te najzwyklejsze?
Piękna kępa floksa szydlastego! Te narcyzy pod mim, to te najzwyklejsze?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- maniusika
Dzisiaj posadziłam już połowę dali ,jak jutro będzie tak słonecznie to może dokończę sadzenie .. Chyba zrobiło mi się już sporo karp ale bardzo ich lubię i sadzę w każde wolne miejsce ..Teraz muszę jeszcze podlać je gnojówką bo nie miałam czasu na zaprawianie dołków gdy sadziłam trochę przez chorobę a trochę przez deszcz ,,..
Miłka te narcyze to jeszcze z babcinego ogródka , pięknie kwitną i ślicznie pachną . Nowe odmiany też są ładne ale nie pachną i jeszcze są w pąkach .
Miłka te narcyze to jeszcze z babcinego ogródka , pięknie kwitną i ślicznie pachną . Nowe odmiany też są ładne ale nie pachną i jeszcze są w pąkach .
- maniusika
Skończyłam sadzić dalie , znowu na wieczór popadało no moje nowe nasadzenia .. Mimo że często pada to jednak u mnie nadal jest sucho w zbiorniku nie ma nic wody a tak miałam blisko brać wodę do podlewania nowo posadzonych roślin ..
Dzisiaj wpadła do mnie Edyta po floksy a przywiozła mi dwa liliowce i kocimiętkę wysoką .. Powiększa mi się kolekcja liliowców ..
Po niedzieli biorę się za sadzenie mieczyków i krokosomi .. Została mi jeszcze do opielenie rabaty z trawami .. A zielsko od początku rośnie na opielonych rabatach .. ..
Dzisiaj wpadła do mnie Edyta po floksy a przywiozła mi dwa liliowce i kocimiętkę wysoką .. Powiększa mi się kolekcja liliowców ..
Po niedzieli biorę się za sadzenie mieczyków i krokosomi .. Została mi jeszcze do opielenie rabaty z trawami .. A zielsko od początku rośnie na opielonych rabatach .. ..
- takasobie
To jesteś dzielna! Sadzenie dalii to dość sporo roboty! Ja dziś sadziłam kanny więc też się trochę narobiłam, a weny nie miałam w ogóle!
Narcyzy super, zwłaszcza, że są pamiąttka rodzinną!

Narcyzy super, zwłaszcza, że są pamiąttka rodzinną!

Miłka
- iwona0042
Pielenie na rabatach to niekończąca się opowieść
ja jeszcze mam do skopania kawałek, nie duży ale jest 

- maniusika
Iwonko ja jeszcze ma nie opielony ogródek przydomowy i rabata z trawami .. Jednak pomalutku ubywa mi pracy ,choć zielsko nadl wyrasta tam gdzie już wypielone jednak nie w takich ilościach jak po zimie ..
Marysiu może takie widok pozwolą ci wreszcie zawitać po drodze do mojego ogrodu ..

Myślę że coś wybierzesz ..
Pogoda ładna ,słonko świeci i aż chce się pracować jak jeszcze pszczółki brzęczą ..
Marysiu może takie widok pozwolą ci wreszcie zawitać po drodze do mojego ogrodu ..

Myślę że coś wybierzesz ..
Pogoda ładna ,słonko świeci i aż chce się pracować jak jeszcze pszczółki brzęczą ..
- iwona0042
Witaj Janeczko, u nas pogoda aż za ładna na prace w ogrodzie, gorąco aż parzy, troszkę z rana byłam na działce, podlałam, trawę skosiłam i uciekłam do domu 

- maniusika
Iwonko i ja południe spędziłam w domu . teraz wróciłam bo już nie mam siły do zielska . Jeszcze mnie czeka podlewanie wieczorem ..
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Janeczko walki z zielskiem ne zazdroszczę .Myśmy popryskali bo już taki wdarł się podagrycznik ,ze wszystko zagłuszał .Nie lubię chemi ,ale teraz przy moich dolegliwościach i męża nie było innego wyjścia ,a ścierwo trudne do wytępienia ,a i jeszcze gęsto w truskawkach od skrzypu .Tego też muszę potraktować odpowiednio .I w tym roku nici z warzyw w gruncie będą w skrzyniach mój mąż zmontował kila.
Ładnie masz roślinki
Ładnie masz roślinki

Pozdrawiam Alicja
- maniusika
Alicjo i u mnie znajduje się podagrycznik ,tez ciągle go pryskam a on zawsze gdzieś wylezie i trawsko która ma metrowe korzenie ..
Nadal walczę z zielskiem , pogoda piękna nawet wczoraj w południe już trudno było wysiedzieć na słonku i wróciłam do domu .. Dzisiaj też zaczyna się słoneczny dzień ..

te bratki opanowały prawie cały ogród ..

ostatnie tulipany

pełnik

kamasja też zaczyna kwitnąć .

i moje kwitnące małe irysy..
Oraz dzikie białe o długich korzeniach bratki których wszędzie też pełno .. ..
Nadal walczę z zielskiem , pogoda piękna nawet wczoraj w południe już trudno było wysiedzieć na słonku i wróciłam do domu .. Dzisiaj też zaczyna się słoneczny dzień ..

te bratki opanowały prawie cały ogród ..

ostatnie tulipany

pełnik

kamasja też zaczyna kwitnąć .

i moje kwitnące małe irysy..
Oraz dzikie białe o długich korzeniach bratki których wszędzie też pełno .. ..
- takasobie
Janeczko! Ja też walczę z podagrycznikiem. I raz wygrywam bitwę, raz przegrywam, ale wojna trwa!
Nie pryskam już, bo to mało skuteczne. Raczej wyciągam ręcznie, jak ziemia jest lekko wilgotna. Przy mojej glebie się tak udaje.
Widzę , że masz te piękne czarne tulipany, co ja! Wiele lat mi kwitną, ale jakoś cebul nie chcą rozmnożyć!

Widzę , że masz te piękne czarne tulipany, co ja! Wiele lat mi kwitną, ale jakoś cebul nie chcą rozmnożyć!
Miłka