Od wczoraj pogoda daje nieźle do wiwatu, ale jak słyszę, że u innych burze wyrządziły poważne szkody, to nie będę narzekać. Poza tym, po przedpołudniowych obfitych opadach właśnie się rozpogadza

Może uda się wyjść do ogrodu, jak nieco przeschnie
Mariolu (kropelka)! U nas od dwóch dni niby parno i gorąco, ale z minuty na minutę pojawiała się burza. Aż w końcu rozpadało się na dobrze. A teraz jest bardzo wilgotno... Przydałaby się trochę spokoju w pogodzie.
Firletka kwiecista
Dorotko (dorcia7)! Skoro u Ciebie nie padało, to chętnie odstąpiłabym Ci nieco deszczu. Od wczorajszego popołudnia nic tylko ulewy

I znowu wszystko w ogrodzie leży... Ale przynajmniej nieco się oziębiło.
Zaczynają kwitnąć hosty
Madziu (MID2006)! Widziałam, że i do Ciebie doszła ulewa

Oby się rozpogodziło, bo w końcu obie mammy urlop. Liliowce głownie mam od Joli, ale wiem, że już się tam zameldowałaś

Okamiego obcięłam, bo i jemu w takim upale było gorąco. Obcięty jest zgodnie z wzorcem rasy. Tyle, że dal grzywaczy ... gołych

Princess Diana to jeden z powojników, które nigdy u mnie nie kaprysiły, a teraz pięknie się rozrósł. Zresztą sama zobacz. Rośnie u mnie dokładnie rok.
Kasiu (Kasiula17)! U mnie lało od wczoraj. Dopiero co przeszło. Co do trawnika i rabat, to nieco trawnika musi być, bo tworzy ładne tło. Ale tylko tło...
Złocień maruna
Jolu (April)! Bodziszki powinny u Ciebie ładnie rosnąć, a te korzeniaste potrafią tworzyć piękne dywany. Teraz mam ich kilkanaście odmian, ale większość jest młodziutka. Dzwonek kropkowany u mnie łanie rośnie. Ma tyle kwiatów, że ... liści nie widać.
Tawułka
Marysiu (Maska)! Bardzo mi się spodobał ten ciemny liliowiec z żółciutka gardzielą

Trochę ich znowu w zeszłym roku kupiłam i teraz czekam na kwitnienia. A ten żarówiasty mam od Joli. Jak zaświeci słonko, to daje po oczach ... Teraz poluje na fiolety. Masz rację, to lnica
Słoneczniczek pstry
Piotrze (misiaczekm)! Jakoś wszystko dość szybko się u nie rozrasta. Szybciej niż myślałam LD Ale absolutnie nie narzekam

Co to naparstnicy, to z tymi zwykłymi nie ma problemu. Ale wszystko, co odmianowe, jest bardziej wrażliwe i kapryśne.
Majeczko (edulkot)! U nas deszczu jest aż za dużo. Jakoś przyroda w tym roku nie zna umiaru

Już nie zliczę ile razy sprzątałam po nawałnicach... Rudbekii nie siałam w tym roku, ale miałam wątpliwości co do sadzonki z zeszłego roku. Na szczęście i w tym roku wyrosły kwiaty w pożądanym przeze mnie kolorze. I to jednak nie lwia paszcza, tylko lnica. Ale dziękuję
Złocień
Miłko (takasobie)! Czyli będą nowe ptasie zdjęcia

Liliowce kupiłam na forum, głownie od Joli. Ale jeszcze nie przestałam ich kupować. Teraz wzięło mnie na fioletowe

A co do bodziszków, myślałam, że rosną wszędzie i nie są wymagające.
Stokrotka afrykańska
Dorotko (DTJ_1)! Już lepiej. Dziękuję
I jeszcze raz stokrotka. Tym razem nieco inna
Sławku (slanka-flora)! Floksy ledwo zaczynają. U mnie zawsze wszystko jest nieco później...
Pierwiosnek główkowaty
Teresko (tesia39)! Śmiałby być niegrzeczny...
Pashmina
Grażynko (kogra)! Czy i u Ciebie tak ciągle pada. U mnie znowu zaczęło

Ale jak tylko przestanie, to choć wyjdę zrobić zdjęcia. Widzę przez okno, że kolejne liliowce kwitną. Pamiętam o robalach i namiętnie oglądam pąki

Żeby nie powiedzieć - obsesyjnie. Burza wczoraj przeszła i to potężna, ale bez gradu i poza bałaganem żadnych szkód nie wyrządziła. Marzę o takiej spokojne pogodzie choćby przez 2 tygodnie. Słonko, 25 stopni i przelotne deszcze raz od czasu.
Sweet Pretty
Januszu (drozd)! Faktycznie co nieco się tego nazbierało, ale wiem co i gdzie rośnie. Znam większość nazw odmianowych. Na razie ogarniam mój busz
Zawilec koronowy
Asiu (daffodil)! Jest paskudnie i to od wczoraj. Kiedy to się skończy? Przy tak zmiennej pogodzie zdarza mi się chorować, szczególnie jak ... zwolnię tempo. A Okamuś odmłodniał

Kiedy gdzieś wybywamy?
Biedermeier
Znowu leje