Ogród w dolinie cz. 11-bawmy się kolorem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie cz. 11-bawmy się kolorem

Post »

Burze chyba przemiotły Polskę. Właśnie jestem na zachodzie i nieźle podlało. A miałam właśnie na ptaki ruszyć :roll:

Piękne masz te liliowce. Mam tez kilka, ale nie takie piękne. Podziwiam Cie też za bodziszki. Ja nie mam do nich serca, może dlatego, że nie rosną u mnie zbyt okazale.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu zachwyciłaś mnie buszem i kolorem w ogrodzie, piękne lilie , róże- - jak zdrówko?
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

ANNO,liliowce i reszta piękne :!:
A floksy Ci jeszcze nie kwitną :?: Przeciez masz spora kolekcję :!:
Pozdrówki,
Sławek
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, jak zwykle piękne fotki, po prostu raj dla oczu ;:180 ;:180 ;:180 Cieszę się że rodochiton grzecznie się sprawuje :tan
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Wyczytałam w innych wątkach jak piszesz, że u Ciebie była burza i lało.
Widziałam te ciemne chmury sunące nad górami i słychać było pomruk grzmotów.
Mam nadzieję, że już szkód więcej nie wyrządziła ta burza.
Za to w Pszczynie....... ;:202 zgroza co się działo.
U mnie tylko kilka kropli spadło i był lekki wietrzyk.
Liliowce widzę się rozwijają na całego.
A nie zapomniałaś o robalach w pąkach ?
Zdeformowane od razu butem traktuj i miażdż, bo tam gąsienice się lęgną w muchy.
Ale nie we wszystkich są, bo niektóre deformacje zrobiły wiosenne przymrozki.
Ten rok jest ciężki dla liliowców.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Musiałbym sięgnąć do naprawdę wyszukanych roślin, by znaleźć taką której nie masz. Gdzie Ty to wszystko upychasz. ;:oj Ciekawy jestem czy jakbyś tylko dotknęła każdej rośliny w swoim ogrodzie czy dnia by Ci wystarczyło. Zadziwiasz mnie OGRODNICZKO. ;:7
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Hejka,
Jak tam dzisiaj u Ciebie? Tak samo paskudnie jak u mnie ;:202 ? Okropna ta pogoda...
Aniu co to za chróbsko Cię dopadło? Teraz w środku lata?
Fotka Okamiego cudna - do psiego katalogu ;:108
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Od wczoraj pogoda daje nieźle do wiwatu, ale jak słyszę, że u innych burze wyrządziły poważne szkody, to nie będę narzekać. Poza tym, po przedpołudniowych obfitych opadach właśnie się rozpogadza :heja Może uda się wyjść do ogrodu, jak nieco przeschnie :lol:

Mariolu (kropelka)! U nas od dwóch dni niby parno i gorąco, ale z minuty na minutę pojawiała się burza. Aż w końcu rozpadało się na dobrze. A teraz jest bardzo wilgotno... Przydałaby się trochę spokoju w pogodzie.

Firletka kwiecista

Obrazek

Dorotko (dorcia7)! Skoro u Ciebie nie padało, to chętnie odstąpiłabym Ci nieco deszczu. Od wczorajszego popołudnia nic tylko ulewy :evil: I znowu wszystko w ogrodzie leży... Ale przynajmniej nieco się oziębiło.

Zaczynają kwitnąć hosty

Obrazek

Madziu (MID2006)! Widziałam, że i do Ciebie doszła ulewa ;:oj Oby się rozpogodziło, bo w końcu obie mammy urlop. Liliowce głownie mam od Joli, ale wiem, że już się tam zameldowałaś :D Okamiego obcięłam, bo i jemu w takim upale było gorąco. Obcięty jest zgodnie z wzorcem rasy. Tyle, że dal grzywaczy ... gołych :;230 Princess Diana to jeden z powojników, które nigdy u mnie nie kaprysiły, a teraz pięknie się rozrósł. Zresztą sama zobacz. Rośnie u mnie dokładnie rok.

Obrazek

Kasiu (Kasiula17)! U mnie lało od wczoraj. Dopiero co przeszło. Co do trawnika i rabat, to nieco trawnika musi być, bo tworzy ładne tło. Ale tylko tło...

Złocień maruna

Obrazek

Jolu (April)! Bodziszki powinny u Ciebie ładnie rosnąć, a te korzeniaste potrafią tworzyć piękne dywany. Teraz mam ich kilkanaście odmian, ale większość jest młodziutka. Dzwonek kropkowany u mnie łanie rośnie. Ma tyle kwiatów, że ... liści nie widać.

Tawułka

Obrazek

Marysiu (Maska)! Bardzo mi się spodobał ten ciemny liliowiec z żółciutka gardzielą :tan Trochę ich znowu w zeszłym roku kupiłam i teraz czekam na kwitnienia. A ten żarówiasty mam od Joli. Jak zaświeci słonko, to daje po oczach ... Teraz poluje na fiolety. Masz rację, to lnica :D

Słoneczniczek pstry

Obrazek

Piotrze (misiaczekm)! Jakoś wszystko dość szybko się u nie rozrasta. Szybciej niż myślałam LD Ale absolutnie nie narzekam :heja Co to naparstnicy, to z tymi zwykłymi nie ma problemu. Ale wszystko, co odmianowe, jest bardziej wrażliwe i kapryśne.

Obrazek

Majeczko (edulkot)! U nas deszczu jest aż za dużo. Jakoś przyroda w tym roku nie zna umiaru ;:185 Już nie zliczę ile razy sprzątałam po nawałnicach... Rudbekii nie siałam w tym roku, ale miałam wątpliwości co do sadzonki z zeszłego roku. Na szczęście i w tym roku wyrosły kwiaty w pożądanym przeze mnie kolorze. I to jednak nie lwia paszcza, tylko lnica. Ale dziękuję ;:196

Złocień

Obrazek

Miłko (takasobie)! Czyli będą nowe ptasie zdjęcia :tan Liliowce kupiłam na forum, głownie od Joli. Ale jeszcze nie przestałam ich kupować. Teraz wzięło mnie na fioletowe ;:224 A co do bodziszków, myślałam, że rosną wszędzie i nie są wymagające.

Stokrotka afrykańska

Obrazek

Dorotko (DTJ_1)! Już lepiej. Dziękuję ;:196

I jeszcze raz stokrotka. Tym razem nieco inna

Obrazek

Sławku (slanka-flora)! Floksy ledwo zaczynają. U mnie zawsze wszystko jest nieco później...

Pierwiosnek główkowaty

Obrazek

Teresko (tesia39)! Śmiałby być niegrzeczny...

Pashmina

Obrazek

Grażynko (kogra)! Czy i u Ciebie tak ciągle pada. U mnie znowu zaczęło ;:223 Ale jak tylko przestanie, to choć wyjdę zrobić zdjęcia. Widzę przez okno, że kolejne liliowce kwitną. Pamiętam o robalach i namiętnie oglądam pąki :D Żeby nie powiedzieć - obsesyjnie. Burza wczoraj przeszła i to potężna, ale bez gradu i poza bałaganem żadnych szkód nie wyrządziła. Marzę o takiej spokojne pogodzie choćby przez 2 tygodnie. Słonko, 25 stopni i przelotne deszcze raz od czasu.

Sweet Pretty

Obrazek

Januszu (drozd)! Faktycznie co nieco się tego nazbierało, ale wiem co i gdzie rośnie. Znam większość nazw odmianowych. Na razie ogarniam mój busz ;:306

Zawilec koronowy

Obrazek

Asiu (daffodil)! Jest paskudnie i to od wczoraj. Kiedy to się skończy? Przy tak zmiennej pogodzie zdarza mi się chorować, szczególnie jak ... zwolnię tempo. A Okamuś odmłodniał ;:224 :;230 Kiedy gdzieś wybywamy?

Biedermeier

Obrazek

Znowu leje ;:145
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Aniu u Ciebie choć są przerwy w laniu , u mnie leje miarowo od wczoraj i zimno jak na jesieni :(
Z tej sesji ujęła mnie i sama stokrotka i jej fotka ;:215
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety Iwonko te przerwy są bardzo krótkie. A przy tym od kilku tygodni u nas na prawdę nie brakuje deszczu
:( Znowu leje i to jak z cebra, ale mimo to byłam podwiązać agrest i ... zrobić kilka zdjęć :;230

Clematis Chopin

Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Clematis też cudny. Mimo, że Chopin niezmiennie kojarzy mi się z biało-kremową różą :)
U nas też porządnie polało :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Różę, Mariolu, też mam :D Clematis ma taki nietypowy kolor-niemal niebieski :heja U mnie nie pada. Leje ;:223

Rodochiton od Tereski (tesia39)

Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

No u nas też lało porządnie, teraz jest spokojnie... Powojniki super!!!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Rodochiton :shock: piękne ,ale nawet nie wiedziałam ,że coś takiego istnieje :D robisz u siebie prywatny ogród botaniczny ;:333
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

U mnie leje od 3 godzin,burza z piorunami ;:222 Zanosi się,że szybko nie przestanie.Dobrze,że wczoraj byłam na działce :uszy
Okami jaki model wyborny ;:215 Co za postawa ;:108
Pashmina zasługuje na medal,no jest tak fotogeniczna,że nawet jak nie podoba mi się w realu to na fotkach wygląda zjawiskowo ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”