Ogródek u Edzi

Zdjęcia naszych ogrodów.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek u Edzi

Post »

Edytko, witam niedzielnie!

U Ciebie jak zawsze wzorowy porządek - nie tylko na rabatach czy trawniku, ale też podczas budowy drewutni robi wrażenie! Jesteś niezwykłą estetką, gratuluję :)
Tulipanów kwitnących zazdroszczę... ja wciąż czekam ;:173

Spokojnego dnia! Tu słonecznie, ale w zapowiedziach deszcz.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Hortensje bukietowe są zawsze świetnym wyborem w naszym klimacie :D A myślałaś o dużej róży, która nie potrzebuje wielu starań, a piękna jest i pachnie? To Therese Bugnet :wink: Namawiam na nią każdą osobę z naszego regionu, bo sprawdziłam, że warto :D A jak to mieć ogród bez róż? ;:306
Wybacz, że u Ciebie, ale muszę coś powiedzieć :oops:
Elżbieta-ZAŁÓŻ WĄTEK ;:124 Przynajmniej będę wiedziała, co Ci odłożyć :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agunia, z tą estetką to już kochana przesadziłaś :shock: .Ty tak ;:108 , ja w życiu ;:185
Kwitną wczesne tulipany, których mam niewiele. Na pozostałe będę musiała jeszcze poczekać.
U nas delikanie popaduje, ale płyną do nas ciężkie chmury... i sypnęło gradem.

Ewa, spadłaś mi z nieba z tą propozycją. Napiszę więcej - przez Ciebie - zastanawiam się nad zmianą koncepcji rabaty przy ścieżce, czy nie posadzić tam Mary Rose ;:173 Ale tam jest słońce max. do 14-ej :?
Ela czekamy na Twój wątek, nie daj się prosić ;:303
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Edytko, możesz się przed tym bronić, ale tak jest - wszędzie masz wzorowy porządek. To nieprzypadkowe! :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Edytko nie mogę napatrzeć się na Twoje tulipanki....ależ piękne, zjawiskowo wyglądają w takich dużych grupach ;:167
Rabatki cudnie się wiją przy ścieżkach.... wszystko zadbane, wypielęgnowane...... co to za taka żółtawa roślinka powtarzająca się w kilku egzemplarzach???
Eda_S
500p
500p

Post »

Agunia, dziękuję ;:196

Agusiu, tak to jest z tymi tulipankami, że jedne rosną w następnych latach mizernie, a inne ładnie się rozmnażają nawet bez wykopywania :wink:
Czy chodzi Ci o roślinkę z floksem szydlastym? To tawuła japońska Golden Princess.
Awatar użytkownika
gogo76p
500p
500p
Od: 23 maja 2012, o 18:54

Post »

Faktycznie sypnęło nie co gradem i za ciepło to dzisiaj nie jest czekam na ;:3 w tygodniu muszę skoczyć do Agro H. i zajrzę jednym okiem i do ciebie :) floksy jeszcze trochę i zaczną pięknie kwitnąć :D uwielbiam takie poduchy kwiecia :wit
Eda_S
500p
500p

Post »

Gosiaczek, przy okazji zapraszam do siebie nie tylko Twoje oko, ale i całą Gosię ;-)
Awatar użytkownika
gogo76p
500p
500p
Od: 23 maja 2012, o 18:54

Post »

Jeśli będziesz w ogrodzie zapewne nie omieszkam cię zagadnąć :D
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Eda, piękny ogród ;:oj .
Odkrywasz coraz nowe miejsca dla nas i podnosisz poprzeczkę ;:180 .
Przychylam się do opinii o Mary Rose ;:167
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Pracowity ten weekend widzę u każdego. Cieplej się zrobiło, czas na realizacje planów ogrodniczych i przydomowych. :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pamiętaj tylko, że obie róże dość duże potrafią urosnąć i za blisko ścieżki lepiej nie sadź :wink: Mary Rose jest na pewno mniejsza, sąsiadka posadziła ją właśnie w takim miejscu, gdzie nie ma słońca przez cały dzień-też pięknie rośnie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Eda_S
500p
500p

Post »

Gosiaczek, zapraszam :D

Justynka, z poprzedniego sezonu mam mało zdjęć, w tym postaram się Wam pokazać mój ogród od deski do deski :D
Nad Mary Rose rozmyślam...choćby jeden krzaczorek :lol:

Małgosiu, o tak sobota była wyczerpująca. Nawet nie miałam czasu zrobić obiadu, pizza zamówiona była :oops: ku uciesze dzieciarni :wink: O zgrozo - eM. układał kostkę w niedzielę - zostaniemy wyklęci we wsi :lol:

Ewo, jak to dziwnie dla mnie brzmi "...że obie róże dość duże potrafią urosnąć..." na naszej chłodnej Warmii. W takim razie mam miejsce tylko na jedną Mary Rose, tam gdzie rabata przy ścieżce będzie się wybrzuszać. Natomiast jeśli chodzi o Therese B. to mam nadzieję, że jednak nie przerośnie derenia, bo dziwnie by to wyglądało :D W razie czego musiałabym ją ujarzmiać :? (sama nie wierzę w to co piszę). Niestety nie mam więcej miejsca na duże róże. M coś wspominał o poszerzeniu rabat wzdłuż tarasu - z kocimiętką - tam mogłyby rosnąć róże, ale musiałyby być niskie max. 80 cm.

Magnolia nie zachwyci kwitnieniem, większość pączków poodpadało :roll: Madzia (Madziagos) napisała mi, że mogła ruszyć wegetacja na początku ciepłej zimy, a później mróz ściął pączki kwiatowe.
Obrazek

Bzy
Obrazek

Obrazek

Jarzębina
Obrazek

Nieśmiało wychyla się czosnek...
Obrazek

... i pierwszy pęd kwiatowy u liliowca Stella
Obrazek

Ja zabieram się za porządki w domu, a nie lubię ich, bo z moimi domownikami efekt jest chwilowy :roll: Niemniej jednak oknom przyda się trochę płynu, a firankom odświeżenie po sezonie kominkowym :wink:

Życzę wszystkim miłego dnia :wit
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Wiosna ;:3 co do porządków, to mam podobne odczucia :wink: mieszkają ze mną sami bałaganiarze :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niektóre róże poradzą sobie chyba wszędzie :D
Zimno i deszczowo, cała energia ze mnie uszła :? W perspektywie mam mycie okien i porządki, ogród chwilowo idzie w odstawkę, co mnie przygnębia :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”