Dziękuję kochani za dyskusję na temat pzegorzanu. Niestety, nie można z niej wyciągnąć żadnych wniosków, bo widać, że rośnie on i na glinie, i w piasku, albo ani w glinie, ani w piasku. Nie ma reguły, tylk trzeba mieć do niego szczęście. Jeśli sam nie zechce, to i nic nie poradzisz.
Kogro, ta trawka na zdjęciu to śmialek darniowy "Goldtau" w chwili kwitnienia. Fajna nieekspansywna trawka
Barabella ten mój kosz nie ma po prostu dna. To jakby obręcz wiklinowa. Wstawiona jest do niej donica z hostami. Dobry wynalazek. Jak gdzieś spotkam, kupię sobie jeszcze ze dwie takie.
Lukrecja, te różowe liliowce to
Strawberry Candy Podobno jedna z ulubionych odmian hodowców.
Mufko, twoi panowie mieli rację. Noce są jeszcze zdecydowanie za zimne. Trzeba trochę cierpliwości. W dzień popracować, a na noc... do domu.
Robaczku, zdaje mi się, że ta biała to była chyba lawenda, ale i tak się cieszę, że ci przezimowała w dobrym stanie.
Margo, bez traw trochę łyso, to fakt, ale już i tak trzeba stopniowo wszystko uprzątać.
Małgocha, ja też mam takie liliowce, które jeszcze nigdy nie kwitły. Może w tym roku...