Majowy ogród cz.3 spełniające się marzenie
Re: Majowy ogród cz.3 spełniające się marzenie
Ubostwiam sałatkę ziemniaczana!
Pomysł na szyszeczki pierwsza klasa.. W tym roku mam nieco więcej czasu, wiec moze tez sie skusze na elementy hande- made. Wlasnie bratanica eMa pokazala mi, jak zrobic bombki ze sznurka....
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu spróbuj kochana, to takie proste....Kilka stron wcześniej pokazałam świeczki, które sama ozdobiłam - też dziecinnie prosta rzecz do wykonania. Bombki ze sznurka nie robiłam, ale pisanki tak
, to pewnie na tej samej zasadzie.

- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iwonko szyszki wyglądają prześlicznie
Jestem pewna, że powstaną z nich piękne dekoracje 

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Szyszki w emalii to fajny pomysł! Musze poszukać i farby, i szyszek!
Zawsze można liczyć na Ciebie i Twoje pomysły
Zawsze można liczyć na Ciebie i Twoje pomysły

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A ja swoje szyszki ozłocę. Farbą w sprayu.
Co to forum ze mną robi? Kiedyś w życiu nie wzięłabym się za prace ręczne.
Co to forum ze mną robi? Kiedyś w życiu nie wzięłabym się za prace ręczne.
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwona, szyszki pomysłowe. Fajnie wyszły. Masz pomysł do jakiej kompozycji je użyjesz 

- majowa
- 1000p
Dzień dobry
No i mamy grudzień. Dzień przywitał mnie słońcem, które w moim przypadku jest niezbędne do funkcjonowania - tak
działam na baterie słoneczne.
Aga, Miłka, Gosia, Magda zachęcam do prac ręcznych
Pomysły na razie mam w głowie.

Aga, Miłka, Gosia, Magda zachęcam do prac ręcznych

Pomysły na razie mam w głowie.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Szyszki wyszły rewelacyjnie
jestem ciekawa kompozycji

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwona, nie tylko Ty działasz na bateryjki, ja też od razu dostaję powera. U nas poświeciło, a teraz kaprysi..raz za chmurką, a raz świeci. Obecnie to pierwsze wrrr 

Iwonko- powoli dobiegam do końca części 2 Twojej ogrodowej opowieści.
Kaskada absolutnie mi się podoba i bardzo Cię proszę- wydaj zgodę na bezczelny plagiat
Cos podobnego mam uwzględnione w projekcie- kaskada, kamyczki dookoła, niewielki skalniak na jej plecach- nie miałam do tej pory konkretnej wizji, a Twoją kaskadę przeniosłabym na plecach do siebie!
Pozdrawiam
Kaskada absolutnie mi się podoba i bardzo Cię proszę- wydaj zgodę na bezczelny plagiat

Cos podobnego mam uwzględnione w projekcie- kaskada, kamyczki dookoła, niewielki skalniak na jej plecach- nie miałam do tej pory konkretnej wizji, a Twoją kaskadę przeniosłabym na plecach do siebie!
Pozdrawiam

- majowa
- 1000p
Madzia nie dmuchaj chmurami w moją stronę
.
Monika jest przyzwolenie
Rozumiem, że założenia techniczne (pompa....)ktos Ci zrobi. U mnie jest pompa z obiegiem zamknietym + filt oczyszczający, bo mam psa, więc kostki chemiczne nie wchodziły w grę. Miłego popołudnia 

Monika jest przyzwolenie

Dzięki
Ja myślę, że ktoś zrobi wszystko! Ja po tegorocznym wyskoku z budowaniem murków więcej się nie porywam na tego typu zajęcia. Po pierwsze w połowie pierwszego murku nie mogłam już patrzeć na tego "cholernego piaskowca", rozwaliłam sobie i tak słabe kolana 2tygodniowym kucaniem i przymierzaniem kamieni, o przewaleniu 3 ton nie wspomnę- każdy kamień najpierw umyłam z pyłu i dopiero murowałam
Kolejna sprawa- kompletnie nie wiedziałabym, jak do tego się zabrać..
Wiem, że chce mieć "kałużę" z kaskadą, na tyłach której będzie mały skalniak, a z przodu kamienie obsadzone m.in.trawami- żeby nawiązywało to do rabaty trawiastej na tyłach kaskady. Nie planuję hodować żadnych rybek itp.- więc w grę wchodzi chyba właśnie zamknięty obieg wody z jakimś filtrem. Jeśli się da w czymś tak małym mieć jakąś roślinkę wodną- to chętnie.
W trakcie robienia elektryki w domu wypuszczony został kabel na ogródek- z planem zastosowania w oczku i na tarasie- filtry, oświetlenie itp..
Myślę, że jedyne rozsądne wyjście, to powierzyć to fachowcom- mi wyszedłby z tego jakiś kurhan, pewno przeciekający, który zamieniłby się w wylęgarnię komarów
Pozdrawiam gorąco!

Ja myślę, że ktoś zrobi wszystko! Ja po tegorocznym wyskoku z budowaniem murków więcej się nie porywam na tego typu zajęcia. Po pierwsze w połowie pierwszego murku nie mogłam już patrzeć na tego "cholernego piaskowca", rozwaliłam sobie i tak słabe kolana 2tygodniowym kucaniem i przymierzaniem kamieni, o przewaleniu 3 ton nie wspomnę- każdy kamień najpierw umyłam z pyłu i dopiero murowałam

Wiem, że chce mieć "kałużę" z kaskadą, na tyłach której będzie mały skalniak, a z przodu kamienie obsadzone m.in.trawami- żeby nawiązywało to do rabaty trawiastej na tyłach kaskady. Nie planuję hodować żadnych rybek itp.- więc w grę wchodzi chyba właśnie zamknięty obieg wody z jakimś filtrem. Jeśli się da w czymś tak małym mieć jakąś roślinkę wodną- to chętnie.
W trakcie robienia elektryki w domu wypuszczony został kabel na ogródek- z planem zastosowania w oczku i na tarasie- filtry, oświetlenie itp..
Myślę, że jedyne rozsądne wyjście, to powierzyć to fachowcom- mi wyszedłby z tego jakiś kurhan, pewno przeciekający, który zamieniłby się w wylęgarnię komarów

Pozdrawiam gorąco!
- majowa
- 1000p
Czy zdarza Wam się czasem, że stworzycie w wyobraźni jakąś ozdobę, kompozycję....której nie da się zrealizować, bo akurat w sklepach nie ma tego co sobie wymyśliliście? Mnie się zdarza. Jakiś czas temu kupiłam drewniane serducho i nic z dostępnych dodatków mi do niego nie pasowało. Wiedziałam, że dodatek musi być surowy.
Zupełnie przez przypadek w TKMaxx znalazłam zakurzoną rolkę jutowej taśmy ze świątecznym motywem.

Dziś wykonane.
Zupełnie przez przypadek w TKMaxx znalazłam zakurzoną rolkę jutowej taśmy ze świątecznym motywem.

Dziś wykonane.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Idealne
kocham twoją dbałość o każdy najmniejszy szczegół