Ogród w sercu Borów

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w sercu Borów

Post »

Witam się pięknie :wit
Wpadłam z rewizytą i wcale nie chce mi się stąd wychodzić ;:108
Jest bajecznie i kolorowo, a ogród tętniący życiem i kolorami to moje odległe marzenie ;:108 .
Aż kipi u Ciebie...ilością roślin, ich kolorów i przede wszystkim Waszą z eMem miłością do natury.
Mieszkasz w okolicy, którą intensywnie zwiedzaliśmy z mężem i dzieciakami przez trzy lata z rzędu. Jesteśmy zakochani w Borach...a zaczęliśmy nasze wędrowanie ( samochodem, rowerem) od Charzykowych, z których do Twoich Chojnic kilka kroków przecież...
Masz tak wiele cudownych roślin ;:oj , których nawet w życiu nie widziałam, że nie mam pojęcia którą najbardziej zapamiętałam.
Chyba stolik z maszyny do szycia :;230 , bo mam podobny- tylko u nas blat z marmuru...
I jeszcze kilka słów do zaprzyjaźnionej z Tobą Tereni...
Storczyki w tak wielkiej ilości hodowanej w domu to dla mnie szok...w ciapki.
Mam ich sporo mniej, a żeby je pomieścić musiałam się sporo nagłowić ;:224 . A i tak efekty są marniejsze niż oczekiwane. Pomimo nawilżacza i zamgławiania zdarza się że zimowe kwitnienia obfitują w zrzucanie pączków od zbyt ciepłego powietrza z centralnego ogrzewania...a może jeszcze coś robię nie tak ;:145 .
Mam nadzieję Tereniu, że za pomocą wskazówek od Uli znajdę Cię w Bielsku i dokupię moje ukochane fuksje ;:173 .
Pozdrawiam Was obie bardzo serdecznie ;:304
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Uleńko życzę Ci zdrowia przede wszystkim,bo czytam,że będzie Ci to potrzebne w nowym roku. Życzę dalszych odkryć ogrodowych,które chętnie nam pokazujesz,a które ja chętnie dzięki Tobie poznaję.Pomyślności i dużo słońca w nowym roku!
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Uleńko jeżeli dobrze policzyłam, to na 7-mym zdjęciu jest urdzik karpacki. Podziwiałam u Tereni jego piękną i dużą kępkę, bo mój kupiony w tym roku chociaż kwitł to jeszcze jest taki malutki.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09

Post »

Witaj Ulka.

Będzie dobrze ;:196 nie martwiaj sie już teraz a jak Tobie sił zabraknie to ja piórka w pewną część ciała i polecę do Ciebie trochę pomóc w ogrodzie.Wiesz że dla mnie motyka i grabie to ulubione przedmioty i już zaczyna mnie roznosić energia a męczy bezrobocie polowe ;:14
Planuję ,liczę i rachuję jak zmieścić pomidory w foliaku ale nic się nie chce zgadzać/a księgowa emerytowana przecież jestem/.Jak nic muszę go powiększyć no bo jak można nowych odmian z akcji nie wypróbować. :heja
oxalis-Kasiu ,witaj sąsiadko zza płota.My na obrzeżach miasta, w Hałcnowie się ulokowaliśmy jakiś czas temu.
Każdy kto jedzie do Pisarzowic ma do mnie bardzo blisko ok.2,5 km.Zapraszam więc a sadzonek fuksji zetnę ile trzeba-lubię się dzielić.
A storczyki,no cóż dobrze że mam tolerancyjnego M bo mieszkamy jak w szklarni ale jak teraz pięknie zaczynają kwitnąć katlejaste a ja aparatu nie mam. ;:145 Ale pożyczę od wnusi zrobię zdjęcia i prześlę do Ulki. :heja
Ale to zawiłe ale może się uda.
Pozdrawiam serdecznie i wszystkim życzę dużo zdrowia i spełnienia ogrodniczych marzeń.
Teresa
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09

Post »

A jeszcze zapomniałam o roślince ale Lideczka już odpowiedziała,tak to urdzik karpacki cudnie zakwitł w tym roku-widać jeszcze pędy kwiatostanowe.U mnie się nie rozsiał ale u córki tak więc przypomnij się proszę jak u nas będziesz to coś wybierzemy.
Jeżeli chodzi o różowe ogonki to chyba trzeba stratyfikować nasionka.
W przyszłym tygodniu pojedziemy do znajomej ogrodniczki,zostawię tam część tych wartościowych nasion z prośbą o wysianie i przygotowanie rozsady a resztę wysieję u siebie.
Pa.Teresa
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Witaj Kasiu z BB
Cieszę się z Twoich odwiedzin, dziękuję za miłe słowa. Darzysz sympatią moje strony pewnie tak jak ja darzę poznawane od kilku lat okolice Twojego miasta - a to dzięki znajomości z Terenią i jej M. Terenia już zdążyła mnie uprzedzić z informacją, ale jak będziesz chciała więcej informacji jak do Niej trafić to na pewno Ci napiszemy. A sadzonki fuksji już masz obiecane, faktycznie Terenia chętnie się dzieli i wymienia, ma kobitka złote ;:167
Pozdrawiam, Ula

Ewuniu
dziękuję za miłe słowa i życzenia. Dziękuję raz jeszcze za to co napisałaś na PW
Pozdrawiam Cię
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidziu
dziękuję za podpowiedź co do nie rozpoznanej roślinki, nie odgadłabym. Urdzik karpacki to pewnie roślinka pochodząca z Karpat, muszę poczytać.

Tereniu
chciałabym widzieć Ciebie z tymi piórkami i chyba trochę posymuluję po powrocie ze szpitala, abyś przybyła w nasze strony ;:306. A tak poważnie to dziękuję Ci za słowa otuchy, to mi dodaje skrzydeł. Ja też już chętnie popracowałabym w ogrodzie, ale teraz to ogród odpoczywa, ale i tak pozostają doniczkowe do doglądania. Jutro właśnie chcę się im dokładnie poprzyglądać, czy nie ma szkodników. Trochę się zmartwiłam bo straciłam kilka młodych sadzonek pelargonii, te od Ciebie trzymają się dobrze i cieszę się z tego bardzo.
Tereniu, ciekawa jestem jak będzie wyglądała Wasza kolekcja pomidorków w nowym sezonie, sadzisz tak dużo i tak dużo potem rozdzielasz dla wszystkich. Jeszcze dziś pamiętam te kilogramowe okazy i te drobne jak koraliki na szyi góralki, te ciemnie i te żółte i jeszcze jakie ???, oj nie będę wymieniać, bo nie zdążę w tym roku. A gdzie reszta, te ogórki, które widziałam pierwszy raz w życiu. Podziwiam Cię, podziwiam.
Tereniu, dziękuję za to że odpowiedziałaś Kasi, pewnie się ucieszy. rób kochana zdjęcia, a jak prześlesz do mnie, to ja je pokażę, bo na pewno pięknie kwitną Twoje storczyki.
O urdziku karpackim już poczytałam, to taka perełka ogrodowa a dodatkowo w Twoim ulubionym kolorze. Muszę, może jutro, popatrzeć na nasienniki tych "różowych ogonków" i też część przechłodzić.
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani, wszyscy odwiedzający mój wątek - dla Was, w tych ostatnich minutach starego roku życzę, aby kolejny był rokiem spełnionych marzeń, aby każdemu zdrówko dopisało, aby praca przy roślinach nadal dawała sporo satysfakcji. Wszystkiego naj, naj, naj dla WAS
Pozdrawiam i do usłyszenia już w Nowym 2014
Ula
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Ula i Szczęśliwego Nowego Roku przede wszystkim Ci życzę. Niestety nie mogę takich pięknych ogrodów, jak Twój oglądać, bo zemdleć mogę ;:130 . No cud miód, przepiękne klimaty, urocze cegły i klimatyczne dodatki i graty, wspaniale urządzasz swój ogród, będę podglądać ,zawsze coś można spapugować jak to się w przedszkolu mówiło :tan , Cudnie.
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Uleńko, również życzę spełnienia, marzeń, zdrówka, szczęścia i uśmiechu.
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2011, o 17:53

Post »

Wspaniale i bardzo cieplutko u Ciebie ;:196 Było mi bardzo miło pospacerować ;:65
Zapraszam na werandę ;:138 ;:196
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Maju :wit u mnie
Cieszę się z Twojej wizyty, dziękuję za miłe słowa. Odwiedziłam Ciebie - część aktualną, ale muszę jeszcze wrócić, bo widzę że miłośniczką fuksji jesteś. Piękne one i miło pooglądać u Ciebie.
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2011, o 17:53

Post »

;:196 ;:196 ;:196 ;:168
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Uleńko...wielu radości , miłości - a nade wszystko zdrowia - bo ono najważniejsze - niech spełnią się Twe marzenia - te duże i te maleńkie ... ;:196
Popatrz , urdzika karpackiego Soldanella carpatica dzieliłam tyle razy i ..zniknął ... ;:145 muszę się uśmiechnąć do Ciebie , albo do Tereni ;:196 :D ;:180 .
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Dziękuję za tak miłe i serdecznie powitanie ;:196 .
Takie grzyby jak w Borach znajdowaliśmy ;:oj , to tylko jeszcze w okolicach Zakopanego bardzo późną jesienią udało nam się zebrać... więc jak mam nie kochać Borów... ;:173
Myślę że już się z Terenią odnajdziemy, tym bardziej, że okolice Hałcnowa nie są mi obce ;:333 .
Tylko jest mi niezręcznie bo ja te fuksje chcę kupić...wiem ile to trudu kosztuje...ale to już na miejscu z Terenią obgadam ;:304
W nowym roku życzę Wam Drogie Panie dużo zdrówka, bo bez niego ciężko w ogrodzie, dużo nowych pomysłów i wielu kwitnień ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”