Mój fijoł 12
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój fijoł 12
To bardzo pozytywna wiadomość 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dobrze Ewka, że przypomniałaś o tym marudzeniu.
A ja się ostatnio zastanawiałam że czegoś mi tu brakuje......
A ja się ostatnio zastanawiałam że czegoś mi tu brakuje......

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Ewa-plan na dziś to umycie lodówki (już się rozmroziła) i porządki w warzywniku, a potem marudzenie do wieczora
Przydałoby się też, żeby tania siła robocza coś pogrzebała w aparacie, bo nie wchodzą mi żadne nowe zdjęcia
Grażyna, przysięgam, że pomarudzę jeszcze dzisiaj

Grażyna, przysięgam, że pomarudzę jeszcze dzisiaj

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To może wpadnę później...
Może do tej pory syn naprawi aparat i zrobi mnóóóstwo zdjęć, w tym marudzącej mamusi
Może do tej pory syn naprawi aparat i zrobi mnóóóstwo zdjęć, w tym marudzącej mamusi

Cześć Ewa!
Jaka dziś pogoda? U nas się zachmurzyło i zanosi się na mniej ładny niż te ostatnie dzień.
Niedługo wyruszam na wystawę Zieleń to Życie
Miłego szaleństwa w warzywniku!
A.
Jaka dziś pogoda? U nas się zachmurzyło i zanosi się na mniej ładny niż te ostatnie dzień.
Niedługo wyruszam na wystawę Zieleń to Życie

Miłego szaleństwa w warzywniku!
A.
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Ewa- przestań używać słowa marudzenie bo niedługo zostaniesz Naczelną Marudą Forum. Chociaż ja też ostatnio mam tendencje do bycia
marudą.Może to taki czas.Wywaliłem wszystkie fiołki afrykańskie i teraz są gole parapety.Bo nie kwitły.
marudą.Może to taki czas.Wywaliłem wszystkie fiołki afrykańskie i teraz są gole parapety.Bo nie kwitły.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
magry pisze:zostaniesz Naczelną Marudą Forum.

Co to znaczy, że nie wchodzą żadne nowe zdjęcia?
Jak tylko najdzie Cię ochota na marudzenie, to idź oglądać róże w ogrodzie. Chyba, że marudzenie jest większą przyjemnością. 
Zmiany przed domem
. Żeniszki wyrosną na drugi rok. I tak niedługo by przekwitły.

Zmiany przed domem

- ewamaj66
Iwona-zapomnij o nowych zdjęciach, jako i ja właśnie zapominam
Od pewnego czasu nie mogę nic przerzucić z karty do komputera
Nawet zdjęć nie mogę przejrzeć, bo po kilku pojawia się informacja, że podgląd niedostępny, a karty nie widać. I już. A dziecko wyjechało, dopiero jutro wróci
Jak tu nie marudzić
Aga, ciepło, ale trochę popadało. Czas już najwyższy, bo zaczynam widzieć "suchotki". Zazdroszczę udziału w wystawie
Janek, może maruda, ale Naczelna
Asia-nie wchodzą i już. Znika mi miejsce na komputerze. Mam tylko starsze zdjęcia
Filip, już za rok będę się cieszyła zmianami przed domem, do tej pory wszystkie "blizny" zarosną. Natomiast żeniszki sadzone w innych miejscach kwitną jak szalone
Dzielżany. Wszystkie zdjęcia z 18 sierpnia, żadne późniejsze już się nie pokazały

Chryzantemy.

Tak wygląda wyjście z domu-za rok będą tam znów żeniszki przed różami

Aga, ciepło, ale trochę popadało. Czas już najwyższy, bo zaczynam widzieć "suchotki". Zazdroszczę udziału w wystawie

Janek, może maruda, ale Naczelna

Asia-nie wchodzą i już. Znika mi miejsce na komputerze. Mam tylko starsze zdjęcia

Filip, już za rok będę się cieszyła zmianami przed domem, do tej pory wszystkie "blizny" zarosną. Natomiast żeniszki sadzone w innych miejscach kwitną jak szalone

Dzielżany. Wszystkie zdjęcia z 18 sierpnia, żadne późniejsze już się nie pokazały

Chryzantemy.
Tak wygląda wyjście z domu-za rok będą tam znów żeniszki przed różami

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Jednak coś jest...
A propos żeniszków, w tym roku przekonałam się, że one wysiewają się
Szkoda tylko, że zbyt późno zidentyfikowałam ich liście w trakcie wiosennego pielenia
ale coś niecoś kwitnie.
A propos żeniszków, w tym roku przekonałam się, że one wysiewają się

Szkoda tylko, że zbyt późno zidentyfikowałam ich liście w trakcie wiosennego pielenia

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
A moje dzielżany przekwitają na potęgę .Ten ,który pierwszy zakwitł ,to już po nim .Pięknie wygląda jeszcze żółty ale to juz też długo nie potrwa 

- ewamaj66
Iwona-jest, ale sprzed dwóch tygodni
A pokażę jeszcze starsze zdjęcia
Ewa, moje dzielżany kwitną już całkiem długo, więc się nie zdziwię, jeśli przekwitną. W dodatku przy tej rabacie od pewnego czasu stoją korpusy uli, kręcą się przy nich pszczoły, a ja się ciągle boję, że mogę jednak być uczulona na jad owadów. W końcu o mało nie zeszłam w ubiegłym roku po użądleniu osy
No to marudzę
Z 8 sierpnia-Elmshorn.

Siewki astrów dostałam od koleżanki. Na przyszły rok posieję sobie dużo.

Rooguchi

Ewa, moje dzielżany kwitną już całkiem długo, więc się nie zdziwię, jeśli przekwitną. W dodatku przy tej rabacie od pewnego czasu stoją korpusy uli, kręcą się przy nich pszczoły, a ja się ciągle boję, że mogę jednak być uczulona na jad owadów. W końcu o mało nie zeszłam w ubiegłym roku po użądleniu osy

Z 8 sierpnia-Elmshorn.
Siewki astrów dostałam od koleżanki. Na przyszły rok posieję sobie dużo.
Rooguchi

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewa skąd masz Rooguchi? Szukałem w tej szkółce spod Opola ale nie znalazłem. Z aparatem moja sąsiadka miała podobny problem tyle, że jej wyświetlał, że karta jest pusta i nigdzie się nie dało zdjęć zgrać. Musiała oddać do naprawy ale zdjęcia straciła.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ewuniu ależ piękne dzielżany..... ja niestety nie mam miejsca.,.... to znaczy przemyciłam maleńką sadzoneczkę, ale ma tak kiepskie miejsce, ze nie wiem czy coś z niej będzie
Chryzantemy uwielbiam, u mnie kwitnie tylko jedna kępka , pozostałe w pąkach .... ale mam nadzieję, ze już za chwilę pokażą kwiaty

Chryzantemy uwielbiam, u mnie kwitnie tylko jedna kępka , pozostałe w pąkach .... ale mam nadzieję, ze już za chwilę pokażą kwiaty

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
W tym sezonie nie mam ani jednego astra...takiego roku jeszcze nie miałam ostatnimi czasy a lubię astry...mam bylinowe tylko marcinkowe...myślałam,że białego ,którego lubię najbardziej strraciłam po pieleniu M przed ogródka wczesnym latem...Ale widzę,że jest!!!
w innym miejscu i już ma pączki ...Sama przesadziłam jak się zorientowałam,że powyrywał wszystkie...coś z odzysku posadziłam na szczęście...