Tolinka i róże
-
- 200p
- Od: 4 sty 2015, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tolinka i róże
Može producent krzewów nie napisał na opakowaniu nazwy róży tylko jej kolor . Z drugiej strony kartonika jest napisane "Lawendowo - Niebieska".
Pozdrawiam Lucyna
- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Małgosiu, ja czytałam u kogoś na FO że można różyczki namoczyć, skrócić korzenie jeśli są za długie, przyciąć koronkę i wsadzić do donicy i tak może sobie rosnąć i czekać spokojnie aż przygotujesz dla niej właściwe miejsce w ogrodzie. Oczywiście nie zapominać o podlewaniu:)
- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie krokusów dużo wyszło., te botaniczne już kwiatów mają dużo, ale nawet przy słońcu nie chcą się otworzyć. Czekają aż będzie cieplej!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Właśćiwie tak mi pani sprzedawała różę w sklepie. Posadziła ją do doniczki kilka dni wcześniej. Ja kupiłam, potem ta róża przez jakiś czas była w tej doniczce i potem ją posadzono. Ta róża kupowana była do szkoły, Bo każda klasa miała kupić do posadzenia .
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Tolinko jakież piękne te zawilce
, a i lampioniki super, Piękne zakupy zrobiłaś. Ja juz też staram się już omijać stoiska z kawiatami. Żałuję jednak, że u mnie nie ma A, bo czytam, że tam mozna kupić fajne różyczki. W O jesienią w ubiegłym roku, były takie ogryzki, że zal było patrzeć a cena ... z kosmosu chyba wzięta.

- beatris
- 200p
- Od: 16 mar 2008, o 15:20
Ja juz tez chcialam o tych super lapionkach wspomniec, cudnie beda latem oswietlone wygladaly.
"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Dobrze, że różyczki nie rozsiewają nam się jak zawilce. Tobyśmy mieli problem z miejscem w ogrodzie 

- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Lucynko Ty mieszkasz na biegunie to i u ciebie wszystko szybciej
Małgosiu jaki tam ze mnie znawca
jeszcze sporo muszę tej wiedzy przyswoić ,ale uczę się pilnie
Ewunia można wsadzić do donic,ale pogoda na tyle jest sprzyjająca że można wysadzić do gruntu i usypać kopczyk,nie powinno się nic stać,w zeszłym roku o tej porze pogoda była podobna i sadziłam kartonikowe do gruntu
Miłka wszyscy czekamy na ciepełko i roślinki i my
Martusia to wasza szkoła ma teraz prawdziwą różankę
Daysy mogę dopakować chcesz? Lampioniki jak zobaczyłam to serce mi mocniej zabiło
jeszcze tylko troszkę przy nich zrobię jak skończę to Wam pokażę
bardzo lubię takie gadżety w ogrodzie ,no może oprócz krasnali
Kiedyś w obi kupiłam róże angielskie w kapersach za niewielkie pieniążki,to były Graham T. ,Charls A.(te mam do dziś) i jakaś ciemno bordowa ,była piękna duże mocno wypełnione pompony,to były moje pierwsze róże i nie miałam wtedy zielonego pojęcia o różach ,od tej pory w O nie było już takich róż,a te co były w zeszłym roku rzeczywiście ceny miały kosmiczne
Beatko dziękuje
jak tylko będzie pierwsza próba wstawię zdjęcia
Ewunia no żebyś wiedziała
ale wtedy byłybyśmy usprawiedliwione ,że nie sadzimy tylko same się sieją 

Małgosiu jaki tam ze mnie znawca

Lucynko też właśnie tak pomyślałam dlatego zasugerowałam się nazwą SisiMože producent krzewów nie napisał na opakowaniu nazwy róży tylko jej kolor . Z drugiej strony kartonika jest napisane "Lawendowo - Niebieska".
Ewunia można wsadzić do donic,ale pogoda na tyle jest sprzyjająca że można wysadzić do gruntu i usypać kopczyk,nie powinno się nic stać,w zeszłym roku o tej porze pogoda była podobna i sadziłam kartonikowe do gruntu

Miłka wszyscy czekamy na ciepełko i roślinki i my

Martusia to wasza szkoła ma teraz prawdziwą różankę

Daysy mogę dopakować chcesz? Lampioniki jak zobaczyłam to serce mi mocniej zabiło

Beatko dziękuje

Ewunia no żebyś wiedziała

- Rozana
- 1000p
Jest spory rząd tych róż
. A ja muszę na wiosnę kupić jedną pnaca i okrywowa.

-
- 200p
- Od: 4 sty 2015, o 19:39
Oj ,taki tam biegun, ale zimy potrafią dokopać. Krokusiki kwitną na całego już od dwóch tygodni , bo rosną na trawniczku przed tarasem w mocno osłoniętym miejscu na południowym nachyleniu działki.
Pozdrawiam Lucyna
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Tolinko nie śmiałam prosić, ale jakbyś miała za dużo, to bardzo chętnie. Kupiłam w tym roku zawilce, ale one nie zimują w gruncie, te Twoje chyba zostawiasz na zimę prawda 

- Rozana
- 1000p
Ojoj. to będę miałą zawilców dużo i wykopywania też.
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Martuś a masz już jakieś różyczki wybrane?Zawilce po prostu wyrywam ,bo u mnie nawet na kamieniach rosną i na korze wcale się głęboko nie ukorzeniają.
Lucynko u mnie jeszcze nie kwitną ,tylko listki wypuściły,ale pomalutku kwitną przebiśniegi mam ich całe 2szt.
muszę się rozejrzeć gdzieś za przebiśniegami ,widziałam Kasi-robaczka całe pole ,wygląda to ślicznie
Daysy nie ma problemu ,moje zimują w gruncie ,a na dodatek rozsiewają się, jeżeli pozostawisz kwiatostany będziesz miała ich sporo ,ja je też dostałam i teraz rozdaję
Lucynko u mnie jeszcze nie kwitną ,tylko listki wypuściły,ale pomalutku kwitną przebiśniegi mam ich całe 2szt.

Daysy nie ma problemu ,moje zimują w gruncie ,a na dodatek rozsiewają się, jeżeli pozostawisz kwiatostany będziesz miała ich sporo ,ja je też dostałam i teraz rozdaję

- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Ni żartuj nawet z tymi zawilcami, że wyrywasz a mnie się tak spodobała ta rabatka i tak gęściutko te zawilce