Ogród Biedronki 641 2013r.
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 2013r.
Witam noworocznie. Na Wasze posty odpowiem za parę dni,bo mam problem z internetem.
Szczęśliwego Nowego Roku. Pięknych ogrodów ,dużo w nich kwitnien.
Szczęśliwego Nowego Roku. Pięknych ogrodów ,dużo w nich kwitnien.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Alu,długo Cię nie ma ,a ja przyszłam oglądać Twoje rarytaski 

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu kochana
coś długo masz problem z internetem ale ja czekam cierpliwie bo wiem, że warto
Wszystkiego dobrego Alu
ściskam i pozdrawiam!

Wszystkiego dobrego Alu

- Biedronka641
Witam po krótkiej przerwie. Dziś mi naprawiono internet i odpowiadam na Wasze zaległe posty. Mam nadzieję,że mi się to uda, bo zapewniano mnie,że już będzie chodził dobrze.
Marysiu ziemię w ogrodzie mam bardzo ciężką do uprawy. Po deszczu długo nie mogę w niej grzebać, a podczas suszy robi się skała. Lubi być często spulchniana. Czasami wolałabym mieć piasek
Aniu bertram to niska zimozielona bylinka. Kwitnie na biało a w dni pochmurne i wieczorem płatki robią się różowe.Na forum spotkałam się z informacją,że jest dwuletnia i żeby nadal gościła w ogrodzie to należy ja wysiać. Co też uczyniłam. Mój ma się dobrze. Mam nadzieję,że nie zaniknie. Już na wiosnę się okaże.
Karolu dużo roślin mam z wysyłkowych. Czasami też uda mi się coś fajnego kupić u panów ogrodników ,którzy coś przyniosą z swoich nadwyżek na bazar. W moim mieście choć mam kilka sklepów ogrodniczych nic już nie kupuję, bo tam są same pospolite i niezgodne odmianowo i nawet kolorystycznie rośliny.
Pytałeś czy mam nadwyżki. Owszem niektóre rośliny się rozrastają ,inne mam z wysiewu, bo lubię eksperymentować.
Co konkretnie Cię ineresuje
Pisz na pw.
Kamilku,Grażynko,Marto. Wiesiu dziękuję za życzenia. Wam również życzę dużo zdrówka, moc nowych roślin i ich cudnych kwitnien.
Martuniu i Aniu tydzień bez forum to faktycznie dość długo. Nie było w tym mojej winy tylko internetu.Zrywało mi połączenia . Ponieważ był to okres świąteczny to dopiero dziś mi go naprawiono i jestem już z Wami.
Marysiu ziemię w ogrodzie mam bardzo ciężką do uprawy. Po deszczu długo nie mogę w niej grzebać, a podczas suszy robi się skała. Lubi być często spulchniana. Czasami wolałabym mieć piasek

Aniu bertram to niska zimozielona bylinka. Kwitnie na biało a w dni pochmurne i wieczorem płatki robią się różowe.Na forum spotkałam się z informacją,że jest dwuletnia i żeby nadal gościła w ogrodzie to należy ja wysiać. Co też uczyniłam. Mój ma się dobrze. Mam nadzieję,że nie zaniknie. Już na wiosnę się okaże.

Karolu dużo roślin mam z wysyłkowych. Czasami też uda mi się coś fajnego kupić u panów ogrodników ,którzy coś przyniosą z swoich nadwyżek na bazar. W moim mieście choć mam kilka sklepów ogrodniczych nic już nie kupuję, bo tam są same pospolite i niezgodne odmianowo i nawet kolorystycznie rośliny.
Pytałeś czy mam nadwyżki. Owszem niektóre rośliny się rozrastają ,inne mam z wysiewu, bo lubię eksperymentować.
Co konkretnie Cię ineresuje

Kamilku,Grażynko,Marto. Wiesiu dziękuję za życzenia. Wam również życzę dużo zdrówka, moc nowych roślin i ich cudnych kwitnien.

Martuniu i Aniu tydzień bez forum to faktycznie dość długo. Nie było w tym mojej winy tylko internetu.Zrywało mi połączenia . Ponieważ był to okres świąteczny to dopiero dziś mi go naprawiono i jestem już z Wami.

- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu fajnie że już jesteś,cieplutko pozdrawiam 

- Biedronka641
Reniu i ja się cieszę,że mogę być z Wami ,no i z Twojej wizyty też.

Babtysja

Posłonek w towarzystwie mydelnicy.

Babtysja

Posłonek w towarzystwie mydelnicy.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Posłonek to się lubi mieszać z innymi roślinami ja mam podobne zestawienie, ale w innej kolorystyce. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Witaj Alu widzę że aktywnie jesteś na forum to fajnie ja ostatnio nie mogę dostać powera. Jestem znowu przeziębiona i nawet słabo na oczy widzę. Przepraszam że powtórnie pytam bo zagubiłam się kiedy mam posiać bellamkandę ???????? pozdrawiam i 

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Alu
Ja też mam posłonek .To bardzo wdzięczna roślinka

Ja też mam posłonek .To bardzo wdzięczna roślinka
Pozdrawiam Alicja
- anym
Alu
czy posłonek się szybko rozrasta? Masz z siewu czy kupiłaś? Robiłam zakupy w sklepie internetowym i się trochę wzbraniałam przed zakupem. Napisz proszę coś więcej o nim.

- Biedronka641

Aniu-Lady-r dziękuję za wizytę. I ja zawitałam do Ciebie i nie żałuję.
Marysiu bellamkandę możesz teraz rozrzucić w ogrodzie,bo lubi się wysiać,więc lubi przemrożenie. Część nasion posiej na wiosnę. Jak zrobisz i tak powschodzi.
Alu posłonka lubię, bo jest bezproblemowy.
Aniu-anym posłonek to niska pólkrzewinka. Mam go z wysiewu. Sam też lubi się wysiać. Po przekwitnięciu go przycinam,wtedy lubi ponownie zakwitnąć.

Sangwinaria kanadyjska
- anym
Dziękuję Alu
Poszukam nasion w sklepach ogrodniczych...Tylko gdzie to wszystko posadzić, mąż się śmieje ze mnie i mówi, że jak tak dalej pójdzie to i na warzywniku posadzę kwiaty
Sangwinaria śliczna...jak ja mało jeszcze wiem o roślinach

Poszukam nasion w sklepach ogrodniczych...Tylko gdzie to wszystko posadzić, mąż się śmieje ze mnie i mówi, że jak tak dalej pójdzie to i na warzywniku posadzę kwiaty
Sangwinaria śliczna...jak ja mało jeszcze wiem o roślinach

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Alu,piękna ta kwietna łąka,a baptysja i u mnie jest 

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Ja mam posłonka kupionego z sadzonki i ładnie mi się rozrósł, ale specjalnie takiego kupiłam, bo był dwukolorowy
biało-żółty. Po prostu śliczny. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
- Biedronka641
Witam wieczorową porą.
Aniu jeszcze nie szukaj nasion może coś znajdzie się. Twój mąż dobrze myśli,żeby warzywnik zastąpić kwiatami.
Mój już od dawna naciska ,żeby schodzić z warzyw. Dziś zrozumiałam,że przy warzywach pracowałam przynajmniej 7 miesięcy i wyrzuciłam wszystką pietruszkę ,bo zgniła w piwnicy, Taka była piękna i myślałam,że do wiosny jej nie kupię.
W tym roku ograniczę sianie warzyw do minimum.
Aniu piszesz,że mało znasz roślin.Ty znasz te ,które masz i wiesz jak im dogodzić. Ja dużo czytam o tych co już mam i o tych co chcę mieć.
Martuniu dziękuje w iminiu mojej łączki. Babtysję masz to fajnie, bo niewiele kwiatów jest w kolorze niebieskim.
Aniu Lady-r to super,że masz ślicznego dwukolorowego posłonka. Może masz nasionka
Aniu jeszcze nie szukaj nasion może coś znajdzie się. Twój mąż dobrze myśli,żeby warzywnik zastąpić kwiatami.
Mój już od dawna naciska ,żeby schodzić z warzyw. Dziś zrozumiałam,że przy warzywach pracowałam przynajmniej 7 miesięcy i wyrzuciłam wszystką pietruszkę ,bo zgniła w piwnicy, Taka była piękna i myślałam,że do wiosny jej nie kupię.
W tym roku ograniczę sianie warzyw do minimum.

Aniu piszesz,że mało znasz roślin.Ty znasz te ,które masz i wiesz jak im dogodzić. Ja dużo czytam o tych co już mam i o tych co chcę mieć.
Martuniu dziękuje w iminiu mojej łączki. Babtysję masz to fajnie, bo niewiele kwiatów jest w kolorze niebieskim.

Aniu Lady-r to super,że masz ślicznego dwukolorowego posłonka. Może masz nasionka