Betonowy balkon w środku miasta

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Betonowy balkon w środku miasta

Post »

Zefirant wnet zakwitnie ;:108

Wielkanocnik w świetnym kolorze.
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję Janku. U Ciebie też pięknie i kolorowo ;:3
Justynko, dziękuję za odwiedziny, też u Ciebie byłam i bardzo mi się spodobało ;:108
Wczoraj wysiałam kolejną partię nasion w tym wilca, nasturcję i godecję. Godecja w zeszłym roku zupełnie mi się nie udała, ale zostały nasiona więc spróbowałam po raz drugi. Będę ją uprawiać w jednej z donic na zewnątrz barierki, gdzie jest najwięcej słońca, zobaczymy, czy coś to da.
Miłej niedzieli.
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01

Post »

Te Pelaśki Magdo pięknie kwitną ,Wielkanocnik jest bardzo piękny chyba będe musiał od ciebie po papugować troszkę :;230
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Awatar użytkownika
trzy_koty
100p
100p
Od: 14 mar 2014, o 22:02

Post »

Czy wielkanocnik, to jakiś kuzyn grudnika? :) Przepięknie kwitnie!

Na tych zdjęciach już zapachniało latem...

A nasturcję i wilca wysiałaś w domu, czy już na balkonie?
pozdrawiam słonecznie, Ewa
Mój balkon, z wątkiem dziecięco-kocim
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p

Post »

Ewo, mam po raz pierwszy wielkanocnika. Jak kupowałam, to byłam przekonana, że to grudnik ;:108 Dopiero w domu doczytałam, że to tzw. kaktus wielkanocny. Grudnik to kaktus bożonarodzeniowy. Pewnie to ta sama grupa ale różnią się wyglądem i terminem kwitnienia. Tyle mądrości z neta. Zobaczymy jak się sprawuje w uprawie. Po tym, jak zamordowałam dwie calathee, kilka fittoni, krotona, gardenię i kilka innych, mój entuzjazm w stosunku do nowych roślin domowych jest umiarkowany.

Nasturcję i wilca posiałam do tych nieszczęsnych doniczek torfowych, które co prawda szybko wysychają ale są MAŁE ;:138 i prawie nie zajmują miejsca. Ponieważ wilec nie lubi przesadzania, musiałabym go od razu posiać do skrzynki i miałabym się z pyszna, gdyby przyszedł przymrozek i musiałabym wnieść je do mieszkania ;:202

Janku, Twoje jaskry nie dają mi spać :;230 Nie wiem, czy nie ulegnę pokusie i ich nie kupię...
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Coraz bardziej kolorowo u Ciebie :D
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Madziu jakoś nie mogę zakumać gdzie ty chcesz powiesić te skrzynki ;:219 dasz fotkę?
Ja też będę musiała zaopatrzyć się w trytki bo o ile duże skrzynki miałam powieszone normalnie z boku balkonu na zewnątrz (pod nimi na dole jest trawnik) to z przodu balkonu bałam się wieszać doniczki bo jakoś wbiłam sobie do głowy że spadną i kogoś uszkodzą bo akurat pod nimi by był chodnik i miałam je zawieszone do środka balkonu :;230 ale nie będę sobie zabierać miejsca i wolę je dać "normalnie" ale dodatkowe zabezpieczenie w postaci nieśmiertelnych trytek powinno zapewnić mi spokój ducha ;:170 Obwiąże ile się da :;230
PS Wielkanocnik śliczny ;:167
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p

Post »

Moniko, to jest zdjęcie balkonu. Tam są dwie kratki. Za tą po prawej stronie, na barierce, na zewnątrz w 2013 miałam 60 cm skrzynkę. Barierka po lewej stronie była niezagospodarowana, bo ciężko było się do niej dostać - z jednej strony kratka, z drugiej ściana.
Obrazek
Zdjęcie dla jasności jest archiwalne.

Myślę, że z zastosowaniem kombinatoryki poprzecznej uda mi się tam umieścić skrzynkę. Skrzynki nie powinny spaść, ale zawsze, dla spokoju ducha, jak piszesz, dodatkowo je zabezpieczam.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Aaaaaa, to już kumam ;:215
Racja, upychaj ile się da, wolna przestrzeń nie może się marnować ;:172
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
cuxia
200p
200p
Od: 7 maja 2012, o 12:42

Post »

taaa wolna przestrzeń na naszych balkonach to element zbędny i niepotrzebny całkowicie hehehehe :D A opaski z pewnością utrzymają doniczki, moje trzymają od zeszłego roku, bo leń jestem i mi się nie chciało ich na zimę zdejmować :D
Pozdrawiam, Kamila :)
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p

Post »

Kamila, Monika, zgadza się! Wolna przestrzeń na wagę złota więc trzeba ją maksymalnie wykorzystać ;:108
I jeszcze tu chciałam dać skrzynkę na zewnątrz. Nie mam pod ręką lepszego zdjęcia. To jest front balkonu z barierką pośrodku. Tej maty już nie ma, zdjęłam ją, jak się zorientowałam, że blokuje cenne światło. Na dolnej ramie tej barierki, po zewnętrznej stronie balkonu planuję właśnie powiesić kolejną skrzynkę. Sami widzicie, że to będzie karkołomne zadania, ale ludzie jakoś mają w tych miejscach pięknie ukwiecone skrzynki, więc i ja dam radę ;:74
Obrazek
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Pewnie, że dasz radę.
Ukwiecona skrzynka przyciągnie wzrok.
Awatar użytkownika
trzy_koty
100p
100p
Od: 14 mar 2014, o 22:02

Post »

Ja postuluję, żeby ktoś Ci robił zdjęcia z procesu wieszania. :twisted: Tak sobie myślę, że jeszcze gimnastyki akrobatycznej na tym forum nie było. ;:306

A na tym poprzednim zdjęciu gdzie jest cały balkon, to co to za roślina w prawym dolnym rogu, takie duże liście?
pozdrawiam słonecznie, Ewa
Mój balkon, z wątkiem dziecięco-kocim
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p

Post »

No gimnastyki przy tym będzie co niemiara. Planuję się do tego przymierzyć wieczorem, co by ludkowie nie pomyśleli, że całkiem sfiksowałam ;:219
W rogu rośnie dziwaczek. W tym roku też go będę miała. Tak wyglądał w 2013 i nawet ładnie kwitł w cieniu.
Obrazek
Awatar użytkownika
cuxia
200p
200p
Od: 7 maja 2012, o 12:42

Post »

Ahaha uwierz, że akurat jak będziesz je wieszać sąsiedzi zaczną wychodzić wieczorem z psami masowo :D Ja tam miałam wczoraj:P Dziwili się czemu w zębach trzymam latarkę:P No ale jak inaczej wydłubać nasiona :D Proponuję godzinę 24, bo u mnie jeszcze o 22 i później było tłoczno :;230
Pozdrawiam, Kamila :)
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”