Ogródek Robaczka cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 8

Post »

Lulka, mój enkiant jest z zeszłego roku, raczej za młody na kwiaty, ale zaraz pobiegnę obejrzeć Twojego! Dzięki za odwiedziny i serdeczności! Buziaki
Kasiu, mój kwitł w zasadzie od razu. Przesyłkę dostałam na początku marca z łysymi badylkami (malusi krzaczek) i zanim wsadziłam go do ziemi, to chwilę stał na tarasie, jeszcze w donicy pokazał pierwsze kwiaty.
Miłego dzionka. Czekam na kolejną porcyjkę uroczych zdjęć :lol:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widziałam Gertrude Jekyll ;:167 Zazdroszczę. Moja Pastella i Peace mają pierwsze pączki i to też moje pierwsze pączki różana w karierze ;:306 Ale do kwitnienia jeszcze trochę.
Jak długo kwitną Ci Cunningham's White? Bo moje świeżaki kupione dopiero co, już przekwitły ;:131 Musiały być mocno pędzone. Fakt że kupowałam już kwitnące bo chciałam mieć pewność że to te ale miały mnóstwo pąków. A teraz już po imprezie...
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Kasiu wisteria formowana na drzewko świetnie wygląda, Rh i azalie bardzo piękne też kocham te krzewy i jak tutaj ktoś pisał że gdyby kwitły dłużej wymieniłby je za inne rośliny. Ja kocham je nawet jak kwitną raz w roku i krótko bo żadne krzewy nie wyglądają tak pięknie jak właśnie one.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Też mam enkianta z tamtego roku. Mówisz, że nasze zamłode na kwitnienie? w jakim wieku zakwitają?
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Kasiu, nie będę się wyrażać jakie miałam straszne u ciebie zaległości. Czytac nie jestem w stanie, ale fotki obejrzałam.
Cudny ten twój wiosenny ogród!!!
Wisterie zachwycajace. Pieknie ci kwitną.
O ile pamietam nad wiatą tez miałaś glicynię? Jak wygląda?
Róże juz kwitną? Wiem, ze masz podgrzewanie w ogrodzie, ale to juz chyba przesada :wink:
U nas strasznie gorąco i azalie rozwinęły się błyskawicznie, ale równie szybko kwiaty traca jędrność :( Szkoda.
Pozdrawiam cie serdecznie. Obiecuję bywac częściej ;:196
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Kasiula, jak zawsze jestem oszołomiona urodą Twojego ogródka ;:oj Rośliny jak nie z tego klimatu, róże u mnie ledwie listki wypuszczają a u Ciebie... Poza tym masz wszystko tak pięknie skomponowane i porozrastane a to niby dopiero 3 letni ogród 8-)
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

robaczek_Poznan pisze: Majeczko, Ty nie proś o rozgrzeszenie tylko wątek zakładaj! ;-)

:;230 :;230 Kasia zapraszam, tylko nie spiesz się, bo u mnie namiastka malusich pączusiów
różanych :;230
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Kasiu - jeśli to drobny mały pajączek w czerwonym kolorze to przędziorek, widać wyraźnie pajęczynę, jest dość niebezpieczny. Nie czekaj - od razu pryskaj.
Mam wyrzuty sumienia że zbyt mało Was odwiedzam bo znamy się przecież - będę częściej do Was wpadać.
Ciekawa jestem jak poradzą sobie Twoje róże na łukach.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasiu, pospacerowałam, pooglądałam. No i Dzięki Tobie wypoczełam. Takie widoki działają na mnie odprężająco.
Czekam na spektakl różany, bo jednak róże są najwazniejsze u Ciebie.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Już prawie północ, a ja dopiero ma chwilę żeby otworzyć komputer.. :roll:
Cały tydzień mamy gości i dopóki nie pójdą spać Forum leży odłogiem...przepraszam więc za spóźnione odpowiedzi i zaległości w odwiedzinach, ale sami rozumiecie ;:131

Jagódko, miałaś rację z tą reklamacją u M.P - napisałam wczoraj maila, wysłałam foty roślin (a raczej martwych korzonków) i zaproponował zwrot kasy za te sadzonki.
Marzenko, ja też sobie zrobiłam szlaban na kolejne róże i sama widzisz jak długo wytrzymałam... ;:182
Marta, ja dostałam od nich dzisiaj zaległy Souvenir de la Malmaison. Sadzonka przeciętna, ale ma pąki które rozkwitną jeszcze w tym tygodniu ;:65
Iwonko, każdy uczy się na błędach...ja też i myślę, że lekcja dosyć surowa. Teraz tylko zakupy w realu ;:108 Donice czekają zwyczajowo już na laurencje, których na razie brak w sprzedaży :roll:
Pani Bestio, wybrałaś piękne odmiany! Na zakupy u Pana Pruchniaka mogę się wybrać przy okazji odwiedzin w rodzinnych stronach M, fajnie, że sadzonki cieszą się dobrą sławą :uszy

Pisałam wcześniej o słabych Petrovickach - sadzonych jesienią.
Generous Gardener
Obrazek

William Morris
Obrazek

Jude the Obscure
Obrazek

Sweet Juliet
Obrazek

Mam nadzieję, że będzie lepiej, skoro wszyscy tak chwalą jego róże...ale na razie, jak sami widzicie, szału nie ma.
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Julek, rodzinne uroczystości, teraz goście..wiesz jak to jest ;:219
Zaraz będą jakieś foty :uszy
Lulka, piękny ten Twój enkiant! ;:180 Mój był przesadzany jesienią, poza tym dużo zależy od sadzonki, stanowiska...trudno powiedzieć, ale nie mam do niego pretensji i tak go lubię :lol:
April, mam wrażenie, że pączków przybywa codziennie! Już wkrótce będą kolejne kwiaty na "podrasowanych" różach ;-))
Mój C. White wciąż kwitnie, ale może to kwestia warunków - jest w głębokim cieniu, od północy.

Obrazek

Danusiu, żałuję, że nie mam więcej miejsca na te przecudne azalie....chętnie dosadziłabym jakąś żółtą i pomarańczową, bo mam wrażenie, że w ich przypadku nie ma nieudanych zestawień kolorystycznych ;:170
Japoneczka 'Rosi' dla Ciebie ;:196

Obrazek

Dorotko, bardzo mi miło, że jesteś! Dziękuję za odwiedziny i przemiłe komplementy ;:196
Glicynie posadzone przy wiacie jesienią nabierają właśnie rozpędu, choć to młodziutkie krzewy. Myślę, że w tym roku wejdą na zadaszenie ;:333 Kwitnąca róża to świeży nabytek, "tunelowa" ;-)) W ogrodzie jednak mnóstwo pąków na starszych różach, więc wkrótce będą pierwsze kwiaty!
Dla Ciebie Gertrude Jekyll. Pozdrawiam serdecznie :wit

Obrazek

Madziula, dzięki kochana....a gdzie Twój nowy wątek, hę? ;:209
Majka, już pędzę ;:138
Gosiu, dzięki za radę w sprawie przędziorka! Dzisiaj zrobiłam oprysk środkiem systemicznym, mam nadzieję, że zadziała!
Twoje fachowe porady w wątku często podczytuję i zdjęcia piękności podziwiam, ale raczej anonimowo :oops:
Obiecuję poprawę i oczywiście zapraszam do mnie :wit
Przy okazji, rzuć proszę okiem na Charming Piano, startuje wreszcie ale powoli..sadzona była prawie miesiąc temu.

Obrazek

Małgosiu, bardzo mi miło, że odpoczęłaś spacerując po moim ogródku..mam nadzieję, że wybierzesz się w odwiedziny w realu ;:196
A tymczasem, zapraszam na wirtualny spacer :wit

Obrazek

Zakątek sosnowy..
Obrazek

a pod nim...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I rodusie..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

niemrawe głogi
Obrazek

Obrazek

Obrazek

ObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Pomimo późnej pory z przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogrodzie Kasiu.
Cóż to za...biały powojnik wspina się po siatce w sosnowym zakątku?
Uwielbiam wszelkie pnącza w ogrodach, więc oczywiście zatrzymałam się na dłużej przy wisterce :wink:
;:oj chyba zaczyna się lato skoro zakwitają róże ;:215
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Kasia oj tam oj tam...narzekasz z tymi Serbkami, bedzie okejos zobaczysz....przecie sporo skoczyły do góry, moze dla pocieszenia pokaze ci moja CPM ,która ciąć musiałam caluśką i załamałam ręce :wink:
Zobaczysz jak dadza do wiwatu :uszy
Gertuda niezle czaruje....ja ciagle czekam na pierwszy kwiat ;:65 miłego we fabryce ;:196
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Dziękuję Kasiu za przecudną Gertrudę ;:196
Moja w zeszłym roku wypuściła bardzo długie pędy, które przyszpiliłam do ziemi. W tym roku jest wręcz obsypaną pąkami. Juz nie moge doczekac sie kwitnienia.
Pieknie kwitna ci rózaneczniki. U mnie CW juz przekwitł a następne się zbierają. Za to azalie w pełni kwitnienia :heja Och jak ja kocham maj!!!
Moje serbki wiosenne tez długo stały w miejscu ale teraz nabierają rozpędu. Niektóre maja juz pąki!
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Może i głogi niemrawe ale cała reszta nadrabia z zapasem ;:333
Czy swojemu C.White obrywasz pąki kwiatowe po przekwitnięciu? On podobno lubi powtarzać kwitnienie jesienią choć już w znacznie mniejszym stopniu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”