Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)

Post »

Mnie też urzekło zestawienie Eden i Balleriny. Pochwalę się, że koło Eden mam jeszcze miejsce :D Natomiast kwestia zamówienia może być odsunięta na czas jakiś z powodu (wiadomego) braku funduszy ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit . No niestety Pashmine mieć w tym roku nie będę :( Eh.. a tak się na nią nastawiłam. Normalnie mega mi żal. Zachwycił mnie też u Ciebie Artemis. Miałam go zamówić ale w gruncie rzeczy zdecydowałam się na Chopina. Może za rok sobie domówię Artemis.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jestem znów :wit

Wandziu nie wiedziałam,że przywrotnik się rozsiewa,moje dwa to jeszcze młodziaki,muszę się przyjrzeć im w tym roku:)

usa ja też odwiedzając inne ogrody wciąż łapię się na nowe chciejstwa :uszy No ciekawe,czy się przełamiesz ;:303

Aniu hmmm czytałam,że niemiecka Zośka nie tak dorodna jak belgijska...pomyślę jeszcze:)

Maju spróbuj z przywrotnikiem,najwyżej go poskromisz,ja lubię,gdy na jego liściach w kształcie parasolki zbierają się krople deszczu ;:333
No powiem Ci,że ta nowa,niedostępna róża może zawrócić w głowie...

Ewcia sorki za niedopatrzenie,ale gdzie znaleźć fotkę Edenki z Baleriną? Też chcę się pozachwycać ;:306

MID oj przykro mi,że nie udało się z Pashminką,ale Artemis też jest ciekawy,a Chopin sama klasyka i piękno.
Jestem zadowolona z Chopina,co roku odbija i ma piękne kwiaty ;:333

Jeżówka ( nazwy zapomniałam)...

Obrazek

Kwiat Artemisa-fotka z 28,10,2013 roku

Obrazek

Stephanie Baronnie zu Guttenberg

Obrazek

Powojnik Krakowiak:)

Obrazek

Pozdarwiam i macham łapką :wit
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Taki powojnik powinnam sprawić mojemu mężowi krakowiakowi :) Bardzo ładny ten powojnik.
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Śliczna ta róża. :wit
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Cześć Aniu dobrze, że jesteś ;:168
Stephanie Baronnie zu Guttenberg ona jest śliczna i taka delikatna, a na deszczu radzi sobie dobrze.
Mam również ją, tylko nie wiem czy dobrze przezimuje.
Artemis na tym zdjęciu bardzo przyciąga, ale ja mam wrażenie, że to taka kremowa kopia Piano?. może się mylę.

Czekamy na więcej ;:65
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halooo halooo:)

Mróz zelżał na szczęście,oby już nie wrócił ;:333

Wczoraj kupiłam dwie torebki nasion ostróżki jednorocznej,będzie sianie,ale jeszcze z tym poczekam ;:65
Ziemi do wysiewu nie było w Auchan ;:224

MID polecam,to szalony powojnik,pnie się w górę bardzo szybko i jest zdrowy:)

123katex ładna oj ładna:)

Maju Piano trochę przypomina Artemisa,ale tylko w pąku ;:108 Obydwie róże u mnie jak na razie zasługują na medal ;:333

Piano w słoneczku:)

Obrazek

Artemis

Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Białe róże z niebieską ostróżką wyglądają świetnie, to moje ulubione połączenia. Też chcę dokupić ostróżkę jednoroczną. Mam odrobinę nasion z zeszłego roku, z własnych zbiorów.
Dziś zaplanowałam poszukiwanie nasion :heja niestety Auchana po drodze nie mam. Ale może inne markety też już zaczęły sezon ;:224 Oby, bo mnie strasznie wzięło na sianie :;230 no, przynajmniej na zakupy do siewów :lol:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

I ja wczoraj kupiłam 2 opakowania ostróżki jednorocznej. Tak spodobała mi się u Majeczki ;:173
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Haloooooo :wit a mi Piano i Atremis wydaja się bardzo podobne :;230
Obie śliczne panny. Co znaczy dobra ręka do róż...... Aniu jesteś czarodziejką.
Ja sieję dopiero w marcu :D Moje nasionka już do mnie jadą :tan
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znasz pojęcie "zaćmienie umysłu"? To właśnie mi się przytrafiło ;:306 Oglądałam ogród z Rosebook (Arlekino) i chyba tam zobaczyłam takie zestawienie. Chyba mnie oszołomiło, skoro o tym napisałam :D Teraz już nie przysięgnę, że to na pewno tam, ale sam ogród niesamowity. Pewnie dlatego, że we Francji, a tam róże nie marzną :roll:
Artemis bardzo mi się podobała w sezonie. Wiosną zobaczę, jak przezimowała. U mnie było zimniej :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu zaczyna się latanie po sklepach...jak ja to lubię,właśnie takie zakupy uwielbiam,a nie szynki,kawy,bułki i mleko ;:306
Ja mam w obwodzie kilka sklepów,duże zaopatrzenie zawsze ma Bricomarche,pewnie i tam się wybiorę:)
Tam też kupiłam rok temu ziemię do wysiewów i wszystko ładnie wzeszło,jedynie szałwia omszona mi nie wyszła i heliotropy ;:222
No ciekawa jestem jakie przytargasz nasionka do domku?

Aniu oj widzę,że większość będzie miała ostróżkę karłową u siebie w ogródkach i bardzo dobrze ;:333

Maju ja czarodziejka? ;:306 Oj daleko mi do Ciebie ;:108 No ale fakt,te dwie prawie bliźniaczki rosną sobie zdrowo ;:333
Zamawiałaś Maju z tego samego źródła co poprzednio?

Ewcia we Francji to Edenka dopiero rośnie,jak kiedyś zobaczyłam co ona w tych rejonach wyprawia to oczy szeroko otworzyłam ze zdumienia :shock: Ciepłe klimaty,nie to co u nas ;:224
Trzymam kciuki za Artemisa ;:333

Zanucę sobie...Tyle słońca w naszym mieście,nie widziałaś tego jeszcze popatrz o popatrz:) ;:23

Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

No patrzę, patrzę na to wpaniałe zdjęcie i nogami pod biurkiem przebieram. Kopać, grabić, siać, wyrywać.....oj jak ja tego potrzebuję.
Ja czegoś takiego jak Bricomarche to w W-wie w ogóle nie mam. Najlepiej zaopatrzony jest L.Mer. i czasem Obi. A chciałabym kupić czyściec wełnisty, przypołudniki, lobelię i szałwię. Mam też swoją czarnuszkę, ślazówkę i werbenę patagońską.
I takie właśnie zakupy lubię. Co do spożywczych to na szczęście nie muszę ich robić bo M gotuje i to on wie co mu potrzeba, dlatego zakupy robi sobie sam. ;:306
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mnie pozostają zakupy w necie :roll: Nie narzekam, wręcz przeciwnie :D W takie zimno wolę siedzieć w domu, a wiosną grasować w ogrodzie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

No i stało się, że w końcu przydreptałam do Ciebie Aniu ;:65 Uzależniam się (jak widać na wizytówce) a jeszcze trochę wątków mi zostało do obczytania.
Twoja Permanentna Fela jest powalająca i zniechęca mnie do niej tylko to, że nie jest permanentna :;230 w kwitnieniu. Chyba, że to jedno kwitnienie trwa od czerwca do września? Powiedz, że tak ;:333
Jeszcze dwa słowa odnośnie przewrotnego przywrotnika - nazwałam go tak, ponieważ jak chciałam go na swoich rabatach, to nigdzie nie mogłam kupić, a teraz jak go już nie chcę, to sam mi się zasadził i to w kilku miejscach. Podejrzewam, że zawdzięczam go sąsiadce :D
Pozdrawiam ciepło, Ejka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”