Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Post »

Witam wszystkich gości... gonię dziś własny ogon :roll: , zatem odpowiedzi będą krótkie... Pozdrawiam Was serdecznie!

Magda, daj koniecznie znać jak idzie montaż nawadniania... kiedy będzie próba?
Czy dorodny sumak będzie wysyłany pocztą/kurierem? Nie wiedziałam, że tak można...
Bogusiu, mnie także czas przecieka przez palce... nie wiem jak znaleźć chwilę na wszystko!
Aguś, staram się oszczędzać, ale robota w ogrodzie nie poczeka... jeśli przesadzać i sadzić z gruntu, to teraz, a wertykulację musimy dokończyć, bo z kolei trzeba rozsypać nawozy. Jutro wolne i cały weekend, więc mam nadzieję, że nadrobię wszystko albo chociaż większość.
Małgosiu, miłego dnia w ogrodzie!
Ewa, 'pragnę zdechlaka' brzmi co najmniej dziwnie :D
Małgosiu, zapraszam - przyjedź w odwiedziny kiedyś :)
Aga, dziękuję za życzenia i je odwzajemniam :)
Anula, czyżbyśmy były sąsiadkami?
Jagi, jaka Baba Jaga? O co chodzi w kontekście nutkaja? Nic nie rozumiem :)
Asiu, trzymaj kciuki, żeby weekendowe prace w ogrodzie zakończyły się sukcesem ;:167
Małgosiu, pudełeczko przesliczne, a zawartość jeszcze milsza ;-)
Majutek, mój zdechlak na pewno niższy od Twojego giganta, ale może szybko urośnie!
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agu, czyż nutkajski o zmroku nie wygląda jak Baba Jaga :?:
Według mnie - wypisz, wymaluj :!:

Powodzenia z akcją "nowa rabata" - Jagoda
x-ag-a
---

Post »

Jagi, pobudziłaś moją wyobraźnię i faktycznie nutkaj = Baba Jaga ;:196
Dzięki za życzenia! Mam nadzieję, że rewolucje się powiodą i przez resztę sezonu będę odpoczywać na leżaku (hehe :twisted: ).

Właśnie wróciliśmy z ogrodu po kolejnej porcji wertykulacji i grabienia... dzisiaj było bardzo ciężko. Na jutro został mały kawałek tyłu ogrodu plus zgrabienie tej reszty i zapakowanie do worków.

Obrazek
...tu już kopce siana zebrane...

Obrazek
...tę część robiliśmy jeszcze wczoraj...

Obrazek
...efekt dzisiejszej pracy to wertykulacja od zachodu i północy...

Obrazek
...kopców siana jest około 100 sztuk, a wertykulację dla idealnego efektu należałoby powtórzyć... nie damy rady! Resztę zbierze kosiarka.

Obrazek
...jutro po zebraniu kopców spróbuję skosić/zebrać resztki siana i nawieźć cały trawnik...

Obrazek
...jak po sianokosach...

Obrazek
...no właśnie...

Obrazek
...od północy, gdzie najdłużej zalegał śniej, wertykulacja była niemal do gołej ziemi...

Prawie finito!

Poza trawnikiem udało się rozsypać nawóz hortensjom, różanecznikom i azaliom... chciałam powiedzieć że jutro czas na róże, ale chyba wszystkiego nie dam rady zrobić!

Jakaś lampka wina się należy ;:173

A co u Was? Zaraz polecę w odwiedziny :)
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05

Post »

Jak Ci dobrze, że masz już to za sobą. Mój M obiecał wertykulację w przyszłym tygodniu, ale on zawsze dużo obiecuje :D
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Dużo pracy wykonaliście ale nic nie ma darmo ,jak się chce piękny trawniczek to trzeba nad nim pracować .Za to potem jest co podziwiać ;:167 ;:138
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A myśmy dziś robili niemal to samo...tylko z zapuszczoną dziką łąka, ale kopce siana identyczne mamy :) Podziwiam sumienność wykonania, moglibyście film szkoleniowy nakręcić :wink: Czytałam o planowanych na weekend nasadzeniach, oby pogoda dopisała, bo u nas w sobotę ma być jednodniowe ochłodzenie i ulewy :roll:
x-ag-a
---

Post »

Pat, ależ to jest ciężka robota... bicepsy mam już chyba jak co najmniej karateka ;-)
Fajnie, że i Wam udało się odwalić tę żmudną czynność.
Na pogodę liczę... u nas ma być nieco chłodniej i przelotne opady.
Ewa, niestety kilkuletni trawnik, na którym długo zalega śnieg, po prostu trzeba zwertykulować. Było tyle siana, że pozostawienie go odbiło by się niekorzystnie na kondycji murawy w sezonie... nie wspomnę, że teraz nawóz będzie dużo lepiej absorbowany. Miłego wieczoru!
Kasiu, ja też się cieszę... mobilizuj i nie odpuszczaj M. tej wertykulacji... to istotna czynność ;:173
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Aga,
Mam pytanie: jakiego sprzętu używalicie do trawy? Muszę sobie kupić...dzisiaj tylko trochę spróbowałam grabiami....masakra....poproszę o pw.
Pozdrawiam
x-ag-a
---

Post »

Justi, same grabie nie poradzą... wysłałam Ci pw ;:173
Awatar użytkownika
narval
100p
100p
Od: 31 paź 2008, o 23:28

Post »

Dzień dobry ;)

jak to miło widzieć, że u innych praca wre. I to jeszcze jak! A Twoje plany Aguniado bardzo motywujace :) Czy dobrze zgaduje, ze przy szpalerze hortensji limelight chowa się świerk wężowy?

Nie powiem ze ja leniuchuje, ale u mnie w ogródku to raczej spontanicznie będzie sie działo od teraz, kiedy to posadzilam roze i glicyniie. Taka metodyka pracy i planowanie za wczasu oszczedzaja czasu i nerwow pozniej. Ale ja nie zawsze moge sie zdecydowac co i jak, i czesto ulegam pokusom a potem mysle gdzie posadzic co. Dzis jednak troszke sie zmartwilam. Juz wertykulujesz trawnik. ja zamowilam wertykulator na nastepna sobote dopiero..Nie wiem czy nie będzie za późno. ;:174

To wszystko przez tę zwariowaną pogodę. A teraz sadze, piele i usuwam usunięte części roślin - wszystko na raz. jestem już wykończona i zasypiam prawie na stojąco ;)

Pozdrawiam serdecznie
Sylwia
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mnie jeszcze daleko do porządku, ale robię, co mogę :D Powinnam zacząć sadzić, bo dostałam już prawie wszystko, co zamawiałam-poza największymi zamówieniami ;:306 Zaczęło kropić, więc zwiałam do domu-inaczej nadal bym coś robiła w ogrodzie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Ewa, dobry wieczór... robota wre wszędzie... każdy robi co może, by nadrobić stracony wiosenny miesiąc. U mnie wciąż wszystko w lesie... nie zrobiłam oprysków, nie nawiozłam większości roślin i trawnika, nie przycięłam jeszcze róż. W dodatku ta akcja 'sadzenie' spędza mi sen z oczu. Musi się powieść.
Sylwio, miło mi powitać tak sympatycznego gościa! Chętnie obejrzałabym Twój zielony zakątek, ale nie widzę w stopce odnośnika... Jest szansa, żeby zobaczyć jakieś migawki z Twojego ogrodu?
Dziękuję Ci za tyle serdecznych słów. Ja muszę działać z planem... kiedyś wszystko działo się spontanicznie i potem kończyło się zmianami, przesadzeniami etc. Teraz, przy większej akcji, po prostu dla samej siebie muszę ułożyć plan działania.
Zapraszam częściej!
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zrobiliście wielką rzecz, gratuluję i zazdraszczam :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Podobne kopce miałam w sobotę :wink:
pozdrowienia :wit
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Ja dzisiaj brałam urlop z powodu ogrodu i pracowałam jak w fabryce od 7 rano do 15, nawet nie wiedziałam, że mam takie mięśnie (bo boli mnie wszystko, nawet ciężko mi się pisze, bo łapy napuchnięte)... mam ręczny wertykulator, masakra, ale do tak małego trawnika nie opłaca mi się kupować maszyny. Wszystko przycięte, posadzone, uporządkowane, nawiezione, zostało mi tylko wykorowanie rabat (nie miałam kory) + wysiane warzywniaka (nie miałam już siły).
I w takich momentach (i tylko w takich) cieszę się, że mój ogród jest mikroskopijny, Aga pełen szacun dla Ciebie i M. za to ile pracy wkładacie i za efekt jaki osiągacie.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”