Mały sucholubny zbiorek II - sokolica

Zablokowany
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mały sucholubny zbiorek II - sokolica

Post »

Wszystkie śliczne a na zdjęciu to na takie noworodki nie wyglądają ;:oj
Inez
500p
500p
Od: 22 cze 2010, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękności. Takie małe a już takie groźne ciernie mają :)
Kwiat Gymnocalycium riojense v. guasayanense VS 138 jak dla mnie powalający jest ;:138
Awatar użytkownika
Spy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2009, o 15:47

Post »

Riojense- piękne ma ciernie.
Ja u siebie tego intertextum zapisałem jako intermedium, sugerując się numerkiem i podpowiedziami w sieci, ale to chyba jeden czort.
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
Awatar użytkownika
sokolica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 13:05

Post »

Dziękuję za odwiedziny i komplementy.
Spy pisze:Ja u siebie tego intertextum zapisałem jako intermedium, sugerując się numerkiem i podpowiedziami w sieci, ale to chyba jeden czort.
Wcale nie. Z tej wielkości to nie ma szans, aby miała rozróżnić. Nr faktycznie G. intermedium. Okaże się kiedyś. Jeśli to intermedium, to dla mnie bomba :D Intertextum już mam.
abaddon1986 pisze:Maluchów jakbyś się chciała faktycznie pozbyć to chętnie je przygarnę
Przypomnij się tak za 2-3 lata ;:306 Dam im szansę :lol:

Dziś powtórne kwitnienie Gymnocalycium bodenbenderianum

Obrazek

Obrazek

Jeszcze mam takie maluchy:

Gymnocalycium capillaense JO 871-02

Obrazek

Gymnocalycium platygonum LB 1161 tu mam wątpliwości. Po pięć cierni w areoli? ;:185

Obrazek

Pod tym nr jest niby Gymnocalycium riojense ssp. paucispinum v. platygonum. A co z niego wyrośnie? ;:24
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moje Gymnocalycium platygonum LB 1161 zdecydowanie inne. Ma krótkie 3 ciernie. Kiedyś je u siebie pokazywałem.
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
banditoo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lis 2008, o 01:33

Post »

super gymnole pokazałaś, Gymnocalycium riojense v. guasayanense VS 138 możesz mi oddać
LB 1161 faktycznie jakieś inne ale wygląda że będzie ładne tylko pewnie wyrośnie nie to co powinno
emerald
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lut 2012, o 13:40

Post »

Fajnie uciernione Gymnocalycium intertextum P 113 ;:333
Oczywiście pieknie zakwitły G. bodenbenderianum i G. riojense v. guasayanense VS 138. Faktycznie dłuższe ciernie niż u mojego.
Śliczności ;:167
Awatar użytkownika
pieczarah
500p
500p
Od: 14 lis 2010, o 17:26

Post »

na Twoich zdjęciach wyglądają na spore i liczące nieco lat rośliny,a piszesz, że to maluchy :wink:
i już teraz tak pięknie uciernione, dalej będzie tylko lepiej,co mam nadzieję zobaczyć na fo :lol:

Gymnocalycium intertextum ;:167

edit:
po tych wszystkich cierniach zapomniałam napisać, że koszyki hojowe wcale nie tandetne, bardzo dobrze się prezentują. a najważniejsze,ze spełniają swoją rolę ;:173
pozdrawiam,ania
kłujące
Awatar użytkownika
mCm86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 21:23

Post »

Gymnocalycium capillaense JO 871-02 ładny, zdrowy kolorek i piękne ciernie :) Okaz idealnie pasujący do Twojej kolekcji wychuchanych gymno :D Tak swoją drogą to zakładając trzecią część wątku zastanów się nad zmianą tytułu z "Mały" na "Nie taki mały sucholubny zbiorek" :lol:
Moja kolekcja cz. I cz. II
Pozdrawiam
Mateusz (dawniej Abaddon)
Awatar użytkownika
sokolica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cokolwiek będzie z tego niby platygonum to i tak mi się już podoba :D Jeśli przeżyje. Nie było mnie tylko jeden dzień, a kilka siewek się zagotowało. Jak człowiek sam nie przypilnuje, to nie ma co liczyć na innych :?
abaddon1986 pisze:Tak swoją drogą to zakładając trzecią część wątku zastanów się nad zmianą tytułu z "Mały" na "Nie taki mały sucholubny zbiorek"
Nie sądzę. Po dniu wczorajszym wpadłam w kompleksy i jeśli będę zmieniać nazwę, to na "bardzo mały zbiorek" :(

U mnie wciąż etap pąków. Mniejszych, większych, ale na kwiaty nadal czekam. Nawet w palarni tylko antenki :wink:
Najbardziej wyczekiwane, które u mnie do tej pory nie kwitły nigdy:

Obrazek

Obrazek

Odnośnie dnia wczorajszego... Muszę się pochwalić ;:224 Miałam ogromną przyjemność poznać niezwykle wybitną postać kaktusowego świata, a także obejrzeć na żywo przypuszczam jedną z najciekawszych, wspaniale utrzymanych i profesjonalnych kolekcji w Polsce :D
Kto zgadnie czyje to królestwo?

Obrazek
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2012, o 17:31

Post »

Czyje by nie było, ale jest tak pięknie porządne, że właścicielem musi być absolutnie wyjątkowy 'ktoś'! ;:215

Magda, nie wpadaj w depresję, plis, bo ja będę musiała wtedy wpaść w czarną dziurę... Obrazek

Jak to ktoś kiedyś powiedział? - pięć, a pięć tysięcy, to już żadna różnica :wink:
Blues w kaktusach cz.aktualna Do części 1-2-3 trafisz tędy,
Zielona bonanza - różne zielone.
Awatar użytkownika
jorkis
500p
500p
Od: 24 cze 2012, o 18:20

Post »

Dawno mnie tu nie było, cudne maluszki pokazałaś, Gymnocalycium intertextum P 113, Gymnocalycium castellanosi v. armillatum P 217, Gymnocalycium ochoterenae v. scoparium LB 383, Gymnocalycium ochoterenae v. cinereum GN 5004 takie małe a już widać, że będą z nich piękne okazy :D Gymnocalycium capillaense JO 871-02, Gymnocalycium platygonum LB 1161 też cudnej urody, będziesz miała z nich pociechę jak urosną ;:138
A odnośnie tego foliaka, czyżbyś miała okazję odwiedzić Tomka (blabla)? Widok przepiękny
Pozdrawiam Marzena
Moje kaktusy i sukulenty
Awatar użytkownika
mCm86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 21:23

Post »

Mnie to zdjęcie kolekcji przysunęło na myśl Tomka blabla ale, że się ogólnie nie znam to pewnie nie trafiłem :D
Moja kolekcja cz. I cz. II
Pozdrawiam
Mateusz (dawniej Abaddon)
Awatar użytkownika
sokolica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mateusz, Marzena ;:333
onectica pisze:Czyje by nie było, ale jest tak pięknie porządne, że właścicielem musi być absolutnie wyjątkowy 'ktoś'!
Lucy, myślałam, że ja mam porządek w doniczkach, ale po tym, co zobaczyłam w Gdańsku, to dziś na swoje buraki patrzę już mniej chętnie.

Mam nadzieję, że Tomek się nie pogniewa, że wrzucę kilka migawek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie mam za wiele zdjęć, niestety. Chyba trochę głupio było mi wyciągać taki mały kieszonkowy aparacik :lol: Dobrze, że szybko stracił baterie. Ale ile się naoglądałam, nasłuchałam ;:173 Żałuję tylko, że za mało miałam czasu. Mimo wszystko warto było jechać te 700km. Nawet jeśli trafiłam na okres kwiatowej posuchy :wink:

Tomek, dziękuję za gościnę i cierpliwość dla takiego laika, jak ja.
Awatar użytkownika
blabla
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 6 sie 2007, o 06:31
Kontakt:

Post »

Nie przesadzajmy, wcale nie mam jakiejś wyjątkowej kolekcji. Ani ona jakaś strasznie duża, ani jakoś oryginalna. Po prostu jest to jakieś 20m2 kaktusów i to w dużej części siewek. Widziałem w życiu kilka różnych szklarni z kaktusami i wiele z nich do dziś pozostaje moim niedoścignionym wzorcem.

Faktycznie czasu było mało ale dobre i to. Zawsze fajnie, gdy pojawi się jakaś bratnia, kaktusowa dusza w moim kaktusowym świecie, zwyczajnie lubię takie odwiedziny.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Zablokowany

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”