Kochani...u mnie ciągle sucho.. .Dziś w nocy niby popadało trochę...ale głównie z rynny leciało...Sucho jest okropnie.A żeby ziemniaków nakopać,to trzeba się nieźle motyką ''nazgrzytać''

.Wszystko schnie.Kwiaty wyglądają nieciekawie...
tesia39 pisze:Jolu, ale piękne kwitnienia pokazałaś ; Szczególnie lilie, Epiphyllum i mieczyki wpadły mi w oko...
Tereniu,widziałam,że masz nowy wątek

.Czyli możesz szaleć w ogrodzie
Epiphyllum kiedyś Ci obiecałam

.Więc pod jesień Ci przyślę,muszę przesadzić.A i mieczyków by się znalazło,tylko nie obiecuję,że będą w mixie-takie jak pokazałam.Tych mam niewiele ....Najwięcej mam w odcieniach różu i białych.Jak będę wykopywać,to będę pamiętać o Tobie.Chcesz?Może coś jeszcze wpadło Ci w oko?
katharos pisze:Ale masz ładne mieczyki, miałam podobne kilka lat temu ale wymarły jakoś ...
Mam nadzieję,że moje się utrzymają

.Żle zrobiłam,bo nie oznaczyłam cebul.. .Mogłabym ''nasiać'' przybyszowych.A że rosną w gromadce z innymi,to loteria...
Nolinko,a więc zdjęcia z wizyty w klasztorze pokamedulskim w Wigrach-specjalnie dla Ciebie;
Klasztor położony jest na półwyspie.Na sporym wzniesieniu.Najpierw widać mury,w tym pozostałości starych(te czerwone)
Historii klasztoru Wam nie przybliżę

.Bo nie mam pamięci do dat ...
Wchodzi się przez taką bramę.A to moja rodzinka
I dalej się idzie...
Klasztor.
Ołtarz główny.
Ale zdjęcia ...
Niektóre ołtarze boczne(te w zasięgu mojego tel

)
Widok na dzwonnicę,którą można zwiedzić...za symboliczne 8zł

od os.dorosłej
Więc sobie darowaliśmy
Widok na kościół.Te małe ''domki'' po prawej str.(i lewej z resztą też),to tzw.Eremy.W nich mieszkali kameduli.Teraz można je wynająć podobno.
A takie są widoki z parkanu...
I takie stragany pod kościołem...
I to tyle z relacji

.Było gorąco i M. stwierdził,że się nie nadaje na turystę
W Wigrach są też apartamenty papieskie do zwiedzania...ale nie byliśmy
Można się też przepłynąć statkiem papieskim,za jedyne 25zł od os.dorosłej...
Następnym razem pokarzę Wam,jak mi pięknie zakwitła ketmia

.I jakie mam warzywka w tym roku
Miłego dnia ...