Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie

Post »

Mam regalik solidny metalowy jak złożę i nałożę to pokażę ( :;230 ) Ale ustalamy dzisiaj z M gdzie jedziemy , no to ja wymieniam tu , tu no i muszę do Cast albo LM, objechaliśmy pozostałe ustaliliśmy, że najlepiej będzie do Obi, pada pytanie a co tam będziesz kupować ja mówię no potrzebuję regalik, mina bezcenna! a ile to kosztuje, bo może lepiej zamówić wizytę lekarską? grzecznie odpowiedziałam, że taniej regalik ;:306 ale jakby on biedny wiedział, że ja już wydalam tyle że odwyk w dobrej klinice by wyszedł - to by miał minę ;:oj
Tyle z życia ogrodnika Obrazek
adamiec pisze:Wspaniały pomysł . ;:306
Ale Cię lubię ;:306
Ewciu słonko było ale się zbyło ;:303 w mieście czuje się wiosnę!
Pati zaczynam w salonie układać na podłodze - no! muszę iść w górę ;:224 Też muszę lobelkę do pikowania a jak mi wykiełkował żeniszek wszystkie radośnie rosną to ja je muszę dopieścić i kupiłam duży wór ziemi :;230
Dorotko trochę sobie poprawiłam humorek. Byłam w tym Ob i wiecie nic poza regilikiem i ziemią nie wzięłam - straszne zdzierstwo. Te kłącza, cebule co w B to 50 % droższe niby inna firma ale... w ogóle kiepski wybór . Najwięcej borówek amerykańskich i takich dziwnych szczepionych cudaków. Bratki ale wymęczone jakieś, jak się zrobi ciepło to na giełdzie kwiatowej za połowę ceny dużo ładniejsze kupię. Na placu kupiłam wianuszek z ciemnej wikliny i przy okazji kartek świąt. kupiłam styropianowe jajeczka i dalej będę coś kombinować ;:306
Maryś motyczka zaostrzona? nie kupiłam bakalii bo mam, orzechów włoskich własnych to mam chyba z kilogram albo więcej. Kupiłam za to marcepan do ciasta!

Agnieszeczko teraz masz przed sobą inny cel! siedzisz w bloku i na FO nie bywasz - brakuje mi Ciebie ;:168

Renatko dziękuje za forsycję pędzoną w domu nocą? śliczna moja malutka, ale też kiedyś będę miała ;:168
Aniu tak rośną tylko w ogrodach, ale chyba można kupić tylko już wiem, że mam szukać letnich!
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu przez Ciebie muszę myć ekran, nie pisz o odwykach bo ja miałabym super wypasione sanatorium , które odkładam z roku na rok bo nigdzie z psami nie przyjmują ;:306 ;:306 ;:306 kochana dobrze, że mój kurier jest około 10 - tej rano a połowa o tej porze w pracy ;:138 u mnie dzisiaj pada, siąpi i wszystko po trochu a słońca jak nie było tak w prognozach też nie pokazują ;:202
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lobelia tylko tak delikatnie wygląda 8-) Najszybszy sposób na pikowanie-weź nóż i pokrój wysiew lobelii na małe cząstki, posadź w doniczki. Jestem pewna, że najmniej czasochłonny :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to Marysiu wiesz o co mi chodzi ;:108 co to regalik za pięć dych :;230 Mój to się już pogubił czy kupione, czy z FO i chwała Panie! Rano świeciło słoneczko ;:3 teraz zacina tym co u każdego !
Ewcia nóż i widelec! ja przy pikowaniu lubię używać patyczka do chińszczyzny lub szaszłyków ;:224
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ćwiczyłam patyczek. Chwytaj nóż i z uśmiechem na ustach krój zasiewy lobeliowe :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Mój nie bardzo słucha co do niego mówię, wiec zależnie, która opcja jest aktualnie korzystniejsza, albo wszystko jest z FO, albo wszystko kupione (jak trzeba zmotywować do przekopania ogrodu czy zrobienia płotka ;:224 )

U nas już nawet nie pada...chmury same na tę obrzydliwość patrzeć nie mogą...amerykanie jak zwykle zapowiadają dobrą pogodę za ok. 10 dni...tylko czemu jest to zawsze dziesięć dni licząc od dnia dzisiejszego? :roll:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pat coś mnie ci amerykańcy wkurzają coraz bardziej wszyscy są tacy sami :roll:
Ja niestety muszę ten regalik postawić w salonie więc muszę być miła, bo po co prowokować i tak mi szklarni czy werandy nie postawi :lol:
W Krakowie dzisiaj dość ciepło było i nie wiało, ale ta posępna szarość znowu dominuje! nawet w tym centrum ogrodowym jakoś tak smutno te zimne szczepione iglaki, bo część ogrodowa na wolnym powietrzu pod zadaszeniem to boją się, żeby rośliny nie przemarzły. Brakuje nawet tam koloru i słońca powinni jakieś oświetlenie radosne zainstalować :;230
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

;:223 od soboty w moich okolicach zapowiadają w nocy -13 C i tak przez kilka dni. Muszę powiedzieć H, coby sanki przysposobił, to zawiozę na nich koszyczek do święcenia :twisted:
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

W domu mam też wazon z kwitnącą forsycją i to cała moja wiosna bo za oknem cały dzień sypie bez końca i świat w jednym białym kolorze :wit
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu bo emy są szczęśliwe jak się im mówi,że to wszystko to za darmo dostajemy a jeszcze pieniążki to się w nocy kocą i jesteśmy dobrymi gospodyniami, jak wszystko drożeje a nam na wszystko wystarcza i jeszcze zostaje, jesteśmy po prostu czarodziejkami ;:15
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Dzień przywitał mnie padającym śniegiem ,zaspy i koleiny na drogach . Miałam rozjeżdżony dzień ,od jednej do drugiej przychodni,zakopałam się dzisiaj 3 razy, nie widziałam nawet jednej odśnieżarki -drogowcy poczuli wiosnę.... Marysiu też kombinuję jak przerobić pokój na szklarnię - ;:196
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja już nie kombinuję, ja szukam odpowiedniego (zwłaszcza cenowo) oświetlenia :idea: . W moim salonie podłoga zajęta już w połowie, a ja się dopiero rozkręcam, tylko tego światła mało :idea: :idea: :idea: ;:223 Kociury skaczą nad siewkami, a ja tylko lukam, czy nie poprzewracają. :evil:

A na M mam sposób, bo wszystko, co kupuję przeliczam na jego papierosy.... ;:209 ;:170
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Renatko pójdziemy do święcenia po skrzypiącym śniegu :;230
Eluś Ell nie mam forsycji a mój bukiecik borówkowo baziowy już przekwitł. Wstawię sobie gałęzie wierzby pogiętej, ale w pokoju stoi oleander, strelicje czekają na wyjście na taras ;:65
Marysiu oni są z Marsa ;:306 ale jak mają swoje hobby czy zainteresowania to wydają pieniądze bez skrupułów ;:333
Eluś kuznicom współczuję, bo taki śnieg to ładnie wygląda przez okno , a gorzej poruszać się wśród niego ;:173
Nie uda mi się przerobić pokoju, bo już widzę kończącą się cierpliwość - chyba wiosna potrzebna na gwałt ;:306
Renatko jak wyżej pisałam jak mają swoje potrzeby wydają , tylko nasze kłują w oczy! Kolejny regalik skręcony i jutro będą go zapełniać - aż się boję co potem :shock:
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu! jaki to regalik? Bo zdjęcia jakoś nie widziałam, a mnie pilnie jest potrzebny (podłoga się kończy). Wiem gdzie kupiłaś i chyba cena była ok. wysokie toto, pojemne? Bo mnie się za dużo wysiało..... ;:131
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Renatko jutro wstawię, bo dzisiaj skręciliśmy i już nie miałam chęci przestawiać doniczek. 150 cm wys. z metalu pomalowany na czarno.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”