Ogródek Robaczka cz. 7
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 7
Kasiu - zdjęcia u Ciebie katalogowe, jak zwykle! Najbardziej mi działają na wyobraźnię te, na których widać fakturę płatków. Od razu czuję zapach 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kaaaasiaaaa....ale zrobiłas cudną sesję tej rózy
Dobrze ,ze ja juz chyba nie będę miała miejsca
Miłej niedzieli ....ale Majka w ogrodzie jest dzisiaj cudna

Miłej niedzieli ....ale Majka w ogrodzie jest dzisiaj cudna

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Hej Kasiu:)
Jeszcze tylko 11 dni i będzie cieplej...damy radę
Zielone parapety tak jak napisałaś pomagają przetrwać,dzisiaj odkryłam ,że moja kobea nieźle wystartowała w górę
Ciekawe,czy uda mi się ją wyhodować
Zdjęcia róż cudowne
Jeszcze tylko 11 dni i będzie cieplej...damy radę

Zdjęcia róż cudowne

- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Maja w ogrodzie też mi się podobała i jeszcze leci teraz 2 razy w tygodniu mogło by tak zostać 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja od pewnego czasu z wielką przyjemnością oglądam kolejne odcinki w necie. Od 5 lat nie mam w ogóle telewizora (a nie oglądam chyba jeszcze ze 2 lata dłużej), więc mam dużo do nadrobienia 

Witaj niedzielnie
Cały tydzień nie zaglądałam z braku czasu na cokolwiek... Pięknie rosną Twoje wysiewy
Jak będziesz pikować lobelię, to daj cynk
Chcę zobaczyć na jakim etapie wzrostu to robisz. Przedszkolaki tak estetycznie poukładane! U mnie pouciskane jak się da
Moje heliotropy jakieś powyginane, mimo tego,że nie mają mało światła... Chyba je za płytko posiałam i teraz źle się trzymają torfu...

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Czyli Kasiu tą metaloplastykę co masz to nie jest dzieło jednych rąk tylko robisz projekt a wykonanie - kto za mniej>?
A ja myślałam, że masz takiego zdolnego M czy kogoś znajomego co Ci to robi - podziwiam!
A ja myślałam, że masz takiego zdolnego M czy kogoś znajomego co Ci to robi - podziwiam!
Witam niedzielnie, Kasiu!
Mam pytanie o kobeę, która mi ładnie kiełkuje... jedna z nich ma na głowie to duże nasionko... czy mam je próbować zdjąć, czy samo pęknie pod wpływem rozwijającego się listka?
Miłego dnia
Idziemy niedługo na T-bone steak
Ja pewnie zjem 1/3 ;-))

Mam pytanie o kobeę, która mi ładnie kiełkuje... jedna z nich ma na głowie to duże nasionko... czy mam je próbować zdjąć, czy samo pęknie pod wpływem rozwijającego się listka?
Miłego dnia

- slotys
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
Witaj Kasiu
Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego pięknego ogrodu a jeszcze nie wszystko obejrzałam. Dech w piersiach mi zapiera kiedy oglądam tak cudne widoki . A do tego zdjęcia robisz niesamowite.
Hortensja Vanille Fraise - nieesamooowitaaa.......BRAWO
Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego pięknego ogrodu a jeszcze nie wszystko obejrzałam. Dech w piersiach mi zapiera kiedy oglądam tak cudne widoki . A do tego zdjęcia robisz niesamowite.
Hortensja Vanille Fraise - nieesamooowitaaa.......BRAWO
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Witajcie
Goście pojechali, a ja nadrabiam zaległości na Forum
Dziękuję wszystkim za odwiedziny
Bez Was byłoby znacznie trudniej przetrwać powrót zimy, tymczasem Wasze dobre nastroje i mnie się udzieliły
Troszkę dzisiaj popadało śniegu więc pozagarniałam biały puch na rabaty z trawnika i okryłam co wrażliwsze agrowłókniną, głównie pnące. Jeśli wierzyć prognozom ma być ok. -10* nocami przez większość tygodnia, jedynie tvn meteo podaje -14*... No nic, co ma być to będzie, ale musi być dobrze
Grażynko, ja bardzo lubię do Ciebie zaglądać bo Twój optymizm jest mi bardzo bliski
Zasadniczo też mam takie podejście, ale prognozy mnie trochę osłabiły...miejmy nadzieję, że to ostatnie podrygi zimy i nie będzie dramatu.
Martuś, lobelia już przepikowana? Ja starałam się siać najmniejszą ilość do krążka żeby uniknąć pikowania. Jak dotąd sadzonki wyglądają dobrze, chciałabym je wsadzić do gruntu w kwietniu.
Ewa drewutnia, zmiana awatarka? Jagi Cię przekonała? ;-)) A ja lubię niebieskie stwory
Śniegu troszkę napadało, krokusy wciąż kwitną w śniegu, mam nadzieję, że doczekają do lepszej pogody!
Aniu, poszukiwałam Twojego wątku i zastałam pozamykane pielesze..kiedy nam pokażesz swoją wiosnę?
Tadziu, przyznam Ci się szczerze, że kiedyś nie zwracałam uwagi na mroźne zimy...dopiero gdy zaczęłam zabawy w ogrodzie sprawdzam portale pogodowe jak pokręcona
Jagódko
Robaczek świętojański i mnie się dobrze kojarzy, ukochany Kraków też jest mi bardzo bliski, więc dziękuję za serdeczny wpis
Zamówiłaś piękne różyczki, to będzie wyjątkowy sezon z tyloma księżniczkami w Twoim ogrodzie! Oby pogodowa litania została wysłuchana
Gosiu, zmieniają prognozy i troszkę jakby łagodniejsze temat, ale miodu nie ma...
Alexia, dziękuję za tyle serdecznych słów
Bardzo mi miło, że tym razem gościsz u mnie oficjalnie, mam nadzieję, że nie ostatni raz! Odnośnie róż, oczywiście masz rację, ja również zbyt często kupuję oczami, ale powoli się uczę - na Forum jest wiele pomocnych rad i życzliwych fachowców
Różyczko, bardzo mi miło, zapraszam do spacerów!Maję w ogrodzie oglądam zwykle w powtórkach, bo weekendy lubię pospać.. ;-))
Małgosiu, gdy o tym piszesz faktycznie to działa na zmysł powonienia
Zapach tej róży jest wyjątkowy, woń wyczuwalna na całym tarasie, zwłaszcza po deszczu, wieczorem..W necie jest sporo fajnych programów ogrodniczych, ostatnio odświeżyłam sobie wszystkie odcinki "Miejskiego Ogrodnika"
Dorotko, zawsze możesz ją posadzić do donicy ;-)) Majki nie widziałam, cały dzień mam sporty zimowe na tapecie, obejrzę powtórkę, skoro mówisz, że warto
Aniu, kobea jest bezproblemowa, jak tylko wsadzisz ją do gruntu, wystrzeli na kilka metrów i będzie pięknie kwitła. Dobrze, że mamy te wysiewy na pocieszenie

Goście pojechali, a ja nadrabiam zaległości na Forum

Dziękuję wszystkim za odwiedziny

Grażynko, ja bardzo lubię do Ciebie zaglądać bo Twój optymizm jest mi bardzo bliski

Martuś, lobelia już przepikowana? Ja starałam się siać najmniejszą ilość do krążka żeby uniknąć pikowania. Jak dotąd sadzonki wyglądają dobrze, chciałabym je wsadzić do gruntu w kwietniu.
Ewa drewutnia, zmiana awatarka? Jagi Cię przekonała? ;-)) A ja lubię niebieskie stwory

Aniu, poszukiwałam Twojego wątku i zastałam pozamykane pielesze..kiedy nam pokażesz swoją wiosnę?
Tadziu, przyznam Ci się szczerze, że kiedyś nie zwracałam uwagi na mroźne zimy...dopiero gdy zaczęłam zabawy w ogrodzie sprawdzam portale pogodowe jak pokręcona

Jagódko

Gosiu, zmieniają prognozy i troszkę jakby łagodniejsze temat, ale miodu nie ma...
Alexia, dziękuję za tyle serdecznych słów

Różyczko, bardzo mi miło, zapraszam do spacerów!Maję w ogrodzie oglądam zwykle w powtórkach, bo weekendy lubię pospać.. ;-))
Małgosiu, gdy o tym piszesz faktycznie to działa na zmysł powonienia

Dorotko, zawsze możesz ją posadzić do donicy ;-)) Majki nie widziałam, cały dzień mam sporty zimowe na tapecie, obejrzę powtórkę, skoro mówisz, że warto

Aniu, kobea jest bezproblemowa, jak tylko wsadzisz ją do gruntu, wystrzeli na kilka metrów i będzie pięknie kwitła. Dobrze, że mamy te wysiewy na pocieszenie

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Bożuniu, witaj! Lobelii nie będę pikować - siałam ją w krążkach, żeby uniknąć żmudnego pikowania. Wsadziłam krążki do doniczek torfowych i jak podrosną, wsadzę do ziemii, tak jak w zeszłym roku. Jeżeli będziesz pikować swoje, to najlepiej wtedy, gdy wypuszczą liście właściwe. Heliotropy też miałam nieco powyciągane, ale jak wkładałam krążki do doniczek to wsadziłam nieco głębiej i wyglądają teraz lepiej. Posadź je głębiej, wzmocnią się.
Marysiu, opisywałam moje przeboje z kowalami nie raz, to nie dzieła zaprzyjaźnionego geniusza kowalstwa, ale solidny research, wiele prób i błędów, okraszone nie jedną porażką
Najpierw rysuję projekt, potem wysyłam do wyceny
do metaloplastyków, znalezionych w promieniu do 100km. Kilkakrotnie nacięłam się na niesłownych, niesolidnych, ale chętnych na zaliczki, po wypłaceniu których przestawali odbierać telefony...zanim trafiłam dwóch czy trzech godnych zaufania. To są fachowcy od ogrodzeń, płotów, balustrad i nierzadko moje bazgroły tj."projekty" wymagały całych elaboratów wyjaśnień, żeby chwycili o co kaman ;-)) Architekturę w ogrodzie wykonało w sumie czterech, a ostatnio znalazłam takiego, który rzetelnie wykonuje zlecenie i mieszka stosunkowo niedaleko, więc teraz do niego wracam z kolejnymi pomysłami
Aguś, kobeę zostaw naturze, sama zrzuci "czapeczkę" - łatwo ją uszkodzić i byłoby szkoda. Życzę udanego popołudnia i wspanialej kolacji w towarzystwie M z kieliszkiem czerwonego
Małgorzatko, witam serdecznie! Bardzo mi miło, że do ogrodu wciąż trafiają nowi goście, bo sama zbyt rzadko trafiam do nowych miejsc, a rewizyty mnie skutecznie mobilizują
Dziękuję za wszystkie ciepłe słowa, serce rośnie od takich komplementów i z tym większą radością czekam na nowy sezon
Pozdrawiam serdecznie!
Zapraszam na majowy spacer

Marysiu, opisywałam moje przeboje z kowalami nie raz, to nie dzieła zaprzyjaźnionego geniusza kowalstwa, ale solidny research, wiele prób i błędów, okraszone nie jedną porażką

do metaloplastyków, znalezionych w promieniu do 100km. Kilkakrotnie nacięłam się na niesłownych, niesolidnych, ale chętnych na zaliczki, po wypłaceniu których przestawali odbierać telefony...zanim trafiłam dwóch czy trzech godnych zaufania. To są fachowcy od ogrodzeń, płotów, balustrad i nierzadko moje bazgroły tj."projekty" wymagały całych elaboratów wyjaśnień, żeby chwycili o co kaman ;-)) Architekturę w ogrodzie wykonało w sumie czterech, a ostatnio znalazłam takiego, który rzetelnie wykonuje zlecenie i mieszka stosunkowo niedaleko, więc teraz do niego wracam z kolejnymi pomysłami

Aguś, kobeę zostaw naturze, sama zrzuci "czapeczkę" - łatwo ją uszkodzić i byłoby szkoda. Życzę udanego popołudnia i wspanialej kolacji w towarzystwie M z kieliszkiem czerwonego

Małgorzatko, witam serdecznie! Bardzo mi miło, że do ogrodu wciąż trafiają nowi goście, bo sama zbyt rzadko trafiam do nowych miejsc, a rewizyty mnie skutecznie mobilizują

Zapraszam na majowy spacer

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Oj Kasieńko
nawet nie wiesz, jak miło oglądać te zdjęcia, kiedy mi za oknem śnieżyca hula i dosypuje śniegu.
A już się cieszyłam się , że udało mi się trochę moje górki śniegowe rozrzucić. Teraz okazuje się, że zrobiłam miejsce na nowe dostawy.

A już się cieszyłam się , że udało mi się trochę moje górki śniegowe rozrzucić. Teraz okazuje się, że zrobiłam miejsce na nowe dostawy.

-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Ja chcę już takich widoczków za oknem tj. takich kolorowych ,bo na takie cudne nie mam szans
Śliczny ,romantyczny ogród
Kasiu już zmienili prognozy i ma być chłodno tylko do 15 marca ...i to tylko do -3 ,-4 ...przetrwamy i nasze roślinki również !! I tego się trzymam
A póki co na rozgrzewkę lampka winka w miłym towarzystwie

Śliczny ,romantyczny ogród

Kasiu już zmienili prognozy i ma być chłodno tylko do 15 marca ...i to tylko do -3 ,-4 ...przetrwamy i nasze roślinki również !! I tego się trzymam

A póki co na rozgrzewkę lampka winka w miłym towarzystwie

marzenia się spełniają! Dana
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Dana, dobrze napisała-lampka wina w dobrym towarzystwie-może być wirtualne
Optymistyczne prognozy-tych się trzymajmy.
Miejmy nadzieję, że piękna litania Igi zdziała cuda
Zdjęcia powalające

Optymistyczne prognozy-tych się trzymajmy.
Miejmy nadzieję, że piękna litania Igi zdziała cuda

Zdjęcia powalające

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

Dzięki za odpowiedź, Kasik! Pozostawię kobeę samej sobie ;-)
Kolacja wyśmienita, och jak mi dobrze
Kolacja wyśmienita, och jak mi dobrze