Ogródek Robaczka cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 7

Post »

Kasiu - zdjęcia u Ciebie katalogowe, jak zwykle! Najbardziej mi działają na wyobraźnię te, na których widać fakturę płatków. Od razu czuję zapach ;:215
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kaaaasiaaaa....ale zrobiłas cudną sesję tej rózy ;:oj Dobrze ,ze ja juz chyba nie będę miała miejsca :uszy
Miłej niedzieli ....ale Majka w ogrodzie jest dzisiaj cudna ;:oj
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Hej Kasiu:)

Jeszcze tylko 11 dni i będzie cieplej...damy radę ;:215 Zielone parapety tak jak napisałaś pomagają przetrwać,dzisiaj odkryłam ,że moja kobea nieźle wystartowała w górę ;:138 Ciekawe,czy uda mi się ją wyhodować ;:224
Zdjęcia róż cudowne ;:63
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Maja w ogrodzie też mi się podobała i jeszcze leci teraz 2 razy w tygodniu mogło by tak zostać ;:108
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Ja od pewnego czasu z wielką przyjemnością oglądam kolejne odcinki w necie. Od 5 lat nie mam w ogóle telewizora (a nie oglądam chyba jeszcze ze 2 lata dłużej), więc mam dużo do nadrobienia :)
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj niedzielnie ;:196 Cały tydzień nie zaglądałam z braku czasu na cokolwiek... Pięknie rosną Twoje wysiewy ;:138 Jak będziesz pikować lobelię, to daj cynk :wink: Chcę zobaczyć na jakim etapie wzrostu to robisz. Przedszkolaki tak estetycznie poukładane! U mnie pouciskane jak się da ;:306 Moje heliotropy jakieś powyginane, mimo tego,że nie mają mało światła... Chyba je za płytko posiałam i teraz źle się trzymają torfu...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Czyli Kasiu tą metaloplastykę co masz to nie jest dzieło jednych rąk tylko robisz projekt a wykonanie - kto za mniej>?
A ja myślałam, że masz takiego zdolnego M czy kogoś znajomego co Ci to robi - podziwiam!
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Witam niedzielnie, Kasiu! :wit
Mam pytanie o kobeę, która mi ładnie kiełkuje... jedna z nich ma na głowie to duże nasionko... czy mam je próbować zdjąć, czy samo pęknie pod wpływem rozwijającego się listka?
Miłego dnia ;:196 Idziemy niedługo na T-bone steak :) Ja pewnie zjem 1/3 ;-))
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2012, o 09:53

Post »

Witaj Kasiu
Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego pięknego ogrodu a jeszcze nie wszystko obejrzałam. Dech w piersiach mi zapiera kiedy oglądam tak cudne widoki . A do tego zdjęcia robisz niesamowite.
Hortensja Vanille Fraise - nieesamooowitaaa.......BRAWO
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie :wit
Goście pojechali, a ja nadrabiam zaległości na Forum ;:131
Dziękuję wszystkim za odwiedziny ;:4 Bez Was byłoby znacznie trudniej przetrwać powrót zimy, tymczasem Wasze dobre nastroje i mnie się udzieliły :D Troszkę dzisiaj popadało śniegu więc pozagarniałam biały puch na rabaty z trawnika i okryłam co wrażliwsze agrowłókniną, głównie pnące. Jeśli wierzyć prognozom ma być ok. -10* nocami przez większość tygodnia, jedynie tvn meteo podaje -14*... No nic, co ma być to będzie, ale musi być dobrze ;:215

Grażynko, ja bardzo lubię do Ciebie zaglądać bo Twój optymizm jest mi bardzo bliski ;:196 Zasadniczo też mam takie podejście, ale prognozy mnie trochę osłabiły...miejmy nadzieję, że to ostatnie podrygi zimy i nie będzie dramatu.
Martuś, lobelia już przepikowana? Ja starałam się siać najmniejszą ilość do krążka żeby uniknąć pikowania. Jak dotąd sadzonki wyglądają dobrze, chciałabym je wsadzić do gruntu w kwietniu.
Ewa drewutnia, zmiana awatarka? Jagi Cię przekonała? ;-)) A ja lubię niebieskie stwory :tan Śniegu troszkę napadało, krokusy wciąż kwitną w śniegu, mam nadzieję, że doczekają do lepszej pogody!
Aniu, poszukiwałam Twojego wątku i zastałam pozamykane pielesze..kiedy nam pokażesz swoją wiosnę?
Tadziu, przyznam Ci się szczerze, że kiedyś nie zwracałam uwagi na mroźne zimy...dopiero gdy zaczęłam zabawy w ogrodzie sprawdzam portale pogodowe jak pokręcona :roll:
Jagódko ;:196 Robaczek świętojański i mnie się dobrze kojarzy, ukochany Kraków też jest mi bardzo bliski, więc dziękuję za serdeczny wpis ;:196 Zamówiłaś piękne różyczki, to będzie wyjątkowy sezon z tyloma księżniczkami w Twoim ogrodzie! Oby pogodowa litania została wysłuchana ;:170
Gosiu, zmieniają prognozy i troszkę jakby łagodniejsze temat, ale miodu nie ma...
Alexia, dziękuję za tyle serdecznych słów ;:131 Bardzo mi miło, że tym razem gościsz u mnie oficjalnie, mam nadzieję, że nie ostatni raz! Odnośnie róż, oczywiście masz rację, ja również zbyt często kupuję oczami, ale powoli się uczę - na Forum jest wiele pomocnych rad i życzliwych fachowców ;:4
Różyczko, bardzo mi miło, zapraszam do spacerów!Maję w ogrodzie oglądam zwykle w powtórkach, bo weekendy lubię pospać.. ;-))
Małgosiu, gdy o tym piszesz faktycznie to działa na zmysł powonienia ;:170 Zapach tej róży jest wyjątkowy, woń wyczuwalna na całym tarasie, zwłaszcza po deszczu, wieczorem..W necie jest sporo fajnych programów ogrodniczych, ostatnio odświeżyłam sobie wszystkie odcinki "Miejskiego Ogrodnika" :D
Dorotko, zawsze możesz ją posadzić do donicy ;-)) Majki nie widziałam, cały dzień mam sporty zimowe na tapecie, obejrzę powtórkę, skoro mówisz, że warto :uszy
Aniu, kobea jest bezproblemowa, jak tylko wsadzisz ją do gruntu, wystrzeli na kilka metrów i będzie pięknie kwitła. Dobrze, że mamy te wysiewy na pocieszenie ;:131
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Bożuniu, witaj! Lobelii nie będę pikować - siałam ją w krążkach, żeby uniknąć żmudnego pikowania. Wsadziłam krążki do doniczek torfowych i jak podrosną, wsadzę do ziemii, tak jak w zeszłym roku. Jeżeli będziesz pikować swoje, to najlepiej wtedy, gdy wypuszczą liście właściwe. Heliotropy też miałam nieco powyciągane, ale jak wkładałam krążki do doniczek to wsadziłam nieco głębiej i wyglądają teraz lepiej. Posadź je głębiej, wzmocnią się.
Marysiu, opisywałam moje przeboje z kowalami nie raz, to nie dzieła zaprzyjaźnionego geniusza kowalstwa, ale solidny research, wiele prób i błędów, okraszone nie jedną porażką ;:131 Najpierw rysuję projekt, potem wysyłam do wyceny
do metaloplastyków, znalezionych w promieniu do 100km. Kilkakrotnie nacięłam się na niesłownych, niesolidnych, ale chętnych na zaliczki, po wypłaceniu których przestawali odbierać telefony...zanim trafiłam dwóch czy trzech godnych zaufania. To są fachowcy od ogrodzeń, płotów, balustrad i nierzadko moje bazgroły tj."projekty" wymagały całych elaboratów wyjaśnień, żeby chwycili o co kaman ;-)) Architekturę w ogrodzie wykonało w sumie czterech, a ostatnio znalazłam takiego, który rzetelnie wykonuje zlecenie i mieszka stosunkowo niedaleko, więc teraz do niego wracam z kolejnymi pomysłami :uszy
Aguś, kobeę zostaw naturze, sama zrzuci "czapeczkę" - łatwo ją uszkodzić i byłoby szkoda. Życzę udanego popołudnia i wspanialej kolacji w towarzystwie M z kieliszkiem czerwonego ;:196
Małgorzatko, witam serdecznie! Bardzo mi miło, że do ogrodu wciąż trafiają nowi goście, bo sama zbyt rzadko trafiam do nowych miejsc, a rewizyty mnie skutecznie mobilizują ;:131 Dziękuję za wszystkie ciepłe słowa, serce rośnie od takich komplementów i z tym większą radością czekam na nowy sezon ;:138 Pozdrawiam serdecznie!

Zapraszam na majowy spacer ;:65

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Oj Kasieńko ;:196 nawet nie wiesz, jak miło oglądać te zdjęcia, kiedy mi za oknem śnieżyca hula i dosypuje śniegu.
A już się cieszyłam się , że udało mi się trochę moje górki śniegowe rozrzucić. Teraz okazuje się, że zrobiłam miejsce na nowe dostawy. :twisted:
:wit
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Ja chcę już takich widoczków za oknem tj. takich kolorowych ,bo na takie cudne nie mam szans ;:108
Śliczny ,romantyczny ogród ;:180
Kasiu już zmienili prognozy i ma być chłodno tylko do 15 marca ...i to tylko do -3 ,-4 ...przetrwamy i nasze roślinki również !! I tego się trzymam ;:224
A póki co na rozgrzewkę lampka winka w miłym towarzystwie ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Dana, dobrze napisała-lampka wina w dobrym towarzystwie-może być wirtualne ;:168
Optymistyczne prognozy-tych się trzymajmy.
Miejmy nadzieję, że piękna litania Igi zdziała cuda ;:180

Zdjęcia powalające ;:196
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzięki za odpowiedź, Kasik! Pozostawię kobeę samej sobie ;-)
Kolacja wyśmienita, och jak mi dobrze :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”