Ogródek-moje początki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek-moje początki
Asiu
. Co słychać? Jakie plany na weekend?

- gosiaczek12a11
- 500p
- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
W zeszłym roku pod nasz dom tez przychodziły sarenki , w tym roku jakoś ich już nie widać.
Chyba już za duży ruch się zrobił , dużo domów się wybudowało i zaczęły się bać.
Albo zima była w tym roku łagodna i wystarczyło im jedzonko w lesie.......
Chyba już za duży ruch się zrobił , dużo domów się wybudowało i zaczęły się bać.
Albo zima była w tym roku łagodna i wystarczyło im jedzonko w lesie.......
- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Hejka
Wszystko u mnie ok. Byłam troszkę zajęta , a później już siadać do kompa nie miałam czasu ...
Chodziłam też i po sklepach, patrzyłam, czy już wiosna puka ;) i do mnie zapukała
Kupiłam troszkę nasionek kwiatów, może mi się uda i będą ozdobą w ogródku ?
takie różne :

i Dalię Fire and Ice

Wszystko u mnie ok. Byłam troszkę zajęta , a później już siadać do kompa nie miałam czasu ...
Chodziłam też i po sklepach, patrzyłam, czy już wiosna puka ;) i do mnie zapukała

Kupiłam troszkę nasionek kwiatów, może mi się uda i będą ozdobą w ogródku ?

takie różne :

i Dalię Fire and Ice

wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
-
Ojojjj u Ciebie to nie wiosna tylko cudne kolorowe lato! A to na rozsadę najpierw?
- iwwa
Madziu, chyba bedę eksperymentować. W zeszłym roku dużo roślin mi padło na rozsadach w domu. Dostały jakiegoś grzyba, czy pleśni i praktycznie wszystko poszło do kosza. Teraz spróbuje wysiać do gruntu, według opisu na opakowaniach 

-
To jestem w szoku.. obstawiałam że większość zaprezentowanych nasion potrzebuje najpierw rozsady. Trzymam kciuki za wyrastanie
Bęęęędzie tak kolorowo .

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Asiu, jakże u Ciebie zrobiło się kolorowo i to już w lutym.
Zakupy na nowy sezon udane i ciesza oczy ale jak pięknie będzie gdy wszystkie zakwitną. Asiu trzymam mocno kciuki za nasionka żeby wszystkie pięknie wykiełkowały i pięknie rosły.
Pozdrawiam i miłej soboty życzę

Zakupy na nowy sezon udane i ciesza oczy ale jak pięknie będzie gdy wszystkie zakwitną. Asiu trzymam mocno kciuki za nasionka żeby wszystkie pięknie wykiełkowały i pięknie rosły.
Pozdrawiam i miłej soboty życzę

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;

- iwwa
Witaj Elu
Jeszcze nic nie siałam, nawet nie wiem czy tak zrobię. Może poczekam aż będzie cieplej i posieje w ogródku ? Sama nie wiem, ale korci mnie już zacząć. W zeszłym roku wszystko to co posiałam w domu , zmarniało mi

Jeszcze nic nie siałam, nawet nie wiem czy tak zrobię. Może poczekam aż będzie cieplej i posieje w ogródku ? Sama nie wiem, ale korci mnie już zacząć. W zeszłym roku wszystko to co posiałam w domu , zmarniało mi

Asiu, spróbuj posiać chociaż po parę nasionek szałwi i tytoniu, zawsze prędzej będą kwitły.
- iwwa
Elu, czytasz w moich myslach
Właśnie myślałam, że jak już, to posieję szałwię ! I za Twoją propozcją teraz i tytoń
Kochane, kupiłam Dalię (zdjęcie powyżej) ma ona kłacze składające się z paru bulwek, czy jak będę sadzić, to można rozdzielić te bulwy, tworząc większą ilość Dalii ? Czy muszę całe to kłącze posadzić ? W zeszłym roku jak sadziłam Dalię, to praktycznie miała jedną dużą bulwę i jakieś 2 małe po bokach. Ta ma z 8 średnich wielkości z 8-10 cm. i reszta malutkich.
o mi doradzacie ?

Kochane, kupiłam Dalię (zdjęcie powyżej) ma ona kłacze składające się z paru bulwek, czy jak będę sadzić, to można rozdzielić te bulwy, tworząc większą ilość Dalii ? Czy muszę całe to kłącze posadzić ? W zeszłym roku jak sadziłam Dalię, to praktycznie miała jedną dużą bulwę i jakieś 2 małe po bokach. Ta ma z 8 średnich wielkości z 8-10 cm. i reszta malutkich.
o mi doradzacie ?
Asiu, rozdzielić możesz ale będziesz miała małe krzaczki i mniej kwiecia. A daj zdjęcie tego kłącza.
- iwwa
Elu tak to wygląda, myslałam o rozdzieleniu tych największych bulw