Uprawy stacjonarne czyli podręczne zieloności

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Uprawy stacjonarne czyli podręczne zieloności

Post »

oxalis pisze: Ewciu...leć, leć... czekolada to znany afrodyzjak...może znowu za 8 lat będziesz miała komunię :;230
o zesz Ty :shock: - nawet nie pomyślałam ;:306
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Monisia...ja wysiałam o 3 miliony mniej :;230 ...ale faktycznie sporo, a one takie maleńkie, sama się dziwię
że tak ładnie wzeszły ;:108 ....może dlatego że kiełkowałam je lekko niekonwencjonalnie...w piekarniku, owinięte folią spożywczą, aby miały wilgotno i ciepło ;:224 .
Piekarnik miał tylko włączoną żarówkę, co utrzymywało temperaturę na poziomie 25-29 stopni.
Sieweczki prościutkie bo doświetlane specjalną żarówką :heja , bo przecież słońca tej zimy jak na lekarstwo ;:219 .
Kasiuflo...Monisia skrupulatna i dokładna...no jakby mogła nie wiedzieć ile wysiała ;:306
Aluniu...na razie je doświetlam, ale faktycznie słonko by się już przydało...a tu zimno i ciemno dalej ;:134 .
Aniu...wystawowe powiadasz...starałam się...ale coś tam udało mi się zamordować. Nie udała się kompletnie sałata, wyciąga się jak szyja żyrafy...chyba ma za ciepło ;:224
lobelię siałam je 29.01...ze dwa razy po wzejściu podlałam florovitem do warzyw ;:170
Mewciu...co z ta czekoladą ;:306 , poleciałaś :?:
mewa pisze: nawet nie pomyślałam
Do tego myślenie jakoś specjalnie nie jest potrzebne :lol: :heja
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Tylko ty mnie rozumiesz ;:196 ;:306
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie Ci powschodziły siewy..i jakie duże już... ;:oj ;:138
a moja canna ma jakieś plamy na listkach..wkurza mnie.. ;:223
Jak się jedno uda coś..to się kilka zepsuje..czasem od samości(tak mowi moja kumpela z Niemiec, nie potrafię jej oduczyć..więc zaczęłam sama tak gadać) :;230

ale Twoje siewki sa na prawdę ładne..takie zieloniutkie.. ;:138
x-h-n

Post »

Ale cudne maleństwa ;:180 Ja nie mam takiej cierpliwości aby jakiekolwiek roślinki z nasion sadzić ;:173 Tym bardziej podziwiam ;:303
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 23:28

Post »

Witaj Kasiu,
Przeczytałam z podziwem twój wątek, czy mogę wpaść do Ciebie? Pozwól, że się zarekomenduję: również absolwentka Żeroma! ;:138 :D
Piękne masz kwiaty i tak dużo, jak by mi się kiedyś wydawało, że ja mam za dużo, zawsze popatrzę na twoje fotki i mi się proporcje ustabilizują, ha! Nigdy nie jest tak dużo, żeby się jeszcze jeden nie zmieścił, prawda?
Gratuluję zakupu gardenii, naprawdę zasługuje ona, by ją mieć. Masz nawilżacz, więc na pewno sie będzie dobrze u Ciebie czuła, moja sobie rośnie w łazience- to zamiast nawilżacza :wink:
Nie wiem czy wiesz, gardenii nie wolno zmienić położenia względem słońca, gdy już zawiąże pączki, bo je wtedy zrzuca. Najlepiej oznaczyć jakoś doniczkę, żeby się nie pomylić przy podlewaniu, czy myciu. Dobrze jej też robi wystawienie na zewnątrz na lato, stroną, którą była obrócona do okna w domu na południe. Poza tym - kwaśne podłoże, miękka woda do podlewania i więcej nie potrzebuje!
Czy będziesz rozsadzała swoje cymbidium? Ja mam jasnoróżowe i zielonożółte, też je będę rozsadzała, może możemy się wymienić? Obok falenopsisów to moje ulubione storczyki, chciałabym ich mieć dużo w różnych kolorach, a są tak potwornie drogie... Kiedyś polowałam na nie na wyprzedażach ale wtedy nie bardzo się da zidentyfikować kolor, więc udało mi się kupić taki, który już miałam...
Ależ się rozgadałam... pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

;:89 Następna krajanka ;:138 Kasiu wstawaj
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

oxalis pisze: Stefcia Waszego widziałam, żałuję że oba mają się ku zielonemu niebu ;:170 . Postaram się mojemu dogodzić, a wtedy i dla Was starczy

dzięki, ale grzecznie odmówię ;:170 nie chcę go, za trudny, potrzebę posiadania zaspokoiłam, nie chciał mnie to nie ;:222
oxalis pisze:może dlatego że kiełkowałam je lekko niekonwencjonalnie...w piekarniku, owinięte folią spożywczą, aby miały wilgotno i ciepło.
Piekarnik miał tylko włączoną żarówkę, co utrzymywało temperaturę na poziomie 25-29 stopni.

nie no bez komentarza ;:306 ja w swoim piekarniku nie wiem kiedy ma 180* a co dopiero 29 ;:oj (tak mam pokrętła wytarte do białości ;:306 )

No ale tymi podwieszanymi doniczkami to mnie powaliłaś na kolana ;:180 faktycznie jesteś zdolna dziewczynka ;:138 a nie pamiętam - Ty masz dom czy w bloku mieszkasz? i co Twój M na takie zagospodarowanie? ;:306
widziałam też opłatwę ;:306 dla mnie ona na diabła wygląda :twisted: ;:306
hiacynta takiego kulkowego też nie widziałam :shock: ;:138

aaa... i czekoladę to ja też TYLKO gorzką preferuję ;:172
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Piękne masz kwiaty i taki ogrom. ;:oj Nie wiem, co najpierw chwalić, wszystko mi się podoba.
W Bielsku bywam co roku, jak odwiedzam moje rodzinne strony i bratanicę, która mieszka w Hałcnowie.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Kasiulka śliczne wschody ;:138 ;:138 ;:138 ;:196
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22

Post »

Piękne siewki. Widziałam ją. :wink:
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

Jesteś tam..kobieto pracująca...???? :tan
Czekam na Ciebie...zamówiłam sobie truskaweczki..i mam super humorek.. :heja
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Monisia...no nie wiem, czy dzisiaj zdania nie zmienisz... ;:224 jak u siebie poczytasz ;:136
Kasiu labko...dlatego musimy cały czas coś siać, sadzić, aby rekompensować sobie straty...moralne też :;230
Asiu...jak będziesz stateczną ciotką klotką, urodzoną więcej niż dwie dekady temu, to też będziesz miała więcej cierpliwości ;:306
Ewelinko...witam Cię serdecznie :wit kolejna absolwentko naszego zacnego Żeroma ;:108 .
Mówisz, że dużo kwiatków mam? No cóż...u mnie nieustannie prace trwają nad powiększeniem miejsca na kwaterki dla doniczek . Jak się popieści to i jeszcze coś się zmieści... ;:170
O tych mykach wszystkich stosowanych do gardenii słyszałam i oczywiście stosuję, tyle że ona mimo wszystko leciutkiego focha strzela, ale sobie poczekam, cierpliwa jestem ;:209 .
Co do cymbidium...na pewno będę rozsadzała, bo się w doniczce nie mieści...ale jeszcze troszkę poczekaj, najlepiej przypomnij sie po 15 maja, jak na działeczce się uporam z nasadzeniami ;:204
Aniu...widzisz jak nas przybywa :?: Jeszcze trochę z żeroma i własny wątek będziemy mogły założyć ;:215
Aga mniodkowa....podwieszane doniczki Ci się spodobały, to się bardzo cieszę...u Ciebie też by się ich od groma zmieściło...no tak....tylko nie każdy lubi taki galimatias...
Nie mieszkam kochana we własnym domku...tylko w starej ale jarej kamienicy w centrum miasta...jakbym miała domek to z pewnością parapetów by mi nie brakowało, bo bym sobie kazała takie na co najmniej 50 cm zrobić ;:306
Emek pyskował, pyskował ale grzecznie pomagał przy półeczkach...te wiszące zrobiłam sama, bo już mi się nie chciało prosić, a i trudne nie były do wykonania.
Marysiu...witam Cię serdecznie :wit .
Dzięki wielkie w imieniu kwiatków, oczywiście przekażę słowa pchwał ;:108 .
Czyli nasze Bielsko to Twoje rodzinne strony... tym bardziej miło spotkać na FO kogoś kto wie gdzie ono jest ;:170
Kasiu morango...dzięki za słowa uznania odnośnie wschodów nasionek ;:196 . To jeszcze nie koniec, nie powiedziałam jeszcze ostatniego słowa nasionkom....papryczki i pomidorki przychodzą już na świat powolutku :;230 .
Widziałam Twoje zasiewy...imponujące, byłam nawet pochwalić.
Iwonko.... widziałaś moją cannusię ;:196 , pomimo ogromu pracy jaki teraz masz....
Posadziłam też nastepną, tym razem kupną... no i czekam na kolejne zamówione ;:65
Kasiu labko...no i dobrze kochana, bo truskaweczek przecież nigdy dość dla forumowych laseczek ;:306
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Kasiu - no co ty ;:196 ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Kasiaflo
200p
200p
Od: 1 cze 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Posiadać parapet 50 cm nie jest złym pomysłem. Mój parapet ma 45 cm a kolejnych 5 szt po 40 więc sporo się na nich mieści.
Pozdrawiam Kasia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”