Kiedy w wiejskim ogrodzie nic nie kwitnie
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Kiedy w wiejskim ogrodzie nic nie kwitnie
Wiolu przekupiła je 

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maryś a to w ogrody poszłaś a ja szukam Ciebie ...czarujesz nas tymi widokami oj czarujesz ale jak tam jest cudnie
...a koncerty nie są mi obce oj bywało się bywało...

...a koncerty nie są mi obce oj bywało się bywało...

- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Maseczko, jesteś niezmordowana często Cię spotykam w ogrodach i podziwiam że tyle piszesz.Ja czasem jestem bardzo aktywna a są chwile i nic mi się nie chce. Może za dużo od siebie wymagam a lata robią swoje.Ale jestem nudna,mam nadzieje że będzie ładny dzień i wszystko się rozjaśni, 

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Maryś, bo ziarno ziarnem, ale ja je na słoninę i smalec łapię
Telewizor nam ledwo dycha, na widok kolejnego odcinka kucyków z odtwarzacza mam odruch wymiotny, a jakoś dzieci zająć muszę
A i nawet zainwestowałam w wór 25-kg profesjonalnego żarcia....jak wiesz, jestem wieśniak-neofita, więc jeszcze mi się chce bawić w taie rzeczy 

- Maska
- Kontakt:
Misiu wstaję z kurami i chodzę spać tuż za nim, a właściwie nie chodzę tylko padam
Irenko miło mi że mnie znalazłaś, widziałaś siostrzyca się odezwała (milutko z jej strony) ja już taki mam charakter. Nie dziwię się że jesteś mniej aktywna podjęłaś się takiego zadania, że podziwiam Cię! A lata rzeczywiście dają znać o sobie ja to też czuję coraz bardziej z roku na rok. Dzień u mnie zapowiada się mroźny al pogodny!
Pat jak się przyjrzysz to te ziarna zatopione są w smalcu, a obok wiszą dwa kawałki słoninki, ale faktycznie gdzieś uciekły. Ja to obserwuję od paru lat, że one się przenoszą całym stadkiem. Może póki co jednak z drzew wyjadają robaczki (mam taką nadzieję). Za czasów moich dzieci królował magnetofon z kasetami bajkowymi. Niektóre słowa i piosenki znałam na pamięć z każdej strony na wyrywki. Lepsze bajki z odtwarzacza, bo im dobierasz repertuar, a te z TV to niektóre dla mnie są niestrawne! 25 kg ? (dla ptaszków?) i jeszcze jeden znak zapytania a gdzie?
Temperatura -12 i ładny słoneczny dzień się zapowiada! Miłej soboty!

Irenko miło mi że mnie znalazłaś, widziałaś siostrzyca się odezwała (milutko z jej strony) ja już taki mam charakter. Nie dziwię się że jesteś mniej aktywna podjęłaś się takiego zadania, że podziwiam Cię! A lata rzeczywiście dają znać o sobie ja to też czuję coraz bardziej z roku na rok. Dzień u mnie zapowiada się mroźny al pogodny!
Pat jak się przyjrzysz to te ziarna zatopione są w smalcu, a obok wiszą dwa kawałki słoninki, ale faktycznie gdzieś uciekły. Ja to obserwuję od paru lat, że one się przenoszą całym stadkiem. Może póki co jednak z drzew wyjadają robaczki (mam taką nadzieję). Za czasów moich dzieci królował magnetofon z kasetami bajkowymi. Niektóre słowa i piosenki znałam na pamięć z każdej strony na wyrywki. Lepsze bajki z odtwarzacza, bo im dobierasz repertuar, a te z TV to niektóre dla mnie są niestrawne! 25 kg ? (dla ptaszków?) i jeszcze jeden znak zapytania a gdzie?
Temperatura -12 i ładny słoneczny dzień się zapowiada! Miłej soboty!

- survivor26
Kupowałam na Allu u sprzedawcy nasiona24h - ma dostawę za darmo, na kg cena wychodzi taniej niż w sklepie, a jak sobie obliczyłam, taka porcja starczy akurat na 3 miesiące...
- Maska
- Kontakt:
Pat jak już dźwigać nie trzeba to jest zysk
Dzięki - trzeba z ludźmi gadać
Jeszcze oblecę parę kominków i jadę po wołowinkę do rolnika, bo mi co lepsze wykupią!

- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Maseczko dzięki

- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Witam . U Mnie dzisiaj było -15 st C. Muszę iść do pracy. Założyłem ciepłe gacie gruby sweter, bo czeka Mnie półgodzinna przechadzka przez miasto
. Zapraszam na zimowy spacer po Parku w Moim wątku.

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Boszsz ...jaka zimnica u mnie Mrysiu -16 było , a u Ciebie jak tam
Pati wór 25 kg kupuje ,niezła jest..
Jak dzisiaj wyszłam rankiem po drewno , to od razu przyleciał kos zmarzleczek i czym predzej mu wysypałam jedzonko ....kochane to to takie maleńkie

Pati wór 25 kg kupuje ,niezła jest..

- Maska
- Kontakt:
Jurku już idę na spacer po Twoim parku tylko ubiorę ciepłe gacie
a i sweter też!
Dorotko u mnie tylko -12 ale od rana piękne słońce! zima na całego! Sikorki też przyleciały do karmnika!

Dorotko u mnie tylko -12 ale od rana piękne słońce! zima na całego! Sikorki też przyleciały do karmnika!
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Marysiu - minister Sikorski się u Ciebie żywi? 

- Maska
- Kontakt:
Broń Panie Boże
Małgosiu

- survivor26
Ależ, czemuż...widok ministra przy żłobie, znaczy się...teges.. przy karmniku musiałby być bezcennyMaska pisze:Broń Panie BożeMałgosiu

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Witaj Marysiu...i do naszego super forum...zakrada się polityka...tylko nie to...na samą myśl dostaję mdłości...Oj Marysiu...u mnie też dzisiaj ciepłe gacie potrzebne - 13 rano...w południe mniej, z pięknym słoneczkiem...a teraz -6. 

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki