W ogrodzie u Gosiaczka
- dotii
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 07:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: W ogrodzie u Gosiaczka
Gosiu,piękne rojniki Jak już się rozrosną to może się wymienimy ,tez mam ich trochę 

Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zanim rojniki się za bardzo rozrosną, minie trochę czasu
Także później można przesadzać, kiedy uznasz, że za gęsto.

- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cieszę si, że poznałem kolejną fankę rojników. Mam już ich sporo i są bardzo ładne.Ewa ma raję . Poczekaj jak ie rozrosną i dopiero przesadzaj.Moje w ciągu roku się tak rozrosły, że nawet palca nie mozna wetknąć. 

- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Gosiu jak rojniki się rozrosną będziesz miała z nich prawdziwą ozdobę. Warto je sadzić i robić z nich rabatki szczególnie na "patelniach' gdzie nic innego nie urośnie.Ładne odmiany wybrałaś.
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Też lubię rojniki choć tak szczerze to przez przypadek trafiły do mnie...
Dorotko w towarzystwie kamieni cudnie wyglądają a ja faktycznie posadziłam kilka z nich niedawno w patelni ( dużej, która leżała mi w kuchni i zawalała ).
Dorotko w towarzystwie kamieni cudnie wyglądają a ja faktycznie posadziłam kilka z nich niedawno w patelni ( dużej, która leżała mi w kuchni i zawalała ).
U mnie dziś nawet było ładnie ,ale po południu rozpadało sie
deszczyk wszystko ładnie podlał i no cóż...chwasty w oblężeniu
trzeba będzie wyciągnąć sprzęt i jazda na chwasty
od środy mam wolne , więc podziałam
jacekopole71 twoje rojniki to dopiero są piekne
wiolamanka dziękuje i
dotii jeśli tylko będziesz miała ochotę to jak najbardziej możemy się wymienić ,jak sie rozrosną
semper ,ewamaj66 ,anastazja B, dziękuje za rady a już się martwiłam ,że są za blisko
christinkrysia ty to masz pomysły, gdzie sadzić roślinki...masz fotkę tej patelni u siebie?

jacekopole71 twoje rojniki to dopiero są piekne

wiolamanka dziękuje i

dotii jeśli tylko będziesz miała ochotę to jak najbardziej możemy się wymienić ,jak sie rozrosną

semper ,ewamaj66 ,anastazja B, dziękuje za rady a już się martwiłam ,że są za blisko

christinkrysia ty to masz pomysły, gdzie sadzić roślinki...masz fotkę tej patelni u siebie?

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Gosiu ... patelnia ... naczynie a raczej pojemnik dobry jak każdy ...
Przynajmniej posłuży długie lata i nie pęknie w najmniej oczekiwanym momencie bo ostatnio niosłam piękną podłużną doniczkę ( kamionkową z podstawką) z myślą o kolejnej kompozycji bo w ub roku dostałam... chyba rojnik ale jakaś miniaturka i po zimie ma tyle dzieci, że warto by było je rozsadzić.
Zerknij do tej miniaturki
Wyobraź sobie, że tuz przed bramą działkową niechcący stuknęłam o coś metalowego i po doniczce
a kompozycja w głowie siedzi.
Zdjęć jeszcze nie robiłam bo jakoś brak weny, stawiam je w jednym miejscu i jak skończę to ułożę je na żwirowej plaży nad stawem.

Przynajmniej posłuży długie lata i nie pęknie w najmniej oczekiwanym momencie bo ostatnio niosłam piękną podłużną doniczkę ( kamionkową z podstawką) z myślą o kolejnej kompozycji bo w ub roku dostałam... chyba rojnik ale jakaś miniaturka i po zimie ma tyle dzieci, że warto by było je rozsadzić.
Zerknij do tej miniaturki
Wyobraź sobie, że tuz przed bramą działkową niechcący stuknęłam o coś metalowego i po doniczce

Zdjęć jeszcze nie robiłam bo jakoś brak weny, stawiam je w jednym miejscu i jak skończę to ułożę je na żwirowej plaży nad stawem.
- ewamaj66
Okropnie zimno, a katować się nie mam zamiaru
Może po południu przestanie wiać, wtedy się wybiorę do ogrodu, bo chwasty rosną konkursowo.

christinkrysia a może taką stłuczoną donicę wykorzystaj na taką fajną kompozycję właśnie z rojnikiem (gdzieś widziałam w jakimś wątku i super to wyglądało)
rojniczek śliczny i dzieci faktycznie ma dużo
zdjęcie może zostać
ewamaj66 u nas to wiatrzysko paskudne dzisiaj ,chmury goni tak szybko po niebie ,że nie zdąży z nich popadać
ja dzisiaj też nie mam nastroju na prace ogrodowe, ale jutro już ma być ładniej 

ewamaj66 u nas to wiatrzysko paskudne dzisiaj ,chmury goni tak szybko po niebie ,że nie zdąży z nich popadać

- ewamaj66
Liczę na zmianę pogody
Zapowiedzi były optymistyczne, a jutro się okaże. Mam na czwartek kapliczkę do ustrojenia 

- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Gosiu ja jeszcze wrócę do rojników,masz dobrze posadzone nic nie przesadzaj 

Dziś jest ładniej niż wczoraj i zdecydowanie cieplej
zamierzam dzisiaj posypać kompost na rabatki a szczególnie pod funkie
no i trochę walki z chwastami mnie czeka
misiaczekm ten krzew to Berberys Thunberga ładny i potem latem ma czerwone jagody, ale piekielnie kujący
rośnie bezproblemowo
wiolamanka Wiolu dziekuje
a teraz do pracy i trzeba zrobić też kilka fotek

misiaczekm ten krzew to Berberys Thunberga ładny i potem latem ma czerwone jagody, ale piekielnie kujący

wiolamanka Wiolu dziekuje

a teraz do pracy i trzeba zrobić też kilka fotek

Witaj Gosiu
Dzisiaj naprawdę ładnie na dworze. Masz dobra pogodę na pielenie. Rojniki bardzo ładne 

- przemo1669
- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Kontakt:
Gosiu witaj
pięknego masz rh a rojniki super
oby tak dalej