Ogród działkowy w Maksie II
Re: Ogród działkowy w Maksie II
Brązowa nie umarza tylko gnije z nadmiaru wilgoci, na sto procent wiem...bo jedna duża kępa mi padła. Po pociągnięciu do góry cały środek wyszedł sparciały. Najlepiej jak rośnie na lekkim wzniesieniu.
- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- justyna_gl
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mireczko, gratuluję kochana dobrych wiadomości, duuuużo zdrówka dla synowej. Ta krzewuszka biała to taka jakaś dziwna. Pobierałam sadzonki z białej bo kwitła a moje maleństwa są jakieś takie lekko różowawe na zewnątrz. Te co są w pełnym słońcu są całe białe a te z cienia po zewnętrznej stronie lekko różowawe ale w środku już białe. Krzew z którego pobierałam sadzonki jednak rósł od strony południowej.... hmmmm 

- Mirabela
- 1000p
Dziękuję Justyś
Nie przejmuj się tym szczegółem. Będzie jakie będzie, chyba, że masz kogoś , kogo byś chciała obdarować w pierwszej kolejności. Mi się nie spieszy. Całuski.

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56

podwójna korzyść - mniej koszenia i bardziej kolorowo ...
- Mirabela
- 1000p
Witajcie! Dopiero teraz znalazłam czas na forum. Cały dzień spędziłam na działce. Wkopałam pod płotem nowo zakupione iglaki.

I mały krzaczek posadziłam tu:

?Malepartus? ? średnio wysoka odmiana do 1,5 m (1,8m) o wyjątkowo pięknych, intensywnie czerwono ? miedzianych kwiatostanach; ładnie wybarwia się jesienią na pomarańczowy kolor, kwitnienie VIII-X;

I mały krzaczek posadziłam tu:

- justyna_gl
Mireczko, a co się stało z Twoimi wielkimi krzakami jagody kamczackiej?
Krzewuszkę dostaniesz z tych ukorzenionych teraz

Krzewuszkę dostaniesz z tych ukorzenionych teraz

Czy to ten klemek z biedrony, ma ładny kolor...żółty iglak też chyba taki sam dostałam w tamtym roku na imieniny...mało urósł, w tym roku...chyba jest wolno rosnący
Iglakami odgradzasz się od drogi 

- Mirabela
- 1000p
Aniu, ten nowo dosadzony iglaczek roście bardzo wolno. Tak , to z Biedronki. Sprawdza się jako płożący lub trzeba go rozpinać na boki , aby obficie kwitł, a nazywa się clematis " Arabella".
Czy ta róża KIMONO to rabatówka? Jeżeli tak ,to gdzie można taką kupić?
Pozdrawiam -Gienia.
- Mirabela
- 1000p
Witaj Geniu! Tak to jest rabatówka. A kupiłam ją w markecie Auchan . Na wiosnę wykładają mnóstwo roślinek w lepszej lub gorszej kondycji.
Dzisiejszy dzionek u mnie zapłakany deszczem. Cieszę się, że deszcz jest ciągły i nie taki ulewny tylko równiutko pada. Ziemia lepiej wchłonie taki deszczyk. Jutro ma być pogodnie i jadę wsadzić wrzosy , które dostałam w prezencie od koleżanki, mojego gościa w ubiegły weekend. Znamy się już dość długo-lata. Poznałyśmy się na forum ogrodniczym. W zeszłym roku spędziłyśmy urlop nad morzem.

Już niedługo zbieramy winogrono. Właściwie , jak długo będzie słonecznie to powiszą, będą na winko .

Tuje rosną już na swoim miejscu

Chryzantemy już rozpoczęły kwitnienie

Miłego dnia życzę.
Dzisiejszy dzionek u mnie zapłakany deszczem. Cieszę się, że deszcz jest ciągły i nie taki ulewny tylko równiutko pada. Ziemia lepiej wchłonie taki deszczyk. Jutro ma być pogodnie i jadę wsadzić wrzosy , które dostałam w prezencie od koleżanki, mojego gościa w ubiegły weekend. Znamy się już dość długo-lata. Poznałyśmy się na forum ogrodniczym. W zeszłym roku spędziłyśmy urlop nad morzem.

Już niedługo zbieramy winogrono. Właściwie , jak długo będzie słonecznie to powiszą, będą na winko .

Tuje rosną już na swoim miejscu

Chryzantemy już rozpoczęły kwitnienie

Miłego dnia życzę.
- justyna_gl
cześć Mireszko. Miejmy nadzieję że jeszcze ciepełko do nas wróci. Cudne winogronka, musisz mi dać przepis na winko bo było rewelacyjne.
Buziaczki kochana
Buziaczki kochana

- Mirabela
- 1000p
- Mirabela
- 1000p