Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Post »

A ja kombinuję w sprawie traw, no po prostu zostałam przez Ciebie zainfekowana :D
Okazało się nawet, że moja siostra ma w Warszawie przyjaciół, którzy mają szkółkę traw rabatowych...przez chwilę myślałam nawet, że to może ci sami, ale nie. Ta szkółka, o której piszę, jest też pod Warszawą, ale punkt sprzedaży mają w samej Warszawie, okolice Puławskiej...no, takiej dalekiej Puławskiej, umówmy się :D
Tak czy tak - dla mnie trochę daleko...może kiedyś przy okazji.
Niestety nic nie wiem o cenach ani jakości towaru, chociaż to ostatnie powinno być ok, znając te osoby.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Masz rację, Aga, oczar potrzebuje dużo miejsca, w dodatku nie może rosnąć "byle gdzie", tylko w miejscu, które dobrze widzimy zimą. W ogrodzie się przecież nie bywa o tej porze, więc albo gdzieś niedaleko okna, albo podjazdu/ścieżki.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

W kwiaciarni w Podkowie Leśnej (czy w Polsce to miejsce jest znane?)
W Polsce to może średnio ale na Mazowszu Podkowa słynna jest - i urocza :!: 8-)
Trawy ładne, a szkółka mieści się tuż obok naszej forumowej Dosi więc jest szansa, że kiedyś tam zawitam. Specjalnie gnać mi się nie chce. Ale na "Zieleni to Życie" Majewscy się wystawiają więc dokładnie przypatrzę się ofercie.
Wracając do brzóz - są niezwykle dekoracyjne, co ugruntowało mnie po widoku 'Doorenbos' w ogrodach Tamaryszka i Klambera. Niestety ich ceny mnie stopują. Może u Szmita znajdę w rozsądnej cenie.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jacku, dlatego pytałam o Podkowę w kontekście kraju, bo w mazowieckim to wiadomo, że miejscowość jest znana :)
Brzoza Doorenbos u Tamaryszka także mnie zachwyciła - chyba pierwszy raz widziałam ją na żywo, w czyimś ogrodzie... korę ma niesamowicie dekoracyjną i chciałabym mieć takie drzewko w ogrodzie... będziesz miał jak ją przywieźć od Szmita?
Dominiko, dokładnie tak widzę usytuowanie oczara w ogrodzie... szkoda, że nie mam na niego miejsca! Nie wszystko można mieć, trudno...
Ewa, bardzo fajnie, że znalazłaś namiar na trawy... możesz mi podesłać? Weszłabym z ciekawości... Czy siostra zrobi zwiad i zakupi Ci Twoje chciejstwa trawiaste? :)
Kasiu, ano niestety urlop się skończył, ale przede mną przedłużony weekend w przyszłym tygodniu...
O jesieni nie myślę, ale kompozycje z roślin które wymieniłam, bardzo mi się podobają...
Robaczku, tak, wiem, że te połączenia roślin kojarzą się jednoznacznie, ale nie odbieram ich póki co w tym kontekście, a jedynie w kategoriach estetycznych :) Wrzosy zamówię, bo sprzedający ma odmiany pączkowe... spróbuję, mimo, że przez internet kupuję rzadko...
Trawy - jeśli faktycznie poważnie o nich myślisz - musiałabyś rozsądnie wkomponować... może zrobić osobną rabatę, np. z rozchodnikami na obrzeżach (świetnie pasują do traw), a za nimi piętrowo falujące trawy... byłoby ślicznie :)
Majutek, dawno do mnie nie wpadałaś - cieszę się, że jesteś... widzę, że wiele osób dotyka jakiś okres przesilenia, a może to zwykłe zmęczenie całym sezonem i ciężką pracą w ogrodzie i nie tylko? Bezludna wyspa z białym piaseczkiem i słońcem od świtu do nocy, cisza, szum oceanu - chciałabym się także natychmiast przenieść w takie miejsce...
Nelu, super, że wróciłaś! Za miłe słowa dziękuję, ale po tym co zobaczyłam u Ciebie, to Tobie należą się same pochwały :) później wpadnę do Twojego ogrodu...
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dobry Agus :wit u mnie jak zwykle tego lata, czyli szaro-buro i pol nocy padalo :twisted: Zaraz chyba znowu zacznie :;230
x-ag-a
---

Post »

Jula, u mnie też pochmurno... i jakoś tak w ogóle, ech. Popatrz poniżej, jak cudowny kwiat ma L.D Braithwaite od Ciebie ;:167

Obrazek
krzew Papy M. w skrzyni pięknie sobie radzi...

Obrazek
a jak pachnie...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Agunia już Twoje hortensje zaczęły sie przebarwiac....moje jeszcze w bieli, ale pewnie już lada chwila i u mnie zaczną się rumienic :D Udało mi się wygospodarowac miejsce na jeszcze 4 krzaczki, ale nie mam pojęcia na jakie się zdecydowac :roll: :lol:
Różyczki cudne , długo i ślicznie kwitną. U mnie pojedyncze kwiatuszki, mam nadzieję, ze w przyszłym roku będzie lepiej.....
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ale mnie przestraszylas :twisted: no sie zastrzele ... bo napisalas - popatrz ponizej, to zjezdzam i co widze - czerwone-kanciaste, patrze raz, drugi i az mi serce do gardla i mysle, co ja Ci przywiozlam, przeciez to nie ta ... dopiero pozniej podpis przeczytalam "Papa M." :;230
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Cześć Aguniu, mokro u ciebie? Mogłoby u mnie popadać , bo ciągle mam wrażenie, że mokro po wierzchu...Moja vanilka też już różowieje :)
x-ag-a
---

Post »

Cześć Kasiu... dziś pochmurno, ale padać chyba nie padało... muszę skosić trawnik, więc jeszcze chwilę niech się deszcz wstrzyma... brzydko się zrobiło, więc chyba więcej czasu spędzę dziś w kuchni... padło na krewetki z fasolką.
Jula, spokojnie :) Papa jest Papą, a LDB sobą :)
Agnieszko, a masz Phantom? Mówię Ci, jakie ona ma ogromne wiechy - kwitnie przecudnie... Może jeszcze Silver Dollar?

We wtorek powinnam dostać wrzosy :) zamówiłam pączkowe: Bonitę 10szt, Aphrodite 10szt, Sandy 10szt, Jette 10szt i Athene 10szt 8-)
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Pięknie sfocone portreciki różane :D no i hortensje cudne mnie jednak bardziej się podobają jak są jeszcze w bieli...moja vanilka jeszcze biała dopiero z przebłyskami różowymi pewnie dlatego,że w półcieniu rośnie.
Szaleć będziesz z wrzosami...ja pasuję bo jakoś mi się nie sprawdziły co roku dokupywałam kilka szt ale już odpuszczam..postanowiłam... ;:131
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Agus witaj deszczowo :wit
Widze u Ciebie tez wszystlko w kropelkach :roll:
Wiesz ja jestem zachwycona Golden Celebration piekne , długo trzyma kwiaty i ciagle wypuszcza kolejne a to ostatnia z sadzonych u mnie róż...no oby takich więcej ....no i jak pachnie ;:167
Widziałas co kupiła Jula...normalnie cudeńka ,cukiereczki ;:167
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś, bardzo jestem ciekawa tych wrzosów, zdradzisz źródło jeśli będziesz zadowolona? :lol:
O trawach myślę właśnie w kontekście osobnej rabaty, nie chcę jej upychać po rabatach, bo szkoda efektu. Na kolejne wyspy na trawniku M jeszcze nie jest psychicznie gotowy, ale może wokół buku czerwonego..? rośnie jako soliter, mogłabym ten krąg wokół niego powiększyć o metr i posadzić trawki...hmmm ;:224
Super ten Twój krzaczek Candlelight - moja to na razie straszna nędza, mam nadzieję, że się wmzocni bo jesienią czeka ja przeprowadzka.

A wakacje na wyspie to mi się marzą na zimę ;:170 Na przykład tu ;:167 :
Obrazek

ps. Sorry za off-topic, usunę zaraz jeśli zechcesz :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A u mnie dzisiaj lało porządnie i to kilka razy. Zarza na ślub koleżnki idę, a ona tak się bała tego deszczu. Mam nadzieję, że już się wypadało.
Trawki super. Moja Red Baron różnie zimowała. Jedna jest w niezłym stanie 2 maja tylko kilka źdźbeł. Natomiast nie miałam problemu z trzcinnikiem. Hakonackloe jedna wymarzła. Druga siedzi, ale jakos taka marna. Na pewno nie taka jak u Szmita.
Aga, to może 25 wybierzesz się do Szmita, a 26 spotkamy się w W-wie?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

aguniada pisze: Agnieszko, a masz Phantom? Mówię Ci, jakie ona ma ogromne wiechy - kwitnie przecudnie... Może jeszcze Silver Dollar?
Agusia Phantom mam i bardzo mi się podoba. W ogóle sądzę, ze kupię takie jak już mam.....bo nie bardzo mogę zdecydować się na jakieś inne odmiany :roll: Silvel Dolar nie mam, zaraz pogrzebię w necie za jej portretami. Powiem Ci szczerze, ze one wszystkie bardzo mi się podobają i dlatego tak trudno się zdecydować :roll: :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”