Jacku, dlatego pytałam o Podkowę w kontekście kraju, bo w mazowieckim to wiadomo, że miejscowość jest znana
Brzoza
Doorenbos u
Tamaryszka także mnie zachwyciła - chyba pierwszy raz widziałam ją na żywo, w czyimś ogrodzie... korę ma niesamowicie dekoracyjną i chciałabym mieć takie drzewko w ogrodzie... będziesz miał jak ją przywieźć od Szmita?
Dominiko, dokładnie tak widzę usytuowanie oczara w ogrodzie... szkoda, że nie mam na niego miejsca! Nie wszystko można mieć, trudno...
Ewa, bardzo fajnie, że znalazłaś namiar na trawy... możesz mi podesłać? Weszłabym z ciekawości... Czy siostra zrobi zwiad i zakupi Ci Twoje chciejstwa trawiaste?
Kasiu, ano niestety urlop się skończył, ale przede mną przedłużony weekend w przyszłym tygodniu...
O jesieni nie myślę, ale kompozycje z roślin które wymieniłam, bardzo mi się podobają...
Robaczku, tak, wiem, że te połączenia roślin kojarzą się jednoznacznie, ale nie odbieram ich póki co w tym kontekście, a jedynie w kategoriach estetycznych

Wrzosy zamówię, bo sprzedający ma odmiany pączkowe... spróbuję, mimo, że przez internet kupuję rzadko...
Trawy - jeśli faktycznie poważnie o nich myślisz - musiałabyś rozsądnie wkomponować... może zrobić osobną rabatę, np. z rozchodnikami na obrzeżach (świetnie pasują do traw), a za nimi piętrowo falujące trawy... byłoby ślicznie
Majutek, dawno do mnie nie wpadałaś - cieszę się, że jesteś... widzę, że wiele osób dotyka jakiś okres przesilenia, a może to zwykłe zmęczenie całym sezonem i ciężką pracą w ogrodzie i nie tylko? Bezludna wyspa z białym piaseczkiem i słońcem od świtu do nocy, cisza, szum oceanu - chciałabym się także natychmiast przenieść w takie miejsce...
Nelu, super, że wróciłaś! Za miłe słowa dziękuję, ale po tym co zobaczyłam u Ciebie, to Tobie należą się same pochwały

później wpadnę do Twojego ogrodu...