Mój kawałek marzeń

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój kawałek marzeń

Post »

Jacku dziękuję Ci, że jesteś taki miły :lol: i , że podobają Ci się moje zdjęcia, ale co do efektywności ogrodu to jeszcze chyba kilka lat świetlnych zanim takim będzie można go nazwać ;:224 ;:224 ;:224 Pozdrawiam serdecznie!!!
Madziu witaj ;:196 Tak w pracy było bardzo ciężko ale dałam radę bo innego wyjścia nie było :uszy U mnie pogoda do d... więc majówka nie taka jak być powinna, ale niestety nie mamy na to wpływu... A Ty jak spędzasz ten czas??
Emko witaj serdecznie ;:196 A gdzie to się podziewałaś??? Mam nadzieję, że będziesz częściej zaglądać ;:196 Ten kwiatek to zwykły żonkil ;:333 Buziolki ;:196
Idę postudiować Wasze tereny :wit
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Byłam na urlopie od 20 kwietnia na działce. Mieliśmy dużo pracy. Wiadomo, porządki po zimie itd, ponadto wylewka w blaszaczku i schodki do domku i dokończenie ogrodzenia w sensie słupków, dokończenie malowania dachu itp. Co do wylewki i schodków to się udało a dokończenie ogrodzenia to tak w 3/4 części. Jeszcze kawałek został. A ze względów pogodowych o dokończeniu zabezpieczania dachu nie było absolutnie mowy. Miałam być do niedzieli ale już tak mnie męczyła ta pogoda że wróciłam wczoraj wieczorem do domu. Szkoda mi tych 2ch dni ale nic się tam nie dało robić. Ciągle padał deszcz. Jeszcze tak do środy było względnie. Tzn zimno ale bez deszczu. Mam wesele 1 czerwca, myślałam że się opalę..a tu nic. dwa tygodnie urlopu a z dwa dni słońca. W których siedziałam w domu i sprzątałam po zimie.
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Kurczę tyle trwała ta okropna zima a tutaj dalej taka beznadzieja, pewnie jak wrócimy do pracy będzie słońce i 30 stopni :evil: Ale z drugiej strony pomyślmy, że deszcz potrzebny ;:224 tak sobie można to tylko tłumaczyć :lol:
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no tak potrzebny, ale nadmiar też niedobry.Zła już jestem na tą pogodę ;:174
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Madzia ja też ;:173 ale od poniedziałku ma być ładnie ;:219 i będziesz zdrowa????

Troszkę kolorków:))

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Buziaczki dla Wszystkich odwiedzających mój kawałek marzeń ;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ojj jestem chyba jedyna na fo co nie ma tulipanów ;:145 Tak bym chciała podziwiać je też u siebie.. A tu dopiero za rok . Mądry Polak po szkodzie. Jak jest się nieprzytomnym to tak się potem ma. Że wszyscy mają tylko nie ja :D
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Madziu nie martw się, tylko musisz się sprężyć na jesień bo mi to zawsze przychodzi z trudem ale warto... ;:167 uwielbiam tulipany, to były pierwsze moje kwiaty na działce ;:167 Mam po prostu do nich sentyment ;:215 Na pocieszenie powiem Ci, że zaraz ich nie będzie bo kwitną króciutko ;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A konkretnie to w jakim miesiącu te tulipany się wkopuje?
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Madziu gdzie tylko chcesz ;:196 One rosną chyba w każdym miejscu, ja sadzę w koszyczkach, później lepiej mi się ich wyciąga ;:215
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko w jakim miesiącu :)
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Madziu mówią, że wrzesień to najlepszy miesiąc ale zdarzało się, że ja sadziłam je nawet w grudniu jak nie było mrozu :lol:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aha. Tak sobie myślę.. że po tych deszczach to ;:3 by się bardzo przydało. Roślinki by się migusiem zazieleniły. W mieście jakoś to szybciej idzie. Za oknem mam zielono a tam na działce pod lasem to wszystko z opóźnieniem. Nawet trawa jest ciemniejsza. No ale deszcz był.. temperatura jak trochę podrośnie i wyjdzie słonko to już myślę że będzie odpowiedni napęd.
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Od: 15 kwie 2010, o 11:12
Kontakt:

Post »

Szkoda że tak wyszło z tym maratonem ;:196 U Ciebie deszczu za dużo a u mnie sucho ;:219
Och te tulipanki ;:167 ;:167
Zapraszam do mojego ogródka
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Grażynko, szkoda, ale zdrowie ważniejsze, sama wiesz ;:196
Będą jeszcze okazje, żeby się sprawdzić w tym wymagającym dystansie i będziemy Cię równie mocno wspierać...
Mnie majówka mija nijako... pogoda cały czas płata figle - wczoraj np. cały dzień spędziłam na kanapie, bo lało :roll:
Dzisiaj miałam miły dzień - wizytę w szkółce i zakupy hortensjowe, potem odwiedziny sympatycznej forumki, a teraz z M. wróciliśmy z kolacji z wołowiną, szparagami i winem ;:173
Serdecznosci, A.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Grażynko nadrabiam tygodniowe zaległości na fo ;:219
Tulipanki cudne, ja też się zaopatrzyłam na jesień i migiem sadziłam i teraz cieszą mnie cudnymi kolorkami ;:108
I chyba kupię sobie migdałka ;:224
Miłego dnia ci życzę kochana ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”