Aniu, na tej rabacie różanej chyba nie da rady sadzić róż pnących - bo potrzebna byłaby podpora, a ta zasłaniałaby Ci widok - no chyba, ze tak chcesz...
Ja by w środku posadziła ze dwie parkowe - tak 1,40m - 1,60 m a wokoło rabatówki, a w pierwszym szeregu mozna posadzić okrywówki przeplatane np. lawenda, albo czym tam chcesz - i będzie bardzo różana rabata. A jak wybierzesz róże pachnące i długokwitnace - to
imwsz pisze:
Dodatkowo podaję sprzedawcę z All.... - flash500 - kupowałam od niego jesienią 2011 i tej feralnej zimy wszystkie u mnie przeżyły a u koleżanki, mieszkającej 30 km ode mnie 1 na 5 zamówionych. Niestety jest to sprzedawca którego sadzonki sprzedają się na tzw. pniu.
Aga kilka róż od bogdana.. też rośnie u mnie w ogrodzie.
Ja tez kupowałam róże u Flasha - mogę z czystym sumieniem polecić
a swój wątek zamknęłam - na zimę - bo w ogródku nic sie nie dzieje, to i pisac nie ma o czym - dzięki temu mogę buszować po Waszych ogródkach i poznawać nowe zajefajne Forumki, w sezonie kompletnie nie mam na to czasu - zresztą same sie przekonacie - jak przyjdzie sezon na zielone to gaduły przystopują i prędkość przyrastania wątków znacząco zmaleje