Moja działka 2
- semper
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka 2
Uważam tak Marysia.Nie możemy dopuścić, żeby rośliny lądowały w kompoście 

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jurku i taka odpowiedź mi się podoba
. Jak Ci się coś podoba to wpisuj na listę, a wyślę kiedy będziesz miał miejsce przygotowane.
Miłego dnia, chociaż pogoda niezbyt zachęcająca, w nocy padało, a teraz jest mocno zachmurzone.

Miłego dnia, chociaż pogoda niezbyt zachęcająca, w nocy padało, a teraz jest mocno zachmurzone.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
U mnie też padało do rana - to nieźle, ale teraz jest bardzo pochmurnie. Wczoraj wykopywałam dużą kępę irysów to sucho. Zaczynam przebudowę dużej rabaty. Niestety nie mam rarytasów do wydania, ale zawsze. Będą to irysy fioletowe cieniutkie i trochę grubsze (Lidziu jak Ci się podoba moje określenie gatunku?) Po jakimś czasie liliowiec rdzawy. Też go muszę eksmitować , bo rozrósł się bardzo i wypiera inne rośliny.
- slila1
Marysiu u mnie padało w nocy i przez całe przedpołudnie. Mimo to byłam na działce, posprzątałam trochę w altanie i pogrzebałam w doniczkach pod dachem. Na rabatach stała woda, tak mocno dolało.
Twój fioletowy irys cienki to na pewno syberyjski, a grubszy to może bródkowy.
Kilka wczorajszych zdjęć.
słonecznik
róża nn
zawilec japoński
ślazówka
tojad mocny
nachyłek wielkokwiatowy
floks
rudbekia
begonia
Twój fioletowy irys cienki to na pewno syberyjski, a grubszy to może bródkowy.
Kilka wczorajszych zdjęć.

- semper
Lidziu ty masz chyba wszystkie rośliny w ogrodzie.Właśnie miałem zapytać o floksy i proszę są.Gdzie ty to mieścisz?Poszukam jakiegoś kajecika i zacznę zapisywać, a potem wyślę tira.Jak już gdzieś pisałem na kompost powędrują kanny.Roboty z nimi dużo, a rosną marne i zajmują duży kawałek ogródka.No może zostawię za dwie.Wczoraj rozsadzałem piwonie.Z jednego krzaczora wyszło pięć.Może coś z tego będzie.Wczoraj u Marysi pisałem,że szykuję się upał.Niestety wszystko wróciło do normy.Popołudnie pochmurne.Pod wieczór zaczęło padać i jeszcze nie skończyło.Zauważyłem gnijące liście na niektórych rojnikach.
- slila1
Jurku tak tir byłby w sam raz, wreszcie byłoby trochę luzu, tym bardziej, że na jutro jestem umówiona z Grażynką. Jadę do niej z moją córką po nowe rośliny, które ona właśnie wykopała, prawdopodobnie floksy również.
- Maska
- Kontakt:
Lidziu czy Twój ogród jest z gumy czy piętrowy? Czy wiesz dlaczego tojad nie kwitnie; wsadziłam go w ubiegłym roku zakwitł , a w tym roku roślina urosła do góry, a kwiatów 0. Nie mam nachyłka.
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Pięknie i kolorowo, tak jak na pełnie lata przystało! Wygląda na to że deszcze się skończyły i to będzie piękny i słoneczny tydzień, przyda się szczególnie dla warzywnika 

- slila1
Marysiu dosadzam nowe rośliny, bo ostatnio trochę miejsca ma działce się zrobiło. Wydałam trochę roślin potrzebującym.
Gdzie rośnie Twój tojad, bo mój w cieniu i ładnie co roku kwitnie. Kiedyś rósł w pełnym słońcu i był biedny, niski i też słabo kwitł.
Nie masz nachyłka, no to będziesz miała.
Remi masz racje upały znów się zbliżają. Na razie ziemia jeszcze wilgotna, więc wszystko ładnie będzie rosło, później niestety będziemy podlewać.
A teraz dzisiejsze zdjęcia

lila nn
czarnuszka dasmaceńska
onętek siarkowy
malwa czarna lecznicza
cykoria podróżnik
liliowiec 'Kwanso'
groszek pachnący
sadziec purpurowy
słonecznik
róża pnąca

rozwar wielkokwiatowy
Gdzie rośnie Twój tojad, bo mój w cieniu i ładnie co roku kwitnie. Kiedyś rósł w pełnym słońcu i był biedny, niski i też słabo kwitł.
Nie masz nachyłka, no to będziesz miała.
Remi masz racje upały znów się zbliżają. Na razie ziemia jeszcze wilgotna, więc wszystko ładnie będzie rosło, później niestety będziemy podlewać.
A teraz dzisiejsze zdjęcia

- Maska
- Kontakt:
Lidziu mam dwie roślinki i rosną w pół na pół. I roślina rośnie bujnie ale zaglądam i nic na końcu nie zapowiada kwitnienia. Może się ukorzenia. Zobaczymy za rok. Piękny rozwar znam biały i niebieski, a nie taki i onętek siarkowy ciekawy!
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj chciało by się chciało mieć takie roślinki jak Ty.Szkoda że nie mieszkam w CIESZYNIE 

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Lidziu dziękuję za pamięć o mnie
. Rzeczywiście jak zaczęłaś pokazywać nam swoje kwiatuchy, to miałam wrażenie, że nigdy nie skończysz, tyle tego masz. Ogród z gumy, to najtrafniejsze określenie.
Miejsca CI u mnie dostatek, więc może podeślę do Ciebie tira i zapakujesz to czego nie chcesz, a ja ci innego surowca na kompost zawiozę w zamian

Miejsca CI u mnie dostatek, więc może podeślę do Ciebie tira i zapakujesz to czego nie chcesz, a ja ci innego surowca na kompost zawiozę w zamian
- slila1
Marysiu ten rozwar kupiłam jako biały. Mam go już kilkanaście lat.
Onętek siarkowy mam po raz pierwszy. Spróbuję zebrać z niego nasiona.
Irenko zawsze mogę Ci coś z moich roślin wysłać, tylko napisz co Cię interesuje.
Marzenko z tym tirem, to niezły pomysł.
Paczkę z roślinami niedługo do Ciebie poślę, tylko czekam aż szanowny ZUS prześle mi na konto emeryturę, bo pieniążki niebezpiecznie się kończą. U nas znów żywność poszła w górę, Czy u Was też ciągle podnoszą ceny?
Na rozweselenie trochę kolorów

Onętek siarkowy mam po raz pierwszy. Spróbuję zebrać z niego nasiona.
Irenko zawsze mogę Ci coś z moich roślin wysłać, tylko napisz co Cię interesuje.
Marzenko z tym tirem, to niezły pomysł.
Paczkę z roślinami niedługo do Ciebie poślę, tylko czekam aż szanowny ZUS prześle mi na konto emeryturę, bo pieniążki niebezpiecznie się kończą. U nas znów żywność poszła w górę, Czy u Was też ciągle podnoszą ceny?
Na rozweselenie trochę kolorów

- semper
Kiedyś Marysia pytała jak wygląda słonecznik ogórkolistny.To ten pod sadżcem.Nie wiem dlaczego Moje nie powschodziły.
- Maska
- Kontakt:
Piękny! i ten i tamte i wszystkie.
Lidziu o co to za kwiatuszki koło jukki na dole?
Lidziu o co to za kwiatuszki koło jukki na dole?