Ogródek AGNESS cz. 11
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 11
Moje 2 żurawki zmarzły na amen i nic nie odbija ale hosty się rozrastaja i będzie dobrze trzeba by było mieć worek pieniędzy żeby obkupic wszystko co zmarzło 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agusiu w swoim wątku w 2010 roku piszesz o białej lilii orientalnej Alma Ata. Właśnie ją kupiłam i chciałabym przed posadzeniem dowiedzieć się czegoś na temat jej wymagań. Czy znajdziesz dla mnie chwilkę?
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jagódko Twoje żurawki też nabiorą wigoru i pięknie się rozrosną
A imionka żurawek po kolei to 1- Electric Lime, 2- Plum Royale, 3- Southern Comfort, 4- Marmalade i przedostatnia- Brass Lantern .
Bożenko to tylko tak się wydaje, bo naprawdę wiele roślinek straciłam . Trójsklepka też nie wygląda najlepiej, jest jeden kiełek taki około 2 cm....wcale nie rośnie...mam nadzieję, ze jednak się ruszy....
Halinko bardzo miłe jest to co piszesz, dziękuję
Roślinki szybciutko się rozrastają, więc niedługo zrobi się u Ciebie gęsto
Prawdą jest to, ze je dosyć blisko siebie sadzę, ale to dlatego, ze mam niewiele miejsca,a mnóstwo roślinek mi się podoba i wszystkie je chce mieć
....a później biegam z nożycami i sekatorem.....w sobotę podcinałam właśnie płożące iglaczki, bo zagłuszały sąsiadujące z nimi byliny.....ale gałązki nie zmarnowały się, bo zrobiłam kilka wiązanek na cmentarz
Mariolu żurawki to wspaniałe roślinki, nie tylko bardzo wytrzymałe, ale i jeśli nie są w najlepszym stanie to pięknie i szybko regenerują się
Warto mieć je w ogrodzie, bo są prawdziwą ozdobą przez cały rok
Elu to odkupywanie warto rozłożyć na dłuższy czas, to i większa przyjemność i nie takim ciężar dla kieszeni
Lideczko nie kojarzę tej lilijki, możesz mi wrzucić linka do rozmowy o niej....naprawdę kompletnie nie pamiętam, żebym taką miała
Coś zielonego dla odmiany

i iryskowo- kolorowo

Bożenko to tylko tak się wydaje, bo naprawdę wiele roślinek straciłam . Trójsklepka też nie wygląda najlepiej, jest jeden kiełek taki około 2 cm....wcale nie rośnie...mam nadzieję, ze jednak się ruszy....
Halinko bardzo miłe jest to co piszesz, dziękuję

Mariolu żurawki to wspaniałe roślinki, nie tylko bardzo wytrzymałe, ale i jeśli nie są w najlepszym stanie to pięknie i szybko regenerują się

Elu to odkupywanie warto rozłożyć na dłuższy czas, to i większa przyjemność i nie takim ciężar dla kieszeni

Lideczko nie kojarzę tej lilijki, możesz mi wrzucić linka do rozmowy o niej....naprawdę kompletnie nie pamiętam, żebym taką miała

Coś zielonego dla odmiany

i iryskowo- kolorowo

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Jakie piękne te hosty, bardzo mi sie podoba w sąsiedztwie piuropusznika 

- grazka24
- Od: 19 maja 2010, o 13:21
Agness nie mów ,że to tegoroczne irysy?, bo nie uwierzę.Zaczarowałaś czy co.U mnie dopiero trzy pąki a zeszłej wiosny było z 15 a u Ciebie w pełnym rozkwicie tyle kwiatów.Przepiękne.Uwielbiam irysy i peonie.
Skalniaki tak kolorowe aż w oczach się mieni, kwitnące "poduchy" wyglądają niezwykle dekoracyjnie. Wszystko wyrośnięte, dorodne a najlepszym przykładem są żurawki, wyglądają tak doskonale jak gdyby zimy u ciebie nie było. Zawsze zachwycam się twoim ogrodem. 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Madziu bardzo lubię moment, kiedy hosty nie są jeszcze do końca rozwinięte...takie świeżutkie śliczne skrzydełka
Grażynko jak najbardziej tegoroczne, już nawet 2 kępki przekwitły
Ja również bardzo lubię irysy....a te niskie odmiany szczególnie, piwonie również, niestety sadzone w zeszłym roku nie przetrwały zimy....a sadziłam moją wymarzoną białą....aż płakać się chce.....
Irenko a ja Twoim
Wiosna u mnie jest faktycznie bardzo kolorowa, później latem już jest bardziej zielono
Żurawki ostatnią zimę przetrwały nie najlepiej....większość miała obcinane wszystkie liście, do gołych łodyżek, ale szybciutko i pięknie odrastają 

Grażynko jak najbardziej tegoroczne, już nawet 2 kępki przekwitły

Irenko a ja Twoim

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Aga, piękne nasycone barwy wiosny
Poduszki kwiatów, soczysty trawnik, wspaniałe kolory i faktury liści - super jest u Ciebie
Skoro mazus ma się dobrze u mnie, to i do Ciebie powróci
(już zapisałem)

Skoro mazus ma się dobrze u mnie, to i do Ciebie powróci

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Agusiu masz rację Hosty w trakcie rozwijania są piękne, masz rację no nie da się odbudować wszystkiego w jeden rok to wiem bo kieszeń cienka 

Pozdrawiam, Ela
Znalazłam u ciebie to czego szukałam- hosty i żurawki. nacieszyłam oczy i pięknie dziękuje. dobranocka! 

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Agnieszko
jestem pod wrażeniem Twoich host 

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Aguś, jak zwykle piękne zdjęcia
Co to za irysy już kwitną? Ja mam tylko syberyjskie i luizjańskie, jeszcze nawet nie mają pąków
Pozdrawiam Cię serdecznie

Co to za irysy już kwitną? Ja mam tylko syberyjskie i luizjańskie, jeszcze nawet nie mają pąków

Pozdrawiam Cię serdecznie

- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne widoki... hosty wyjątkowo ucieszyły moje oczy 

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Bardzo szybko u Ciebie wyszły hosty ogrone i piękne kępy. I irysy przekwitły? Moje dopiero liście wypuściły i pąków kwiatowych nawet nie widać.
Pięknie masz.
Pięknie masz.

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aguś przypominam się o nasionka sasanek, jeżeli oczywiście będziesz miała.
Żuraweczki pięknie Ci przetrwały zimę, u mnie też coraz ładniejsze, jedna mi wypadła.
Żuraweczki pięknie Ci przetrwały zimę, u mnie też coraz ładniejsze, jedna mi wypadła.