Ogród Linety
- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Linety
Linetko, lilie w pięknym kolorze. Już widzę te umorusane, wąchające noski
.

"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękna ta piwonia.
Pierwsza lilia bardzo cieszy bo to taki zwiastun lata, słońca i mnóstwa kwiatów.
Popadało, roślinki odżyją i będzie pięknie.
Pierwsza lilia bardzo cieszy bo to taki zwiastun lata, słońca i mnóstwa kwiatów.
Popadało, roślinki odżyją i będzie pięknie.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- lora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
..moje lilie tez zakwitły te co w domu były...
śliczny kolor lilii

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Piękna niespodzianka a i piwonie śliczne. Bardzo lubię te kwiaty. W moim zimnym ogrodzie rozwiną się w pełni dopiero chyba za tydzień.
- Ela SZ
- 200p
- Od: 12 sie 2011, o 13:57
O jej Linetko,lilie Ci zakwitły?
jest śliczna
trzymałaś ją może w domu wcześniej?

-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
A u mnie jutro będzie liliowiec
[no chyba już nie będzie przymrozku
]

- jolcia1212
- 500p
- Od: 8 gru 2009, o 21:45

Zakochałam się w Twojej hortensji pnącej. Cudo. Ile ma lat? Na jakiej wystawie rośnie? Moja jest mała, mam ją drugi sezon i już ma dwa kwiatki.
Przepraszam Was gorąco za moje milczenie, ale nawaliło mi się roboty. Za kilka dni powinno się trochę uspokoić, mam nadzieję. 
Lilie były podpędzone w domu, w piwnicy. Zimowały tam, a gdy zrobiło się cieplej, strzeliły do góry, tak że wysadziłam je już dosyć spore. Dlatego tak wcześnie zakwitły.
A hortensja pnąca może mieć około 10-12 lat, dlatego jest taka okazała. Rośnie przy schodach wejściowych, na rogu północno-zachodnim. Pachnie moim zdaniem bardzo ładnie, ale niektórzy członkowie rodziny się krzywią, nie każdemu ten zapach odpowiada, a jest bardzo intensywny, szczególnie w ciepłe dni.

Lilie były podpędzone w domu, w piwnicy. Zimowały tam, a gdy zrobiło się cieplej, strzeliły do góry, tak że wysadziłam je już dosyć spore. Dlatego tak wcześnie zakwitły.
A hortensja pnąca może mieć około 10-12 lat, dlatego jest taka okazała. Rośnie przy schodach wejściowych, na rogu północno-zachodnim. Pachnie moim zdaniem bardzo ładnie, ale niektórzy członkowie rodziny się krzywią, nie każdemu ten zapach odpowiada, a jest bardzo intensywny, szczególnie w ciepłe dni.
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Tylko się przy tej robocie nie przemęczaj. Lilia śliczna, taki ciekawy kolor.
życzę.

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Witaj deszcz pada a ja dzis odwiedzam ogródki i lista chciejstw zaczyna rosnąć 

- Dyshia
- 1000p
- Od: 17 lut 2010, o 12:19
Linetko, lilia śliczna, masz więcej?
U mnie w tym roku niestety ani jednej... Zapomniałam kupić. 

Dzisiaj od rana chodzę po ogródku i pstrykam. Muszę się nacieszyć, bo ostatnio ciągle siedzę w pracy albo nad pracą, nawet jeśli w domu. Rozkwitła mi już jedna z dwóch uratowanych przed królikiem ostróżek i jest niebieska, tak jak chciałam. Lilie kwitną w najlepsze, na rabacie zrobiło się krwiście czerwono. Proszę Was o pomoc: kupiłam roślinkę, która miała napis Alpine mix, ale domyślam się, że to może być delosperma. Zobaczcie, proszę, zrobiłam jej zdjęcie. Czy dobrze przypuszczam?

Uploaded with ImageShack.us

- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Myślę,że to delosperma Cooperi , chociaż kwiatkami przypomina Carpobrotusa, ale tych nie ma u nas w sprzedaży. Moja kwitła w ubiegłym roku i miała taki sam kolor, tylko płatki kwiatków cieńsze i inny środek. Ale delosperm w tym kolorze jest mnóstwo odmian. Zajrzyj na stronę http://healthyhomegardening.com/Plant.php?pid=1198 i http://www.fuchsiahybrida.pl/rozwin/Delosperma i porównaj. Myślę , że to będzie to Delosperma Cooperi Table Mountain .
Maria motyczką dziabnięta
O, dziękuję, Marysiu. Widzę, że za wcześnie zrobiłam jej zdjęcie tego ranka, bo gdy przygrzało słoneczko, wygląda tak:

Ale cudowne lilie. I chyba dojrzałam hortensję w różowym kolorze?
Te róże i czerwienie to dość intensywne zestawienie, fajnie kontrastuje tam ostróżka.
Te róże i czerwienie to dość intensywne zestawienie, fajnie kontrastuje tam ostróżka.