KaRo pisze:Moniko

nadrobiłam dziś zaległości w Twoim wątku.
Prawdę mówiąc wiedziałam,czego mogę się tu spodziewać

więc moja radość tym większa,że naładowałam się na zaś,czuje sie rewelacyjnie jak zawsze po wizycie u Ciebie.
Twoje zakątki już dziś są niesamowite... prawda,jak miło móc wyjśc raniutko kiedy wszyscy jeszcze spią na taras czy do ogrodu?
Całkiem niedawno pisałyśmy o tym(3 lata temu?),kiedy czekałaś na taki moment a teraz już możesz czuć się usatysfakcjonowana.
Masz przepiekny ogród i to już wiesz,teraz właściwie pozostało Ci dopieszczanie tego co stworzyłaś i systematyczne powiększanie rabat
Bo nie wątpię,że z czasem,kiedyś i Tobie zabraknie miejsca na nowe rośliny,które zawojują Tobą.
Jest ich jeszcze cała masa.
Sałata pod cisami,trawnik wykoszony ekstrawagancko z konieczności

to również miłe akcenty wynikające z posiadania własnego ogrodu.
Tym nie mniej czekam na czerwiec,na różany spektakl w najpiękniejszym wydaniu.

Krysiu, dziękuję za miłe słowa pod adresem ogrodu. To bardzo motywuje

Masz rację - możliwość spaceru po ogrodzie tuż po wyjściu z łóżka jest nieoceniona
A róże...? Myślę, że jak przyjdą znów takie upalne dni jak tydzień temu, a po nich deszcz, to wszystko szybko zakwitnie. Zaczęły się już zawiązywać pąki, a to znaczy, że teraz potrzebne słoneczko

Sporo niestety nie przetrwało, kilka ledwie zipie, ale może jeszcze odbiją - wciąż daję im szansę.
Najbardziej żal mi dwóch Pastelli
Całe szczęście, że gdy już jakaś się sprawdzi, to mam w zwyczaju kupować kilka szt. z odmiany, więc będę się musiała pocieszyć pozostałymi Pastelkami
Teraz czeka mnie jeszcze wielkie pielenie. Nie wiem skąd, ale nasiało mi się masę maków

Muszę powyrywać zanim zakwitną, a jest tego po prostu zatrzęsienie
-- Wt 15 maja 2012 06:07 --
robaczek_Poznan pisze:Monia
Kompozycje w donicach pomysłowe - biel jest taka elegancka....a u Ciebie prawdziwy Wersal z tą rabatą kulistą przed domem, kulkowymi bukszpanami i kolumnami przed domem

Trzymasz fajny styl i ogród prezentuje się coraz piękniej

nowa rabatka też nabiera kształtu, już wygląda bardzo fajnie

Masz też olsniewającą kolekcję bzów, a ten głóg...
Miłego dnia

Tak,
Kasiu, lubię białe kwiaty - nie tylko w donicach, ale i do wazonu. Już nie mogę się doczekać na mieczyki

Póki co w domu muszę się zadowolić tulipanami i margaretkami.
Bardzo się cieszę z głogu - to piekne drzewko. Podziwiam też większe okazy w miejcowych ogrodach - są naprawdę śliczne