Ewek więcej , ale one mają mrozić. Choć czasami robią nam ,,przechlapane'' święta.
Nawet szczypiorek u Ciebie większy. Rh. w landrynkowym różu . Jak ja to lubię.
Ja nie jestem przekonana do koloru Rh, ale jest jaki jest - miał być biały.
Bergenie moje zdecydowanie dużo większe i wszystkie kwitną, ale nie powyciągały kwiatów w górę tylko pochowały pod liście
Tak to bywa z wiarygodnością szkółek. Więcej pomyłek mam w krzewach niż trafionych zakupów. Mam też taką bergenię jak Twoja i także kwiaty ,pod pachę ''' schowała
Bergenie są u mnie parę lat ale pierwszy raz tak pochowały się .
Zawsze były wyniosłe i całkiem wysokie kwiaty.
A z zakupami to i u mnie nie pierwszy raz pomyłka.
Szkoda, że sprzedawcy tak podchodzą do tego, bo człowiek zniechęca się i już nie wiadomo gdzie kupować.
u mnie bergenie również z kwiatami pod pachami
magnolie gwieździstą mam posadzoną w zeszłym roku, miała nawet dwa pączki, co mnie niezmiernie ucieszyło, ale niestety mróz zrobił swoje
Młodziutka Twoja magnolia Aniu, dlatego nie udało jej się zachować pąków.
Najgorsze są te przymrozki wiosenne dla młodych magnolii bo magnolia budzi się a tu bach ujemne temperatury.
Może na drugi rok będzie lepiej. Przecież będzie rok starsza
może i choroba, ale jak mam takie obeznanie o chorobach jak ,,byk o gwiazdach,, nie mam pojęcia , jak w tym roku będzie to samo to się dopytam tu na forum
U mnie nie, bo ona lisciasta juz byla jak w maju przylozylo i po dwoch dniach jej tak liscie powykrecalo, to je pozrywalam ale nastepne wypuszczala takie same. Dopiero pod koniec lata zaczela normalne liscie puszczac.
Aniu, ja nie pomogę, bo też mam takie pojęcie.
Dzisiaj czytałam sporo o Rh na forum, bo liście takie dziwne porobiły mi się po zimie.
Chyba nic im nie jest, po zimie tak zachowały się. Ale wieczorem będę czytała więcej.
U kogoś czytałam o opryskach miedzianem, ale nie wiem co i jak.
Julka, widocznie tak przeżyła przenosiny.
A może Wy wiecie co z tym miedzianem mam zrobić na Rh?