moje spełnione marzenie Małgocha 1960
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: moje spełnione marzenie Małgocha 1960
Byłam dziś u swojego byłego szefa-też jeszcze nic nie sprowadził bo mrozy...ale w połowie marca już będzie full wybór.Kiedy planujesz swoje kanny wsadzić do doniczek?
Gosiu zakupy się udały. Jak się stanie przed regałami to samo w koszyki wpada. Twój ogród duży pomieścisz jeszcze dużo więcej. Wykiełkować to nasiona potrafią, ale żeby nie padły później to inna sprawa. Ja oglądałam torebki z cannami i daliami to nie mogę wyjść z podziwu. Takie malutkie opakowania, moje to do wiadra się nie mieszczą, i bulw nie czuje pod palcami, co z nich wyrośnie. Czytam, że Ty już sadzisz begonie to ja też pewnie powinnam. W ubiegłym roku wsadzałam późno.
Pozdrawiam Krystyna
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Marzenko,te odmianowe kanny mam już w doniczkach,zwykłe wsadzę od razu do ziemi.
Krysiu,begonie mam już posadzone,niektóre pokazują łebki.One potrzebują dużo czasu do zaaklimatyzowania sie,tak prędko nie wychodzą.
Krysiu,begonie mam już posadzone,niektóre pokazują łebki.One potrzebują dużo czasu do zaaklimatyzowania sie,tak prędko nie wychodzą.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu , nie wiem czy sprzedadzą , ale tutaj mają.malgocha1960 pisze:Tadziu,jak byś gdzieś nadstawił ucho i usłyszał,że ktoś ma na sprzedanie to krzyknij,ja na pewno usłyszę.

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=31&t=44153&start=924
- damapi
- 500p
- Od: 15 gru 2008, o 09:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rany, Małgosiu ale pędzisz z wątkiem ! jeden dzień mnie nie było a tu tyle wiadomości
zaszalałaś z zakupami
, ale będzie zdjęć do oglądania 

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Gosiu czytałam ,że nakupiłaś nasionek-mnie w zeszłym roku z jednorocznych do gruntu tylko gipsówka wyszła. Już cos posiałaś?
- malgocha1960
Tadziu,dziękuję za informację.
Danusiu,bedziemy oglądać jak bedzie przez co wysyłac.
Ewa,posiałam,ale efektów nie widać żadnych,wolę do gruntu siać.
Danusiu,bedziemy oglądać jak bedzie przez co wysyłac.
Ewa,posiałam,ale efektów nie widać żadnych,wolę do gruntu siać.
- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Gosiu zaszalałaś oj zaszalałaś a ja myślałam że jestem szaloną kobietą ale Ty mnie przebijasz o głowę
ja też już część wysiałam a jeszcze sporo pozostało ale te pozostałości idą już prosto do gruntu bo miejsca dla nich nie będzie
ale Ja już wchodząc do ogrodniczego na nasiona nie zerkam bo zawsze by mi się coś spodobało
Gosiu a begonie w jakiej cenie były nie pamiętasz może
miłego popołudnia

Gosiu a begonie w jakiej cenie były nie pamiętasz może

miłego popołudnia

- malgocha1960
Bonia,a co masz juą posiane?
Begonie,o ile pamiętam były po 13 zł za 3 cebule,uważałam ,że to drogo,bo w ubiegłym roku 3,50 kosztowała najdroższa cebula u nas w ogrodniczym.
Begonie,o ile pamiętam były po 13 zł za 3 cebule,uważałam ,że to drogo,bo w ubiegłym roku 3,50 kosztowała najdroższa cebula u nas w ogrodniczym.
- lojka 63
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Z tymi cenami to już nie wiadomo co myśleć u nas na wiosnę za krzaczek begonii chcieli4-5 zł. a teraz kupiłam po 3zł. za cebulkę ciekawe ile zechcą w lecie za rozrośniętą chyba ze 6zł. pelargonie mi padły trzeba będzie kupić na wiosnę ,z sianych to na razie trzyma się omieg ,troszeczkę wyszło trawki pompasowej,zaczyna się pokazywać Ratibida i Dziewięćsił.Teraz przydałoby się troszkę więcej słoneczka a jak siejecie maki wprost do gruntu bo w tamtym roku mi nie wzeszły.
- E@K66
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Witaj Małgosiu,oglądałam przed chwilą na DOMO program ogrodniczy w którym poznałam fajne byliny.
Jestem ciekawa czy masz którąś z nich i możesz mi coś na ich temat powiedzieć : pszonak ,penstemon ,kłosowiec ?
Jestem ciekawa czy masz którąś z nich i możesz mi coś na ich temat powiedzieć : pszonak ,penstemon ,kłosowiec ?
- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
oj rzeczywiście cena wysoka
Gosiu posiałam już lobelię, werbenę, szałwię błyszczącą, koleusy, rącznika, gazanię, niecierpki, trochę ziół (bazylię, oregano,tymianek, pietruszkę, koperek)i pomidorki koktajlowe a duża masa paczuszek czeka na ciepełko i wysiew na dworze 

- kamcia
- 500p
- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
a ja myślę nad zrobieniem u siebie w ogródku jakiegoś małego rozsadnika, posiałabym tam nasionka, może lepiej by rosły niż w domu 

Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- malgocha1960
Jolu,u nas w sezonie begonie z pąkami z siewu zawsze są po 5 zł za sadzonkę,ale ja wolę kupić cebule i podpędzić sobie i mam na wiele lat,nie musze kupować co roku.
Ewa,pierwszy raz słyszę nazwy takich roślin,ale moja przygoda z roslinami to dopiero 2 lata,muszę jeszcze dużo się nauczyć.
Bonia,bardzo dużo posiałąs,ja nie mam parapetów tyle.Ziół i warzyw nie sieję .
Kamcia,mnie jest szkoda kawałka ziemi na coś innego niż kwiaty.
Dorotko,jak zwykle nie mam pojecia co to jest penstemon,zaraz poczytam.
Ewa,pierwszy raz słyszę nazwy takich roślin,ale moja przygoda z roslinami to dopiero 2 lata,muszę jeszcze dużo się nauczyć.
Bonia,bardzo dużo posiałąs,ja nie mam parapetów tyle.Ziół i warzyw nie sieję .
Kamcia,mnie jest szkoda kawałka ziemi na coś innego niż kwiaty.
Dorotko,jak zwykle nie mam pojecia co to jest penstemon,zaraz poczytam.