Ogródek Gosi cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 6

Post »

Józek, co znaczy ten wielokropek? :?

Marzenko, ja muchy nie skrzywdzę. Złe powiedzenie. :roll:
Jestem łagodna jak owieczka (nie powiem przeciez baranek).
Nie umiem byc asertywna :D

Gosiu
, Flesz pasuje do tego ogrodu jak żaden inny pies. Jest boski.
Ja też lubię kamienne wykończenia. Gdybym mogła pozwolić sobie na nie wsadziłabym je wszędzie. A tak kamienia przybywa powoli, ale sukcesywnie. Na nowej rabacie tez chciałbym umieścić kilka sztuk.
Gosiu, czyli Ty się zachowujesz odwrotnie niż każda z nas. Jak m. nie ma wtedy szalejemy. Jak chcesz zaoszczędzić nie możesz brać go ze sobą :;230

Gosia, no nie wiem :roll:
Chyba bardziej szpilki.
Chyba, że myslisz, że futerko zadziała :;230
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A niech wie, że ma żonę - ogrodniczkę ;:224 :;230

Ale pamiętaj: tylko kalosze!
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Gosiu śliczne widoczki ;:138 ;:138 , już czas na wiosnę ;:108
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Gosia, to coś ze mną nie tak :;230
M muszę brać na większe zakupy, w roli kierowcy i tragarza :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa, ja też nie mogę doczekać się takich widoków, a najbardziej czekam na nowości. Jak sobie u mnie poradzą, jak będa wyglądały?
No i czy będę miała jeszcze miejsce na nowe :;230

Gosia, on sobie zdaje sprawę. ;:108
Tylko nie może się z tym pogodzić :;230
No, ale może wypróbuję. ;:224

Maju, miło, że jesteś.

Gosia, no tak jakby :wink:
Musisz zabierać m, bo z nim więcej zakupów robisz. Wtedy tragarz wskazany.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Gosia własciwie to w tym miesiącu już na dobre zaczniemy wypatrywać takich widoczków...tylko najpierw trzeba straty zimowe zinwentaryzować ;:223
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mam nadzieje, ze tych strat zimowych nie bedzie za duzo. Musze jednak przesadzic swoja laurowisnie, bo z jednej strony gdzie wiatr zawiewa liscie zbrazowialy z drugiej nie - czyli wytrzymuje bez problemu bez okrycia, tylko trzeba ja gdzies pod mate wiklinowa zeby jej nie wialo.
Ladne to ostatnie zdjecie i jak ja tawulek nie za bardzo, tak w tej zielonej kompozycji wygladaja niczego sobie 8-)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ja to powiem szczerze, ze jeszcze nawet nie wychodzę do ogrodu.......bo aż się boję co w nim zastanę :roll: Już przez okno widzę, że wielkokwiatowe Rh mają bardzo kiepskie zbrązowiałe liście. z kwitnienia na pewno nic nie będzie.....na szczęście pozostałe są ok. Widoczne z okna ciemierniki też mają paskudne brązowe liście, pewnie powtórzy się sytuacja z zeszłego roku, ze nie będę kwitły ;:223
Gosiu zdradź mi proszę imię lilii :D
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Agnieszko, wszystkie młode RH pomarzły, przycięłam po połowie gałązek , trzeba ratować, stare , 10 letnie mają się dobrze, ciemierniki też przycięłam, ale już widać paczki nowych liści, w zeszłym roku też tak było a zakwitły, ale kwitły te stare, nowe chyba potrzebują trochę czasu do kwitnienia. A z tego co pamiętam to Twoje raczej młode są???
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iguś moje ciemierniki faktycznie są młodziutkie, większości to dopiero 2 zima....pierwszą bardzo kiepsko zniosły.....przemarzły i zakwitły tylko 2....zobaczymy co będzie teraz.....
Szkoda Twoich rododendronów ....u mnie te starsze też widzę, że ok, ale sadzone w zeszłym roku wielkokwiatowe w kiepskim stanie :?
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Buciki pierwsza klasa ja to tak ujmę zależy co kto ma za oknem więc są jeszcze na czasie :tan
Wspominajki kwiatowe piękne ale i ta rabatka nieźle obsadzona .... pomizjaj psinkę niech i on coś ma :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, jak na razie nie mogę ocenic strat. Liczę na to, że przetrwało wszystko. Penie bedzie cięcie tuż przy ziemi niektórych róż, ale poza tym chyba wszystko jest w porządku.

Jula, czasem tak jest. Wybierzesz jakies miejsce, wszystko gra pod względem wizualnym, ale po jakimś czasie się okazuje, że rosliny, które tam rosną nie znoszą tego stanowiska. Niestety ja popełniam ciągle jakies błedy, stąd ciągłe przesadzanie.
Ta rabata jest chyba jedną z najspokojniejszych w moim ogrodzie. Ciągle coś kwitnie, ale bez szaleństw. Ja uwielbiam tawułki. Szkoda, że one u mnie nie chca za bardzo rosnąć. Jest za sucho. Tylko na tej rabacie jest inna ziemia, trochę lepsza, dlatego ona pieknie wygląda.

Aguś, ja byłam tylko zobaczyć mniej więcej jak to wygląda. Mój nowy rh tez jest brazowy. Nie to, że zamarzł, ale niektóre liście ma brązowe. Mimo, że był osłonięty. Pozostałe wyglądają w porządku.
Niestety na razie nie jestem wstanie ustalić nazwy lilii. Postaram się, nie mogę znaleźć katalogu, z którego ja zamawiałam.

Iguś, pocieszyłas mnie z tymi rh. Pączki widziałam, ze są ok, tylko te liście. Nie wiem dlaczego zbrązowały. Nigdy nie miałam takiego zjawiska u siebie nawet na młodych rh. Już cięłaś? ja nawet nie zaczęłam wyrzucania starych roślin.

Beatko, rano u nas było ok, więc nie zdecydowałam się na wyjście w kaloszach. Z drugiej strony mam nadzieję, że będę musiała je wykorzystać dopiero na jesieni :D
Psisko pomyziane. :D
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Gosiu, to najprawdopodobniej lilia Red Dutch. :D
Jakbyś chciała jakieś lilijki, to zapraszam. Mam małe co nieco do sprzedaży. :wink:
Nie przejmuj się, ja też nie nadążam bywać. :D A teraz kiedy mam trochę pakowania, to już w ogóle. Nie wiem kiedy nadrobię, bo zaraz do ogródka trzeba lecieć. ;:138
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Tawułki uwielbiam, a Twoja to ładny egzemplarz :D Różaneczniki zostawiłam pierwszy raz bez okrycia i wyglądają zaskakująco dobrze. Mrozy sięgały -31 :( Przesadziłam je jesienią w cień rzucany przez dom. Żałuję, że tak późno.
Buro dziś i wieje, nie wyjdę do ogrodu :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Ale sobie fajne kaloszki sprawilaś. Nie widziałam takich z futerkiem :D Czadowe są ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”