Stefanku Dzwoneczek w ogródku ale niestety już bez kwiatków.
Aluniu, Justynko Dzięki

Nolinko skrzydłokwiat to mnie zadziwił niedawno miał kwiaty a tu znów
trzy żagielki a grudnik ma więcej pąków niż zimą.
Basiu Ja też się cieszę ze skrzydłokwiatowych kwiatuszków bo mój poprzedni ,którego miałam kilkanaście lat temu to szybko poszedł do

Elciu dziękuję za pochwały.
Jolu oj wredna z niej małpa, wredna ale już nie wchodzi na parapet. Zabezpieczyłam z dwóch stron i dostała zakaz wchodzenia

Jeśli chodzi o begonie to przekonałam się do tych kwiatków i fajnie, że mam teraz dwie

Dzwoneczki też mam w ogródku, kupowałam dwa lata temu przecenkowe po 2 zł w Obi .Chyba potraktowali je jak jednoroczne bo nie były w złym stanie a bardzo tanie. Po zimie super się rozrosły i długo kwitły. Ciekawa jestem jak Twój?
Niedawno pożegnałam storczyka Białasa. Niestety albo go przelałam albo zmarzł. A oprócz tego miał białawy nalot na liściach i bałam się o inne kwiatki. Trudno ale będzie miejsce na nowego.
Teraz więcej czasu poświęcam ogródkowi i rzadko zaglądam na FO. Zamówiłam róże, kupiłam surfinie, petunie ,Rh,azalię i oczywiście powiększyłam kolekcję moich ukochanych żurawek bo wszystkie dzielnie zniosły zimę. Jak pogoda się poprawi bo ostatnio deszczowo u nas , to zrobie kilka fotek ogrodowych .
Kilka aktualnych fotek domowych
Stefanotis złapał się hoji tricolorki i chyba mu się spodobało bo zaczął szybko przyrastać a także szykuje spore kwitnienie

Storczykowo

Dendrobium nobile zakwitło ale słabiutko

A grudnik to sobie nadal kwitnie?.szalony jakiś