Ogródek KLEO
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek KLEO
Jak wrócisz z wyjazdowego weekendu to pokaż zdjęcia z Hortulusa. Miłego wypoczynku! 

Witajcie kochani - nie było mnie cztery dni, a po powrocie zastałam w ogrodzie busz! Po tych deszczach strasznie szybko wszystko urosło. Trawniki znów do koszenia.
Simbi - Ty się tak pod moje nożyce nie wciskaj, bo możesz nie być zadowolona, fryzjer ze mnie byle jaki. A wiąz wyszedł tak ładnie tylko przez przypadek. Zdjęcia oczka będą, jak tylko wrócę do domu z pracy to pstryknę.
Jola - faktycznie to ten klonik, drugi to Vitifolium, a trzeci nn.
Gosia - jas też uważam, że kloniki są piękne.
Remi - tak jak obiecałam umieszczam fotki z Hortulusa.

Simbi - Ty się tak pod moje nożyce nie wciskaj, bo możesz nie być zadowolona, fryzjer ze mnie byle jaki. A wiąz wyszedł tak ładnie tylko przez przypadek. Zdjęcia oczka będą, jak tylko wrócę do domu z pracy to pstryknę.
Jola - faktycznie to ten klonik, drugi to Vitifolium, a trzeci nn.
Gosia - jas też uważam, że kloniki są piękne.
Remi - tak jak obiecałam umieszczam fotki z Hortulusa.

- imer
- 1000p
- Kontakt:
Ależ tam pięknie!
A ten fotel-ławeczka na ostatnim zdjęciu to mnie powalił!
A ten fotel-ławeczka na ostatnim zdjęciu to mnie powalił!

Faktycznie ogrody są piękne, niestety, gdyby nie ta zima byłby jeszcze ładniejsze. Szkoda, że róże jeszcze nie kwitły, wtedy jest najpiękniej. Ogród podzielony jest na różne części, jest na przykład ogród żółto-niebieski, różowy, ogród zapachów itp. Warto pojechać.
Przy okazji nabyłam kilka cennych bylinek. Piękną odmianę szałwii, werbenę patagońską, agastache o żółtych liściach, ciekawą kocimiętkę i wilczomlecza.
A teraz kilka fotek z mojego tym razem ogrodu.

Przy okazji nabyłam kilka cennych bylinek. Piękną odmianę szałwii, werbenę patagońską, agastache o żółtych liściach, ciekawą kocimiętkę i wilczomlecza.
A teraz kilka fotek z mojego tym razem ogrodu.

- Lukrecja
- 1000p
- Od: 31 maja 2009, o 07:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Rabata z bylinami zniewalająca! Co to za cudo na 4 zdjęciu takie wysokie niebieski? Perovskia? jakoś nie bardzo mogę dojrzeć
Gdzie jest ten ładny ogród ze zdjęć wyjazdowych, bo ja gapa jakoś nie doczytałam
Pozdrawiam 

Gdzie jest ten ładny ogród ze zdjęć wyjazdowych, bo ja gapa jakoś nie doczytałam

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
te ostanie zdjęcia to na pewno już Twoje czy to jeszcze Hortulus?
Szkoda że mam do niego trochę za daleko.
Też byłam na wyjeździe i bez maczety do ogrodu nie wchodzić ale zupełnie zapomniałam , że trzeba będzie kosić trawę

Też byłam na wyjeździe i bez maczety do ogrodu nie wchodzić ale zupełnie zapomniałam , że trzeba będzie kosić trawę

Trawnik - marzenie.
Zakochałam się w róży na pierwszym zdjęciu,co to za odmiana? Te białe kwiatuszki to dzwonki?

Zakochałam się w róży na pierwszym zdjęciu,co to za odmiana? Te białe kwiatuszki to dzwonki?
-
- 500p
- Od: 26 sie 2010, o 15:39
Trawnik marzenie
my będziemy na jesieni zakładać trawnik na całej działce i nie wiem jaką trawę kupić. Założyliśmy juz trawnik przed działką ale nie podoba mi się
tzn kolor ma ładny taki soczysty ale jest za gruba, za mokra, nie da się po tym chodzić 

- imer
- 1000p
- Kontakt:
Twoje bylinki powalają na kolana, piękna rabata! I róże już jakie rozkwitnięte! Jak sama pewnie widziałaś "u nas" na północy to im jeszcze troszkę czasu potrzeba.
I mam pytanie, co to za roślina na drugim zdjęciu, pod herbacianą różą, takie duże, białe "dzwonki"?
Czy to przypadkiem nie jest juka ogrodowa?
I mam pytanie, co to za roślina na drugim zdjęciu, pod herbacianą różą, takie duże, białe "dzwonki"?
Czy to przypadkiem nie jest juka ogrodowa?
- agatka123
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Basiu pokazałaś moją ulubioną rabatę bylinową . Jest śliczna
zresztą jak cały Twój ogród .

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Piękny ten ogród pokazowy w "Hortulusie "! Byłam tam już kilka razy ( za każdym pobytem w sąsiednich Gąskach:)) ale za każdą wizytą znajduję coś nowego.
A ta urzekająca ławeczka (całkiem w stylu Niki de Saint Phalle ) pasowałaby do mojego ogrodu...
Czy zrobiłeś też w HORTULUSIE jakieś ciekawe zakupy ?
A ta urzekająca ławeczka (całkiem w stylu Niki de Saint Phalle ) pasowałaby do mojego ogrodu...
Przyznam jednak ,że ogrodowe zakątki u Ciebie mogą spokojnie rywalizować z tymi z Dobrzycy

Czy zrobiłeś też w HORTULUSIE jakieś ciekawe zakupy ?
- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
Kleo jaki Ty masz trawnik
, nie no ja mam już doła kompletnego
mój jest tragiczny wysechł na ament. Masz automatyczne nawadnianie ???

- Lukrecja
- 1000p
- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Dziękuję bardzo za informacje!
powiedz jeszcze kochana gdzie ja taką szałwię mogę nabyć? Wygląda imponująco! A trawnik jak marzenie