Lancety rodzinna ostoja ...
- Gencjana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Lancety rodzinna ostoja ...
Lodziu, bardzo ładnie i kolorowo na Twojej działce. Nie znam czerwonej rudbekii. Masz jeszcze jakąś jej fotkę? Naprawdę
czerwona?
czerwona?
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Adrianno,ta rudbekia to odmiana ?Cherry Brandy? ,ona jest taka bardziej bordo.........
Nie mogłam znależć zdjęcia z początku kwitnienia, tak wyglada obecnie...............zbieram nasiona,poniewaz podoba mi sie i swietnie kontrastuje z innymi rudbekiami.Jeżeli bedziesz zainteresowana,dostaniesz nasiona.

Nie mogłam znależć zdjęcia z początku kwitnienia, tak wyglada obecnie...............zbieram nasiona,poniewaz podoba mi sie i swietnie kontrastuje z innymi rudbekiami.Jeżeli bedziesz zainteresowana,dostaniesz nasiona.

- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lodzia, dzisiaj przeczytałam Twój wątek, tragedia znajomej i mną wstrząsnęła.
Piękna rudbekia. Pw.
Piękna rudbekia. Pw.
- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Lodziu, czy fioletowa, rudbekia także łatwo się rozsiewa jak ta żółto brązowa ? A to chyba miała być czrewona? Ja widzę kolor fioletowy
Huby zawsze mnie fascynowały. Teraz popadało, to i inne grzybki się pojawią.

Huby zawsze mnie fascynowały. Teraz popadało, to i inne grzybki się pojawią.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- lanceta
Olu,ona ma kolor wisniowy -cieniowany.......Mam ja pierwszy rok,kupiłam u Starkla jako ....bylinę jesienią zeszłego roku.Jest u niego teraz w ofercie,można przeczytać opis.
Zbieram nasiona,część pozostawię ,żeby się rozsiały.Ciekawa sama jestem,co z tego wyjdzie.Nasion mam sporo,może trzeba je teraz wysiać do gruntu,sama nie wiem.......
Zbieram nasiona,część pozostawię ,żeby się rozsiały.Ciekawa sama jestem,co z tego wyjdzie.Nasion mam sporo,może trzeba je teraz wysiać do gruntu,sama nie wiem.......

- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Witaj Lodziu.
Słyszałam o Twojej znajomej...jechałam wtedy koło Was, ale nie przejechałam, bo droga była zamknięta.
Skierowali mnie na Grzybiany. Straszny wypadek...a tam przy waszych działkach nie zwalniają
Pięknie kwitnie Ci ogród. Muszę go kiedyś znowu odwiedzić.
Pozdrawiam
Słyszałam o Twojej znajomej...jechałam wtedy koło Was, ale nie przejechałam, bo droga była zamknięta.
Skierowali mnie na Grzybiany. Straszny wypadek...a tam przy waszych działkach nie zwalniają

Pięknie kwitnie Ci ogród. Muszę go kiedyś znowu odwiedzić.
Pozdrawiam

- lanceta
Nie kiedyś,nie kiedyś.....ale,po najblizszym deszczu,czyli w przyszłym tygodniu .... 

- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Lodzia, może spotkamy się we trzy?
- lanceta
Zaproponuję Ewie,bedzie miło..............na Martę musimy poczekać,aż skonczy remont.Rzadko bywa nawet w swoim wątku.
- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Lodziu, będę chętna na nasionka. Uważaj na siebie (na szalonych kierowców). 

- lanceta
Adrianko - czekają na Ciebie.Tylko,kiedy je wysiewać? Dostarczę Ci na spotkaniu w OB 14-ego.
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Lodziu nieszczesliwa ta historia wypadkowa
czytam tez, ze pochorowalas sie troche? mam nadzieje, ze juz lepiej sie czujesz?
Co do spotkania dziewuszki, to jak tylko będę mogla to dolacze do naszej grupki a moze tak byscie do mnie przyjechaly? jakies ciasto i kawe zorganizuje a Zosia jeszcze mojego MINI nie widziala.
Ten tydzien D ma urlop i walczymy troche w chalupce, bo magik niedlugo wejdzie zeby regipsy klasc ale przyszly tydzien oprocz piatku i niedzieli mam w miare wolny, to moze?

Co do spotkania dziewuszki, to jak tylko będę mogla to dolacze do naszej grupki a moze tak byscie do mnie przyjechaly? jakies ciasto i kawe zorganizuje a Zosia jeszcze mojego MINI nie widziala.
Ten tydzien D ma urlop i walczymy troche w chalupce, bo magik niedlugo wejdzie zeby regipsy klasc ale przyszly tydzien oprocz piatku i niedzieli mam w miare wolny, to moze?
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Lodziu , nie wiem czy to bylina czy jednoroczne.
Jak jednoroczne to wysiew wiosną..można już w lutym/marcu na okiennym parapecie( wysadzić w maju) albo w
kwietniu do gruntu. Jak bylina to można już teraz w domowych warunkach a po połowie maja do gruntu.
Siane w domu będzie trzeba rozpikować.......
Już się cieszę na spotkanie.
Jak jednoroczne to wysiew wiosną..można już w lutym/marcu na okiennym parapecie( wysadzić w maju) albo w
kwietniu do gruntu. Jak bylina to można już teraz w domowych warunkach a po połowie maja do gruntu.
Siane w domu będzie trzeba rozpikować.......
Już się cieszę na spotkanie.
- lanceta
Sprzedający zapewniał,że to bylina, a ja mam wątpliwości,czy przezimuje.
Ponieważ rudbekie się teraz rozsiewają,stąd moje pytanie...Myślę,że trzeba ja wkrótce wysiać,dzięki Olu.Dostaniesz nasionka w OB ,masz zaplecze......rozmnożysz,bo ładna i oryginalna

Ponieważ rudbekie się teraz rozsiewają,stąd moje pytanie...Myślę,że trzeba ja wkrótce wysiać,dzięki Olu.Dostaniesz nasionka w OB ,masz zaplecze......rozmnożysz,bo ładna i oryginalna

- lanceta
Jak miło,zostałaś wywołanaJule pisze:Lodziu nieszczesliwa ta historia wypadkowaczytam też, ze pochorowalas sie troche? mam nadzieje, ze już lepiej sie czujesz?

Zosia nie moze we wtorek i piatek,Ewa nie może w środę.........to,może czwartek

,na wiosnę oczko Ewy,następna będzie posiadłość Zosi i tak w kółko