Ogródek AGNESS cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 10

Post »

Bardzo skromne widoczki i jeszcze skromniejsza chryzantema :;230 oj Aguś bajki opowiadasz , nie wierzę że tak myślisz ;:109 pięknie kolorowo czyściutko ;:138 u mnie nadmiar liści może podrzucić troszeczkę ;:224
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No faktycznie bardzo schludnie w Twoim ogrodzie I do tego bardzo pięknie
Paulina
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Skalniak piękny,a chryzantemka cuuudna
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

Aguś , nic nie będziemy dziabać , zostawimy w spokoju tą pięknotkę ,
... no może , wydzierżaw , przydziel mi , i oznacz jedną gałąź , a i ja będę myślała że ją mam! :lol:
Nie mam ręki do ukorzeniania hortensji , moja mama ma też piękne i ogromniste próbowałam dwa razy ukorzenić od niej i klapa, więc nie ma sensu Twojej męczyć! ;:108
Jak tam zdrowie córeczki , mam nadzieję , że już lepiej . :roll:
Paskudne te tegoroczne wirusy i panoszą okrutnie się! :evil:
Pozdrów i ;:196 malutką od babuchny! ;:108

;:113 , :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Eluś ;:196 u mnie też liście leżą na trawniku....ale dla mnie to urok jesieni....i na razie nawet nie mam zamiaru ich grabić 8-) :lol: jak już będzie naprawdę dużo i przestaną być takie piękne złote, to chwycę za grabie.....żeby zrobić miejsce następnym 8-) :lol:

Paulu bardzo dziękuje za miłe słowa ;:196 To naprawdę cieszy, kiedy nasze pomysły i nasza praca komuś się podoba :D

Kasiu bardzo dziękuję, na chryzantemkę i ja nie mogę się napatrzeć :D

Dorotko nic się nie martw o ukorzenianie, ja ukopię Ci już z korzonkami i nie ma mowy, zeby się nie przyjęła :D .....
Bardzo dziękuję za pozdrowienia dla Gabi, już jest prawie dobrze, jeszcze tylko 2 dni antybiotyku , ale widać, ze już ok :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Nie dziwię się Agnieszko, że bardzo lubisz jesień. U Ciebie jest ona fantastyczna :!: Nie widać zasychających bylin, nadmiaru liści, skalniak fajnie się prezentuje. Ta chryzantema nieustająco piękna :!: Ma układ płatków niemal jak u dalii pomponowych. I ten delikatny odcień pomarańczu - wygląda to bardzo wytwornie 8-)
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Ej, no to ja już wiem, czemu lubisz jesień...piękne słońce, przedzierające się przez konary drzew, hortensje - jesienne królowe, no i ta śliczna chryzantemka. Fajne jest to, że rabatki są poprzetykane roślinami zimozielonymi, w zimie nie sprawiają przez to smutnego wrażenia.

Bardzo podoba mi się także Twój skalniak, rzeczywiście układ kamieni sprawia wrażenie, że wygodnie jest go pielęgnować i łatwy jest dostęp do wszystkich miejsc.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Agnieszko bardzo ładne jesienne fragmenty ogrodu , chociaż ostatnie zdjęcie kojarzy mi się z latem no może póżnym latem.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Właśnie Jacek powiedział "moją kwestię" ;) :lol: Pozostaje mi więc podziękować za kojące serce zdjęcia ;:196 i poprosić o dalsze ;:180
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...i ja potwierdzę skalniak jest tak piękny jak pokazuje Agusia ...a z tego skalniaka to uszczyknęłam sobie pewne roślinki ...ciekawe czy pokażą się na wiosnę... :)
...chryzantemka cudna...
;:196 dla Gabrysi...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Agnieszko skalniaczek wygląda jakby było w pełni lato, soczysta zieleń :D piękny :D :D
hortensja jesienią też zachwyca swoim urokiem , czy jak kwitnie też ma ciemny kolorek , czy tak się różowa ładnie wybarwiła :wink:
miłego weekendu :D :D u nas dzisiaj była już trawa biała :roll: :wit :wit
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

A mi w oko wpadła żołta trawka, pieknie 'świeci' w ogrodzie :uszy
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Nowe wizje- nowe koncepcję to się będzie działo wiosną aż jestem ciekawa co też tam przy tym tarasiku powstanie :lol:
Ach te widoki i piękna chryzantema pomponiarka :wink: łał a ta hortensja ale cudnie wybarwiona z daleka aż po oczach daję ....
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jacku bardzo dziękuję Ci za miłe słowa :D Liści trochę u mnie jest....i nawet ich nie grabię, bo uwielbiam widok tych złotych plam na trawie.....jak będzie zbyt dużo, wtedy zgrabię, żeby zrobić miejsce następnym :lol:
Chryzantemka i mnie bardzo się podoba, jest taka delikatna....w ogóle uwielbiam chryzantemy....one wszystkie są piękne, koniecznie muszę posadzić więcej :D

Witaj Stokrotko :wit
U mnie praktycznie wszystkie rabaty są mieszane.....Bazą są krzewy i iglaczki, a u ich stóp rosną przeróżne bylinki . Tak lubię najbardziej....mam tylko jedną rabatę typowo kwiatową....ale i tam już kombinuję jak to przerobić, żeby wkomponować kilka miniaturowych iglaczków pomiędzy kwiaty .....trochę z tym problem....ale coś wymyślę :lol:
Pielęgnacja skalniaka jest przyjemnością....zawsze zostawiam go sobie na deser 8-) :lol:

Zenku dziękuję :D Na ogrodzie faktycznie widoki późnoletnie, krzewy i drzewa jeszcze się nie poprzebarwiały, króluje zielonośc....jedynie tawuła pięknie wystroiła sie z jesienną sukienkę ....

Izuniu dziękuję ;:196 Zdjęcia będą....ale to dopiero z domu, bo w pracy zbyt wolny net :wink:

Misiu ;:196 Roślinki ze skalniaczka na pewno wspaniale będą Ci rosły, one bardzo żywotne .... A jeśli jakaś nie przetrwa, to u mnie czekają na Ciebie :D

Bożenko ;:196 Hortensja latem jest różowiutka, dopiero jesienią tak pięknie się przebarwia na głębokie bordo ....

Joluniu trawka to rozplenica, odwiedziła mnie Tajeczka i przywiozła ogroooooomną kępę....której nawet nie można było podnieść....podzieliłam ją na 3 kępy......jak sadziłam była zieloniutka...bardzo szybko zmieniła barwę na zółtą......mam nadzieję, ze dobrze przetrwa zimę, bo jest zachwycająca :D

Beatko rabata pozostanie w takim kształcie jak jest....jedynie roślinki muszą się przemieścić .....chcę (chyba :roll: ) zrobić szpaler składający się z różnych bukietówek przy samym tarasie, a dopiero na ich tle inne roślinki .....ale do wiosny plany jeszcze różnie ewoluować :lol:
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

AGNESS pisze: .....ale do wiosny plany jeszcze różnie ewoluować :lol:
Tak, żadnych robótek jesienią, tylko plany i plany , całą zimę.....Co wiosną będziemy zmieniać. :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”