Kwiatostan Agi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kwiatostan Agi

Post »

Aga piękne kwiatki, życzę Ci dużych przyrostów i pięknego, obfitego kwitnienia stefanotisa. Widok i zapach zwala z nóg.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Kochani

APe - z beniaminkiem wyszło jakoś tak nieszczęśliwie - poddał się ale został - zastosowałam się do rady Agi

Monik27 - zawsze i wciąż serdecznie zapraszam do mnie i moich roślinek

trzynastka - mówisz że paprotka czasem trudna w utrzymaniu i masz rację, coś wiem na ten temat, mam nadzieję że to do dwóch razy sztuka i na drugiej poprzestanę a ona będzie rosła i cieszyła swoim widokiem :wink:

Filigranowa27 - jeszcze nie czuję zapachu stefcia, dopiero będzie rozwijał swoje pyszczki :D - mam nadzieję że nie zmarzł podczas przenoszenia go ze sklepu do pracy i z pracy do domu

aga111 - Agusia dziękuję za poradę w sprawie stefcia, jak go postawiłam na komodzie tak stoi i go nawet nie ruszam :wink: a hiacynt pachniał słodziuteńko ;:165 niestety już przekwitł i wygląda tak jakbym go opaliła. Fikuska zostawiłam i pozwalam mu sie zrehabilitować - lepiej żeby wykorzystał ta szansę :lol: A jeśli idzie o paprotkę to trzymaj mocno kciuki żeby rosła i jej się nowy dom podobał

rapunzel - ja nie mogłam koło stefcia przejść obojętnie bo od tamtego lata albo i jeszcze wcześniej to moje chciejstwo, reszta nie było się co zastanawiać i czekać na przecenę bo miałam do wyboru tylko 2 sztuki. Oczywiście mam nadzieję że moje "nowinki" zaaklimatyzują się u mnie

Marudzia - dziękuję za odwiedzinki, jeśli chodzi o kalanchoe to niestety nie pomogę Ci, wydaje mi się że nie lubią nadmiaru wody - moje przynajmniej. Zostało mi z nich to co na fotkach (coś zaczynają się chyba budzić do życia)

Obrazek

Obrazek

nie wiele mam z kalanchoe jak widzisz - widziałam dzisiaj w carefure po chyba 9,90 ale u mnie były już takie jakieś omdlałe
jeśli chodzi o meble to mam coś ich ale przydałby mi się jeszcze jakiś pokój na nie albo na kwiatki :;230

mika 181 - to białe chciejstwo to stefanotis :tan

sylvi - jeśli chodzi o paproć nie nie wiem niestety co to za odmiana, a wracając do Twojego rekonwalescenta to trzymam kciuki za to by się obudził i więcej oczek puszczał w Twoja stronę i do Ciebie oczywiście

kociara - dziękuję za odwiedzinki i słowa otuchy w sprawie benia

Adam12222 - bardzo pięknie dziękuję za życzonka - bardzo miłe życzonka - DZIĘKUJĘ ;:196

szarotka66 - dziękuję za odwiedziny, zapraszam - na zapach stefana nie mogę się już doczekać :heja

Dziękuję bardzo i zapraszam do dalszego odwiedzania ;:196

i mój zakup dzisiejszy ;:224 jutro trafią do doniczki ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i jeszcze niedawno młodziki wsadzone do ziemi wyglądają sobie tak - podglądnęłam u forumowej koleżanki i bardzo mi się jej pomysł spodobał i swojego tak też poprowadziłam na badylku

Obrazek

Obrazek

to było na tyle ... :wink:
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Nie wiem jak innym ale mnie bardzo podobają się kolorowe prymulki.
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p

Post »

No właśnie mi się bardzo spodobały i dlatego je zabrałam do domu :D ;:196 szkoda że nie ma ;:223 innych kolorów były jeszcze białe ale bardzo mizerne a teraz żałuję że jeszcze nie wzięłam do domu białaska
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54

Post »

Aga, Twoje prymulki mają bardzo żywe kolory, wierzę, że trudno było się im oprzeć ;:108
A stefanotis o tej godzinie pewnie powala zapachem?
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21

Post »

Witaj Aga wpadłam z rewizytą :wit Ale ślicznego stefanka kupiłaś ;:108 , jestem ciekawa kiedy mój będzie miał takie kwiaty.Paprotka ciekawa a o beniamninka to się nie martw bo one tak mają. Na wiosnę ładnie się zazieleni :)
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

:wit stefanek naprawde ładny
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

agarow, ja to może i bym się nawet skusiła na tego stefanotisa, bo widziałam wczesniej zawsze droższe egzemplarze i ta cena była naprawdę dobra, ale bałam się, że może jednak u mnie miałby za ciemno, więc odpuściłam, będę z przyjemnością podziwiać twojego. ;:108
Prymulki są naprawdę śliczne i sama już nieraz trzymałam w ręce, ale mam tak zawalony dom kuwetami z siewkami i doniczkami, ze po prostu nie mam już gdzie stawiać. :;230
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03

Post »

Bardzo ładne kwiaty! Będę zaglądać, jeśli pozwolisz :wink:
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p

Post »

:wit

Kochane dziękujemy (ja i kwiatuszki) za odwiedzinki

sosna1 oczywiście jesteś zawsze mile widziana - zapraszam :D

a stefan otwarł już w połowie dwie paszczki hmmmmmmmm co za zapach

a dzisiaj przy okazji kupna ziemi wpadł mi kwiatuszek w rękę tak całkiem przypadkowo :;230 no i nie byłabym sobą gdybym podczas sobotnich zakupów nie wsadziła do siatki kwiatka ;:224 to bluszczyk ale fajniutki - jutro zrobię fotki i Wam pochwalę się jak wygladają :wink:
Pozdrawiam i Zapraszam
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

agarow, w takim razie czekamy, aż pochwalisz się nowym nabytkiem. Bluszcze są urocze, szkoda, że ukatrupiłam wszystkie swoje. :roll:
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54

Post »

bluszcze są ładniutkie ;:108 rapunzel moje w domu też padały ;:223 wywaliłam je na ogród i się im spodobało, chyba lubią chłód, którego w domu nie można im zapewnić :cry:
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p

Post »

:wit

No w sumie mama moja miała piękne bluszcze do czasu potem jakaś zaraza je dopadła i po bluszczach a były takie piękne...
no ale... pokażę obiecane zakupy :wink:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

i pokażę Wam zielony kącik po przemeblowaniu z jednego kąta pojechały w drugi kącik i wygląda to teraz tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zmiana była spowodowana zakupem kanapy i jest teraz problem bo nie mam gdzie fotela postawić a regał na książki już wywiozłam ale trudno się mówi jakoś się upcha wszystko byleby miejsce na nowe zielone było :;230
parapet jest też zastawiony nic już nie wcisnę tam ale jest jeszcze ściana po drugiej stronie i słynna półka która miała być hojowa ale... wyszło inaczej i są na niej różności kwiatowe :D

Obrazek

a tutaj fotki śmietnikowej szczepki tzn. jak kiedyś opowiadałam tata na śmietniku znalazł wielgaśnego oleandra zarażonego a tata oberwał kilka gałązek stał do tej pory we wodzie a teraz znalazł w końcu miejsce w ziemi i jest taki oto

Obrazek
Obrazek
a tutaj spotkało mnie coś miłego podczas podlewania dendrobium znalazłam takie coś malutkie które mam nadzieję się rozwinie :wink:

Obrazek

i prymulki w domku nowym

Obrazek

no to już nie zanudzam i dziękuje za odwiedziny ;:196
Pozdrawiam i Zapraszam
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55

Post »

o matko ale kwiatuszków aż się w głowie mota :D :D :D same ślicznotki ;:138 ;:138
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Domimika
500p
500p
Od: 20 kwie 2011, o 16:37

Post »

Ale fajny zielony kącik :wink: Prymulki pięknie się razem prezentują. Do gustu przypadł mi też bluszczyk, miałam kiedyś, owinięty był na takim grubym palu z mchem i wyglądało to moim zdaniem bardzo ciekawie, ale nie mam pojęcia, co się z nim stało :roll: Brawa dla dendrobium ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”