Wiejski ogród Ewy cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski ogród Ewy cz.2

Post »

Kochana przy takim ogrodzie tyłek się chowa, masz cudny kącik do relaksu. ;:138
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Ewo, zbyt krytycznie chyba patrzysz na swój ogród. Według mnie niczego mu nie brakuje, ale Ty chyba po prostu jak większość z nas musisz coś zmieniać, dosadzać i przesadzać. :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewuniu no tak Ty na rehabilitacji, a ja przed i jak można za 10 minut cały kręgosłup wymasować :?: czy ten który planuje te zabiegi ma na myśli poprawę kondycji kręgosłupa czy tylko odfajkowanie pozycji ;:oj
Pierwsze widoczki ładne takie okiełznane i szeroka ścieżka u mnie coraz bardziej się zwęża ;:303 ale ostatnie zdjęcia jakieś takie smutne co mnie utwierdza w przekonaniu, że iglaki ładnie prezentują się w lesie, bo tam panuje różnorodność. Nawet trawa nie jest w jednym kolorze :lol: Wybacz, ale nie potrafię kadzić jak widzę iglaczki ;:196
Zdjęcie z winoroślą ładne ;:63
krzysztof01
1000p
1000p
Od: 17 mar 2010, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ewo, pąk Pace rzeczywiście pięknie wybarwiony.
Widzę, że zebrinus, bo to chyba on, zaczyna ci kwitnąć. Musi mu odpowiadać stanowisko gdyż ten miskant nie ma skłonności do kwitnienia.
Maska pisze: ostatnie zdjęcia jakieś takie smutne co mnie utwierdza w przekonaniu, że iglaki ładnie prezentują się w lesie, bo tam panuje różnorodność. Nawet trawa nie jest w jednym kolorze :lol:
Masko, pozwolę sobie na to by się z Tobą nie zgodzić. I inie wynika to bynajmniej z chęci kadzenia.
Po pierwsze ostatnie zdjęcia wcale nie są smutne, po prostu brak w nich jakichś jaskrawszych akcentów. Ale przecież Ewa wyraźnie pisała, że czeka żeby iglaki podrosły by dosadzić brzozy które nadają charakteru założeniu.
Po drugie iglaki są piękne nie tylko w lesie. Osobiści uważam, że w każdym ogrodzie znajdzie się miejsce dla jakiegoś iglaka. :wink:
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Ewciu, przodami już się zachwycałam, a teraz podziwiam tyły ;:138 A jak jeszcze brzózki dojdą to będzie bajecznie ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witam miłych gości. :wit

Dzisiaj znowu nie miałam czasu na ogród. ;:223 ;:223 ;:223 Te zabiegi mnie wykończą, bo kości łupią coraz lepiej. ;:224 :;230

Kasiu faktycznie się chowa, bo z racji problemów kręgosłupowych nie mogę się schylic, więc popylam na czworaka po rabatkach. :;230

Comciu witam Cię u mnie serdecznie. ;:196 Nie wiem czy zbyt krytycznie, ale ciągle mam świadomośc, że czegoś jeszcze brakuje. To chyba zdrowe podejście, bo człowiek wie przynajmniej, że ma coś jeszcze do zrobienia. Po co mi ogród, w którym nie było by nic do roboty. Zmiany, chocby maleńkie nakręcają mnie do działania, a siedziec i patrzec będę wtedy, gdy już sił mi zupełnie braknie. :wink:

Marysiu oczywiście, że odfajkowanie, bo liczy się tylko, by NFZ zapłacił za pacjenta.
Nie lubisz iglaków? Cóż są różne gusta. U mnie rośnie ich sporo, ale liściastych też mam dużo. Na zdjęciach tego nie widać, ale między tymi iglakami rośnie też jarzębina, tamaryszek,forsycja, złotokap i kilka innych, ale są jeszcze malutkie więc na efekt muszę poczekac. Ja lubię wszystkie krzaczory, a iglaki przede wszystkim za to, że zimą dają mi odrobinę zieleni w ogrodzie, a do tego gdy śnieg zasypie wszystko one ,,pełnią dyżur,,
Mój ogród zimą. Zdjęcia oczywiście stare :D :D Obrazek

Obrazek

Krzysztofie wiem, że Zebrinus rzadko ,,kwitnie,, ale u mnie od trzech lat pokazuje kłoski.
Mam za to inne, które jeszcze nie pokazały swoich pióropuszy. Variegatus też nie kwitnie.
Lubisz iglaczki tak jak ja. ;:196 Uwielbiam miniaturki, ale na razie ich nie sadzę, bo się u mnie gubią. :wit

Tesiu moje ,,przody,, są mocno zarośnięte...... Nie śmiej się nie mam włosów na klacie.
Tam to jest gęsto i w większości.....iglaki no i mały skalniak. Przejśc się nie da i wiosną będzie ostre cięcie. Zdjęcia całości nie widziałaś, bo nie ma jak zrobic.:wit

No i małe wieczorne co nieco, bo w dzień mnie nie było :? ObrazekCiągle kwitnąca New Dawn

ObrazekZaczerwieniona Grandiflora

ObrazekUroczy czerwony sumak
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewuniu ależ lubię tylko w pełnej krasie, ich wspaniałe strzeliste sylwetki ale mało kto w ogrodzie może sobie na to pozwolić , więc znęcają się ludzie nad tymi drzewami czy krzewami. Poza tym nie bardzo podobają mi się takie pokraczne formy wiesz podchodzę do nich tak jakbym oglądała japonkę ze zdeformowanymi stopami :wink: Ale to oczywiście moje podejście i każdemu ma prawo co innego odpowiadać i podobać się. Mam i ja zastane ogromne świerki, modrzewie i bardzo stare ozdobne jałowce i krzywdy im nie zrobię niech sobie rosną :oops:

Krzysztofie ależ pozwalaj sobie :D ja i tak zostanę przy swoim i jeszcze dodam, że iglaki są zimne i są miejsca gdzie jak najbardziej lubię i pasują (nie tylko las) ;:215
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wieczorową porą :wit

Marysiu iglakom w większości pozwalam na swobodę, bo mogę sobie na to pozwolic. Na 40 arowej działce ciężko by było bez nich. W miejscach, gdzie są już duże mogę sadzic cienioluby i rośliny, które nie lubią przeciągów. W miarę możliwości dosadzam coś innego, kolorowego i mam nadzieję, że za jakiś czas będzie ciekawiej. Całej działki nie mogę obsadzic bylinami, bo nie podołam, więc ciekawą alternatywą wydaje się mały mieszany lasek. :D

A w ogrodzie...... nuda i nie mam co już focic :? ,bo ile można prawie takich samych zdjęc zrobic?Ale żeby nie było.......ObrazekGaura jeszcze kwitnie

Obrazek
Wrzosy i lawenda również
Obrazek

I takie tam ogólne, ale jeszcze kolorowe :D :wit Obrazek
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Na ostatnim zdjęciu rzeczywiście ślicznie, kolorowo ;:215 u mnie też lawenda drugi raz zakwitła :D
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Ewuniu cudny tamaryszek, nawet jak nie kwitnie, to robi wrażenie, na moim już igły pożółkły.
No to lato miałaś przechlapane ,że tak powiem, w dodatku przy Twoim zdrowiu, ;:oj Goście fajni, ale bez przesady.
Ogród wypielęgnowany, czyściutki, podziwiam.
Takie dojeżdżanie na zabiegi nie wiele myślę pomoże, a tylko się utrudzisz, może sanatorium, mój M jedzie teraz nie w ramach urlopu, tylko w ramach zwolnienia lekarskiego .
Pozdrawiam serdecznie. ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo takie piękne masz widoki a Ty tu z zima wyskakujesz....
Czy Tobie jeszcze lawenda kwitnie?śliczne masz wrzosiki...
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam odwiedzających. :wit

Marysiu ;:196 Lawenda posadzona w tym sezonie, więc zobaczymy, czy przetrwa zimę. :wit

Tajeczko mój też pomalutku zaczyna żółknąc. Trochę go ostatnio podcięłam, bo rozpanoszył się zbytnio.
Dojeżdżanie na zabiegi uciążliwe, ale wolę to niż sanatorium. Przerabiałam to już. Zus mnie w ramach prewencji wysłał na trzy tygodnie do szpitala rehabilitacyjnego w Świerardowie. Piękna okolica, początek pażdziernika, więc w miarę ciepło. Na zabiegi niestety trzeba było ganiac kilometrami. Nie było to takie straszne do momentu, gdy 15 pażdziernika spadła taka ilośc śniegu, że w parku zdrojowym połamały się ogromne konary drzew.Zaskoczenie totalne, większośc ludu w adidaskach uskuteczniała spacery po wodnych zabiegach do swoich kwater. Sporo ludzi się rozchorowało. Mam nadzieję, że tym razem mnie znów nie wyślą. :?

Kasiu to stare zdjęcia. Lawenda kwitnie, ale to młode rośliny.Zobaczymy, czy przezimuje. :wit ;:196

Jak zwykle coś poprzestawiałam w aparacie. ;:223 Nie ma polskiego menu, więc metodą prób i błędów usiłowałam poprawic jakośc zdjęc, bo wcześniej ładniejsze wychodziły. Oczywiście zamiast poprawic, to pogorszyłam. Coś tam jednak udało się wybrac, choc jakieś takie ciemne mi wyszły :? Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewciu pierwsze zdjęcie wyszło bardzo letnio~ czy to ubiorek z różami? bo u mnie już dawno przekwitł.
A trawy przypominają o właściwej porze roku :D
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja tam wklejam nawet jak lekko zamazane, ja mam pokazać kwiaty a nie jakość aparatu, choć robię zdjęcia telefonem. :oops: .Jak się aparat zepsuł nie mam kiedy nowego kupić a po drugie kasa na lepszy potrzebna. :;230
Może z czasem kupie jakieś cudeńko i będą zdjęcia idealne. :roll: :roll:
Twoje zdjęcia są cudowne a lawenda wytrzymała, ja ścinam ją po przekwitnięciu i jeszcze z wiosny wtedy jest gęsta. :wit
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu pięknie nadal u Ciebie ! piękne trawy ! cudne marcinki, poproszę o zbliżenie , bo ostatnio jestem cała zamarcinkowana ;:306 cudny czerwony octowiec , po prostu piękna jesień :uszy
Na drugi raz użyję języka za przewodnika :;230 masz rację :) karolina byłaś pod iglica ? ja nie , ale za to zrobiłam rundkę po marketach ;:306
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”