Mój kosmos zakwitł na poddaszu i ... jestem zawiedziona, bo miał być pełny (odm. Rose Bonbon z Vilmorin - nasiona drogie, bo ok.11-12 zł kupione w Leroy M.) a okazał się pojedynczy.
Czyli później powinny być już pełne? To w takim razie mnie pocieszyłaś, że jest nadzieja. Nie powiem, te też nie są najgorsze - zwłaszcza, że kosmosów nigdy nie miałam, ale jak już się nastawiłam na pełne to chciałabym by takie były.
Te Twoje na 36 str. i tak wyglądają super, bo mój to taka bida (może też dlatego, że te Twoje rosną w gruncie a moje na razie w doniczce no i w domu), na tej str. 40 niestety zdjęcia mi się nie otwierają ale podejrzewam, że są jeszcze ładniejsze. Może i moje przemienią się z brzydkiego kaczątka w pięknego łabędzia?
Moje w gruncie już kiełkują, a wczoraj miałam grad, potem śnieg z deszczem, na szczęście temp. w plusie, dzisiaj znowu padał śnieg jakieś dwie godziny temu, a temp. w słońcu ...17
Lenka u mnie na osiedlu ok 10 km dalej przepiękna pogoda od 11.
Padało od godz 7 do 8:30.
Wiatr zimny niebo błękitne i słoneczko bardzo grzeje.
Gdyby nie ten wiatr to byłby "upał:
Też chorowałam i w końcu musiałam kupić. Zamówiłam w Thompson&Morgan (tandmworldwide kropka com), Amanita polecała mi Nicky's Nursery, też brytyjskie. Przesyłka szła ok. 3-4 tygodni (szczyt zamówień, czekałam na kompletację) zwykłym listem, więc trochę ryzyko było. Na 41 stronie wątku jest fotka z moimi zakupami kosmicznymi - biało-zielona torebka z prawej to właśnie cupcakes.
Czy onętek ma niską odmianę? Kupiłam dziś w kwiaciarni sadzonki (jasny róż i białe, kwiaty pojedyncze, duże) ok.30 cm wys., kwitnące po 10 zł.Pani powiedziała, że będą około połowę niższe niż 'normalne' kosmosy, ale ja coś nie wierzę, może potraktowane skarlaczem.Przypomniałam sobie jednak, że w zeszłym roku widziałam cały rząd przed ogrodzeniem posesji własnie takich niższych onętków ok.60 cm.Czy to są inne (też nie tanie) ewentualnie z nasion powtórzą cechę, tzn, nie będą zbyt wysokie, bo niestety u mnie bardzo się takie pokładają.