Loki, mówisz że się nie sieje we wrześniu? A ja posiałam jeszcze pietruszkę na natkę i szybkie 18 dniowe rzodkiewki i
liczę jeszcze na plony przed mrozami.

Za to z kwiatów to we wrześniu a nawet później siałam tylko maki na nastepny
rok ale jakoś faktycznie nigdy nie wzeszły

Więc tak jak mówisz pozostaje wiosna na sianie ...
Na szczęście wietrzysko poszło wiać gdzie indziej i pozostawiło w spokoju nasze biedne kwiatki

ale słonka dalej jak
ni ma to ni ma
Krysiu, a może namówię sąsiadkę na kocimiętkę? Albo jej trochę podsieję za płot, na pewno nie zauważy bo tyle ma
chwaściorów których nie plewi że akurat kocimiętka bedzie robiła za ładnego kwiatka. I w ten sposób pozbędę sie kocich
ząbków

Polka to dzielny kwiat i na pewno jeszcze Ci zakwitnie z tego nowego pędu. U mnie nawet ten trzymetrowy ma
już pąki :P
Majeczko, witam Cię serdecznie w moich skromnych progach i wpadaj kiedy tylko będziesz miała ochotę. Furtka cały czas
otwarta...
U mnie koty próbują podgryzać wszystkie trawy poza tą zwykłą. Im trawka droższa i trudniejsza do zdobycia albo z siewu to
tym chętniej pałaszują. A do rozplielnicy mają specjalny sentyment bo od donic na tarasie zawsze je gonię a tam nie ma nikogo
by pilnować i wysilać się nie trzeba, brudzić łapy w ziemi, tylko postoją sobie na ścieżce i trawka jest na wyciągnięcie ręki, albo
raczej pyszczka
A mój ogródek przez ten ostatni czas jest chyba puszczony za bardzo popasem i aż woła o francuskie strzyżenie
Aga, nie dziwię się że surfinie padły przy wiatrach. One są jednak kruche prawie tak samo jak niecierpki. Ja posadziłam nowe
bo nie wiatr ale mączniak je dobił. O jakiej jesieni mówisz? Gdzie tam jesień, to dopiero późne lato... U nas ma być jutro znowu
30 stopni ale bez słoneczka czyli jak w garku pod przykrywką.
Daluś, prawda że 'Diamont Frost' jest piękny cały czas? Ja jestem nim zauroczona. Dyskretny a bardzo ozdobny i cały
czas ładny, nawet nic nie ma do wycinania ni czyśczenia. Ten rok nie jest niestety najlepszy dla doniczkowych.
Te pierwsze skończyły szybko u mnie swój żywot, lobelie, petunie, fuksje wyladowały zbyt szybko w śmietniku choć trzeba
przyznać że na początku lata były naprawdę piękne...