Moje domowe i balkonowe
- rapunzel
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje domowe i balkonowe
Wiktoria_W albo powiedz, ze w ramach oszczędności będziesz teraz w domu banany hodować 

- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nyskadu - dobre
, tylko, że nie mamy ogródka. W bloku mieszkamy
.
Rapunzel - to jest myśl
. Spróbuję
.

Rapunzel - to jest myśl

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiktorio,
ale u Ciebie się dzieje. Tyle nowości...
Gratuluje paczuszek z koleusami, cissusami i Vandami ;)
Niech Ci puszczają ładnie korzonki i rosną w siłę
A ogródek też piękny - kolorowy.
ale u Ciebie się dzieje. Tyle nowości...
Gratuluje paczuszek z koleusami, cissusami i Vandami ;)
Niech Ci puszczają ładnie korzonki i rosną w siłę

A ogródek też piękny - kolorowy.
-
- 500p
- Od: 10 mar 2011, o 16:51

Czekam z niecierpliwością na foto bananka

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30

Wiktorio czekam na fotki tego bananka.

-
- 1000p
- Od: 30 maja 2011, o 15:50
- Kontakt:

Przyszedłem pooglądać twoje dziewczynki

Jestem bardzo ciekawy co ci wyrosło z tych oplątw

Masz piękną kolekcję fikusów

Pięknego skrętniczka z drobnymi listkami , co jest pod sufitem podwieszony

A i jeszcze piękne roślinki pnące ale nazw nie spamiętałem

Takie pnące roślinki są bardzo pomocne bo zakrywają puste ściany.
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
- natalka_klb
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 29 lip 2011, o 09:40
Wiktorio!
Postanowiłam zobaczyć co u Ciebie słychać ii u Twoich sublokatorów-doniczkowców i szczerze mówiąc - dwa dni zajęło mi przejrzenie tego Twojego wątku!
Chyba musisz mieć baaardzo duże mieszkanie, że mieścisz te wszystkie roślinki u siebie, a i balkon zagospodarowany przecudnie - aż mnie zazdrość bierze 
Przede wszystkim to chciałam bardzo pochwalić Twojego skrętniczka, nie wiedziałam czemu na forum wszyscy się nim tak zachwylacją i czemu jest tyle chętnych na szczepki, ale jak zobaczyłam Twojego to też MUSZE sobie takiego wykombinować
storczyk mini uroczy i te vandy... naprawdę tak długo trzeba czekać na kwitnięcie?
naranjillia - egzotyczna, pierwszy raz coś takiego widzę!
taka różnorodność fikusów - mój pospolity się przy Twoich chowa!
Poza tym ogródeczek pod blokiem - uroczy jak na swój minimalizm, ach te bielutkie i pąsowe lilie!!
niech się wszystkie roślinki zdrowo chowają

Przede wszystkim to chciałam bardzo pochwalić Twojego skrętniczka, nie wiedziałam czemu na forum wszyscy się nim tak zachwylacją i czemu jest tyle chętnych na szczepki, ale jak zobaczyłam Twojego to też MUSZE sobie takiego wykombinować

storczyk mini uroczy i te vandy... naprawdę tak długo trzeba czekać na kwitnięcie?

naranjillia - egzotyczna, pierwszy raz coś takiego widzę!
taka różnorodność fikusów - mój pospolity się przy Twoich chowa!
Poza tym ogródeczek pod blokiem - uroczy jak na swój minimalizm, ach te bielutkie i pąsowe lilie!!
niech się wszystkie roślinki zdrowo chowają

moje roślinki (: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=46029" onclick="window.open(this.href);return false;
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Nie trzymaj już nas w nieświadomości i pokazuj banana
.

- Wiktoria_W
Ależ się cieszę - tylu gości
. Dziękuję wszystkim bardzo -
(to zbiorowo dla wszystkich, bo muszę polikwidować uśmieszki).
Justus - Od kiedy w ogródku rozpanoszyły się aksamitki, to nic tam nie robię, bo nic poza tymi "banderowcami" (jak to mówi mój mężczyzna) nie widać. Jedynie lilie i liliowce się przebiły. Chodzę tam tylko podlewać
.
Misiaczko, Arlet, Nyskadu - Bardzo bym chciała już go pokazać światu, ale cały czas jesteśmy razem w domu (i jeszcze jutro tak będzie
). Mojego faceta w wolne dni nie da się nigdzie wygonić. Ani do sąsiada nie pójdzie, ani do garażu, czy gdziekolwiek indziej
. Trzeba czekać
Muszę go dziś przeczekać, żeby podlać biedną roślinkę, a on w wolne też nie chodzi wcześnie spać
Adamie - Niektórzy cierpią na skrętnikozę, inni na hojobę, jeszcze inni na fiołkozę, itp., a moim
zawładnęły fikusy. Szkoda tylko, że z czasem zajmują coraz więcej miejsca i niestety inne piękne rośliny mogę oglądać jedynie na fotkach
. Z oplątwami bardzo średnio się dogaduję - wszystkie wsadziłam do terrarium, żeby miały podwyższoną wilgotność. Myślałam, że tak będzie dobrze, ale z jedną się już pożegnałam, a druga nie może się zdecydować, czy chce żyć, czy nie
. Tylko jedna pozostała pełna wigoru i jest chętna do współpracy
.
Natalko - Mój mężczyzna upiera się, że mamy 49m2, a mi się wydaje, że to jest dużo bliżej 40m2
, więc mieszkanie nie jest jakieś specjalnie ogromne
. Co do skrętników, to większość osób na forum poluje na skrętniki o podłużnych liściach i różnych barwach kwiatów. Takie, jak u mnie, mają kwiaty jedynie fioletowe
. Jeśli chodzi o kwiaty u vand, to gdzieś czytałam, że to może zająć nawet 10 lat, więc dużo może się wydarzyć po drodze.
Kibicuję wszystkim fikusom: i tym częściej spotykanym, i tym trudniej dostępnym, więc nie pisz nic, proszę, o "chowaniu się pospolitych fikusów" ;:78
.

Justus - Od kiedy w ogródku rozpanoszyły się aksamitki, to nic tam nie robię, bo nic poza tymi "banderowcami" (jak to mówi mój mężczyzna) nie widać. Jedynie lilie i liliowce się przebiły. Chodzę tam tylko podlewać

Misiaczko, Arlet, Nyskadu - Bardzo bym chciała już go pokazać światu, ale cały czas jesteśmy razem w domu (i jeszcze jutro tak będzie

Adamie - Niektórzy cierpią na skrętnikozę, inni na hojobę, jeszcze inni na fiołkozę, itp., a moim

Natalko - Mój mężczyzna upiera się, że mamy 49m2, a mi się wydaje, że to jest dużo bliżej 40m2

Kibicuję wszystkim fikusom: i tym częściej spotykanym, i tym trudniej dostępnym, więc nie pisz nic, proszę, o "chowaniu się pospolitych fikusów" ;:78

- rapunzel
Wiktorio, czy w ramach miłości do fikusów hodujesz też fikusa pnącego (fikus pumila)? Czy jest on w naszym kraju łatwo dostępny, bo szczerze, to nie widziałam ani w leroy merlin, ani w castoramie, a pani w jednej kwiaciarni, to w ogóle o czymś takim nie słyszała, nawet poszła po książkę i tam jak na złość tego fikusa nie było.
Mnie by ten fikus chyba odpowiadał zwłaszcza, że jest niewielkim pnączem i chyba warunki u mnie w pokoju miałby dobre. Problem tylko, skąd go wziąć?
Mnie by ten fikus chyba odpowiadał zwłaszcza, że jest niewielkim pnączem i chyba warunki u mnie w pokoju miałby dobre. Problem tylko, skąd go wziąć?
- Wiktoria_W
Jakiś taki dłuższy czas temu (może z 0,5 roku
) było ich całe mnóstwo w OBI. Były i zielone, i biało-zielone. Właściwie, to stały tam bardzo długo, aż pojechałam tam pewnego dnia i już nie było
. Tak więc tam bywają na pewno. Poza tym biało-zielone widziałam teraz w lecie u nas w Casto - niestety nie dostały wody na czas i wyglądały na martwe
.
W tej chwili nie przychodzi mi do głowy więcej miejsc.

W tej chwili nie przychodzi mi do głowy więcej miejsc.

- Anjja
- Od: 4 sie 2010, o 20:14
Jagoda niedawno były w Biedronce w tej dostawie z której masz peperomię;)
Były też w Inter marche, tylko tam trzeba działać szybko bo kwiaty szybko są pozbawiane swego życia... (bynajmniej u nas)
Były też w Inter marche, tylko tam trzeba działać szybko bo kwiaty szybko są pozbawiane swego życia... (bynajmniej u nas)
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ale Widzisz..jak ładnie pasują aksamitki do reszty... ;)
U mnie panoszy się w ten sam sposób: niezapominajka, maruna i naparstnica...ciągle je wyrywam i ciągle skutku nie widać
U mnie panoszy się w ten sam sposób: niezapominajka, maruna i naparstnica...ciągle je wyrywam i ciągle skutku nie widać

- rapunzel
Dzięki dziewczyny, będę trzymać rękę na pulsie. OBI u nas nie ma, castorama daleko, ale w biedronce bywam często, więc będę polować na fikusika. Oby był poprawnie opisany, a nie jak nieszczęsny scindapsus