Geniu dziękuję za miłe słowa

właśnie jestem w trakcie kompleksowego pielenia ogrodu po długirj przerwie kiedy nie miałem na to czasu, mam nadzieję że do zimy juz nie wyrosna nowe chwaściory, no tą część gdzie lepiej było nie spoglądać będąc w moim ogródku to zabiorę się późną jesienią, póki co obmyślam co i jak ma tam rosnąć.
Magdo przestrzeń to jedna z niewielu rzaczy w ogrodzie której mam pod dostatkiem

, a jak dojdę do wniosku że za mało to bez problemu mogę przestawić ogrodzenie i będzie nowe miejsce na sadzedzenie
Ilono tak jak Genia napisała kwestię lilii omawialiśmy u mnie w ogrodzie więc w wątkach próżno szukac tego tematu

, a wszystko po to że u mnie jak i u Geni jest ciężka gliniasta gleba w ogrodzie a lilie takiej nie lubią, nie lubią też nadmiaru wilgoci a glina długo zatrzymuje wodę, stąd też sposób z podwyższoną rabatą aby cebule rosły jakby na powierzchni gleby a te kilkanaście cm gleby pod którą powinny się znaleźć dosypałem na wierzch i w ten sposób powstała podniesiona rabata, obłożyłem kamieniami bo tych u mnie opór

, a posadziłem do skrzynek aby mi się wszystko nie pomieszało.
Wandziu jakoś nie mogę dostrzec podobieństw, trawa niby wszędzie zielona

ale u mnie to nie ten poziom i wielkość ogrodu. A ze zdjęć trudniej określić przestrzeń i wielkość ogrodu.