Witam serdecznie miłych gości
Proszę o wybaczenie, że na forum zaglądam tak rzadko, a w wątku zapadła cisza, chociaż mamy piękną wiosnę i pokazywać byłoby co....
Już tylko 2 m-ce zostało do wesela mojej młodszej pociechy....w domu i wokół trwają różne prace remontowe....malujemy, odnawiamy, zmieniamy to i owo....niema kiedy biegać z aparatem i 'łapać chwilę', która trwa, że o siedzeniu na necie nie wspomnę
Do lipca będzie mi bardzo trudno udzielać się wirtualnie, ale od czasu do czasu pewnie znajdę chwilkę by coś pokazać, bo przecież parę osób lubi ten mój mały Eden
agusia2410 - zgadzam się z Tobą
hutkow - Witaj Edziu

u mnie też wiosna się spóźniła, i to znacznie, ale teraz rośliny nadrobiły zaległości i wypiękniały, przynajmniej co niektóre

Hosty w większości dobrze przezimowały, ale są i takie, które się uwsteczniły i zbrzydły...zapewne mrozy uszkodziły część korzeni/karpy

Rodzinka z Cz-wy będzie zapewne oczarowana Twoim leśnym ogrodem....pamiętam jak sama się zachwycałam moimi Żarkami (jestem z Cz-wy), w których przyszło mi zamieszkać na stałe
chatte - Izuś cieszę się, że znalazłaś czas by i u mnie zostawić wpis
Miałam orliki rożne i nadal je mam w ogrodzie, wiem, że się sieją i krzyżują, jednak do tej pory z 'normalnych' nigdy mi się nie wysiały miniaturki....może nie miałam szczęścia

...wręcz przeciwnie, wyrastały 'wielkoludy' o przeciętnej urodzie

Staram się im obcinać nasienniki, bo z czasem pojawiało się najwięcej siewek takich, mało ładnych orlików, wysokich o mocnych liściach i drobnych kwiatach....wcale mi się nie podobały

Może zostawię klika nasienników na próbę z tych nowo-posadzonych i zobaczymy co wyrośnie?
Izuś i mi się podobają ścieżki z kamiennych płyt i nie tylko

Materiałów, z których mogłaby powstać ścieżka jest wiele, ale czasami trzeba iść na kompromis, zwłaszcza gdy budżet jest napięty, a plany rozległe.....ścieżka ze żwiru jest łatwa do wykonania i stosunkowo niedroga, a przecież piszesz, że wygląda elegancko, więc i tak się z niej cieszę