Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715
- hala67
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715
Pogoda nas nie rozpieszcza. Też dzisiaj troszeczkę okrywałam roślinki. Ale grad mnie przegonił. Zrobiło się niemiłosiernie zimno. W nocy w naszej okolicy ma być -2* a odczuwalna temperatura nawet do -8*. Martwię się o kwiatuszki.
Pozdrawiam Hala
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Zapomniałam
ja też dzisiaj pookrywałam nieco zielone, gałązkami sosnowymi mam nadzieje,że to wystarczy. Różyczki mam tylko 2 malutkie ale nie jakieś odmianowe. 
Okryłam też krzaczki, pare posadzonych bylinek.

Okryłam też krzaczki, pare posadzonych bylinek.

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Ja pookrywałam wszystkie nowe róże i hortensje, troszkę przetaczników, bo zimowały u mnie pierwszy raz, a już wypuściły, serduszki i kilka innych, nie okrywałam tego co już u mnie zimowało bez okrycia, no i tulipanków, które mają już ładne główeczki, ciekawe czy przeżyją 

Wpadłam z kawką do Twojego ogródka, w takim otoczeniu wyjątkowo dobrze smakuje 

- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Ilonko jestem zauroczona żarnowcem , ile ma lat i w jakiej ziemi siedzi. Miałam malucha ale go zmarnowałam i nie wiem co zrobiłam źle. Teraz mam nowego i zastanawiam się czy go nie ukatrópie .
- ilona2715
Kroma, dzięki za odwiedzinki, zaraz przynisę "ciacho" do tej kawki będzie jeszcze lepsza, jak Ty właściwie masz na imię?
Danusiu liczę i sama nie wierzę w grudniu minęły cztery lata jak tu mieszkam, w tym miejscu posadziłam go wiosną, ale kupiłam go rok prędzej, jako maleńką sadzonkę więc teraz na wiosnę będzie miał chyba sześć latek
, jak ten czas "zapierdziela". Najdziwniejsze jest to, że ja praktycznie nigdy nic przy nim nie robiłam, może raz coś tam mu podsypałam, nigdy też nie cięłam, może służy mu wyłożona wokół agrowłóknina i kamienie, albo też "podlewanie" przez mojego psa
. Teraz już pod niego nie podejdzie, ale jak był mniejszy, to notorycznie był jego, nieraz mówiłam do męża, że pewnie tego nie przeżyje, a on wręcz odwrotnie. Sama jestem ciekawa ile lat może rosnąć w jednym miejscu i w ogóle, niestety jak do tej pory nie udało mi się go rozmnożyć ani z nasion, ani z gałązek. Przypuszczam, że możliwe by to było przez odkłady, ale nie mam takiej możliwości przez te agrowłókninę i kamienie.
Danusiu liczę i sama nie wierzę w grudniu minęły cztery lata jak tu mieszkam, w tym miejscu posadziłam go wiosną, ale kupiłam go rok prędzej, jako maleńką sadzonkę więc teraz na wiosnę będzie miał chyba sześć latek

Rodzice moi myśleli, myśleli i wymyślili Gabrielę 

- ilona2715
Kochani, ponieważ zbliżają się Święta i zapewne już jutro zabraknie mi czasu, teraz ślę Wam wszystkiego naj ....

- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wesołych Świąt!!!
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Wpadłam w odwiedziny i nie mogę wyjść ... z zachwytu
. Masz przepiękny ogród i fajne zwierzaki.
Pewnie tu jeszcze nieraz zajrzę.
Jeśli pozwolisz oczywiście. 

Pewnie tu jeszcze nieraz zajrzę.

Piękny żarnowiec! Nie widziałam jeszcze tak wielkiego. Razem z Tobą czekam na jego kwitnienie
Z jakiego drewna są te plastry na ścieżkę? Pomysł jest fajny, wygląda naturalnie, ciekawe jak z trwałością...

Z jakiego drewna są te plastry na ścieżkę? Pomysł jest fajny, wygląda naturalnie, ciekawe jak z trwałością...
- ilona2715
Asiu, oczywiście wpadaj, cała przyjemność po mojej stronie
Ogla wyobraź sobie, że ja też jeszcze takiego nie widziałam
oczywiście żarnowca, a plastry cięte są z tego co jest akurat pod ręką, powinny być dębowe, ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Jak na razie nie narzekam, a przecież nic nie jest wieczne, więc jak będzie potrzeba to się wymieni. Fakt są do kupienia odlewane pewnie dużo trwalsze, ale ja niestety nie należę do tych osób, które mogą sobie na takie wydatki pozwolić więc kombinuję jak mogę. Czasami wkład własnej pracy cieszy bardziej niż to co kupione i takim oto sposobem będę miała zrobiony i założony już niebawem płot i pergolę, a w planach jest jeszcze ławeczka, studnia, może jakiś daszek nad wejściem, zobaczymy, bo czasu wciąż braknie.
Teraz też biegusiem piszę, bo w planach to i tamto i jeszcze .................
sasanki szaleją

moje korony cesarskie, ciekawe czy zakwitną, bo w zeszłym roku wzeszły i nic,
a te które dostałam na jesień pomimo odpowiedniego drenażu wszystkie zginiły, masakra

widzieliście już takie tulipany? kupiłam i wsadziłam na jesień, oczywiście nazwę zgubiłam
, ale się dowiem jak zakwitną

moja sunia pod żarnowcem, a malutka nie jest

Ogla wyobraź sobie, że ja też jeszcze takiego nie widziałam

Teraz też biegusiem piszę, bo w planach to i tamto i jeszcze .................
sasanki szaleją
moje korony cesarskie, ciekawe czy zakwitną, bo w zeszłym roku wzeszły i nic,
a te które dostałam na jesień pomimo odpowiedniego drenażu wszystkie zginiły, masakra
widzieliście już takie tulipany? kupiłam i wsadziłam na jesień, oczywiście nazwę zgubiłam

moja sunia pod żarnowcem, a malutka nie jest
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ilonko, sasanki i tulipanki superaśne
A sunia piękna....Też taką miałam..

A sunia piękna....Też taką miałam..