Widzę Andrzeju, że obydwoje z żoną macie rękę i oko do cięcia krzewów.
Ty jesteś mistrzem cięcia żywopłotu, a żona robi takie śliczne wycinanki w, no właśnie, w czym?
Czy to cyprysik groszkowy "Boulevard" ?
Dziś sprawdzałem u siebie liście ogórków. Są zdrowe ale brak owoców nadających się do zerwania - zatrzymany wzrost od kilku dni z uwagi na panujące warunki atmosferyczne. Pomidory w tunelu też słabo dojrzewają.
U sąsiadów liście ogórków są zaatakowane przez mączniaka rzekomego a pomidory przez zarazę i szarą pleśń. Nie mogą wykonać oprysku - pada z krótkimi przerwami od kilku dni.
Jak pisałem na liściach ogórków nie mam objawów chorobowych. To samo na cukinii. Opryskuję je raz w tygodniu mlekiem. Nareszcie nastąpił wysyp ogórków i owoców cukinii.
Na papryce są już duże owoce.
A to daturka i lilie Eucomis autumnalis syn E ... Lilie te zimują w gruncie.
Erażmie ja też proszę jeśli można o pokazanie eukomisu z innej perspektywy...
Chciałabym zobaczyć ten kwiat...
Eukomis zimuje u Ciebie -więc i ja chyba powinnam zostawić swój na zimę a mam Eucomis bicolor.
Wszak to ta sama rodzina - tylko czy okrywacie na zimę miejsce gdzie ona rośnie.
Czytałam,że w okolicach Wrocławia może pozostawać w gruncie na zimę ale czy u nas wytrzyma?
Witaj Erazmie, wstyd mi że Ty mnie już parę razy odwiedziłeś, a ja jeszcze u Ciebie nie byłam, ale chociaż część Twojego, a zasadzie Waszego ogrodu bo pracujecie w nim razem z żoną dzisiaj sobie obejrzałam. Z tego co już zobaczyłam to masz bardzo ładną i zadbaną działeczkę, i tyle kwitnących kwiatów, a jakie dorodne pomidory! Na pewno wszystkie warzywka i owoce masz takie wspaniałe.
Serdecznie pozdrawiam,